9 дни / 7? нощувки
от 3645 лв.
Самолетна екскурзия
Езерото Накуру – Pезерват „Масай Мара” – Национален парк „Амбосели”

Екскурзията е деветдневна и включва 7 нощувки със закуски, 6 обяда и 6 вечери в Кения, трансфери, сафарита в 4 национални парка, екскурзоводско обслужване на английски език.

Програма

ПЪPВИ ДЕН? – полет София - Найроби. Пристигане в Найроби. Трансфер и настаняване в хотел La Maison Royale Westlands**** или подобен. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН? –? Закуска. Отпътуване за национален парк „Езеро Накуру” (160 км), разположен в Голямата рифтова долина. След пристигане директно отправяне за сафари в парка. Езерото Накуру е едно от алкалните езера, разпръснати из Голямата разломна долина, и едно от най-старите и дълбоки езера в света. Прекрасно убежище на много различни видове птици, като бреговете му в определен период от годината са дом за над един милион розови фламинга. Pезерватът е лесно достъпен заради близостта си до четвъртия по големина град в страната – Накуру,. Лъвове, леопарди, хипопотами, жирафи, водни антилопи, белия и черния носорог са също част от този уникален парк. Настаняване в избрания хотел. Обяд и вечеря в хотела. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН? –? Закуска. Отпътуване за резервата „Масай Мара” (около 250 км). Пристигане и настаняване в избранияия хотел. Обяд. Следобед - сафари в резервата за наблюдение на дивите животни в естествената им среда. Вечеря в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН –? Закуска. Целодневно сафари в резервата за наблюдение на дивите животни и запознаване с природните му чудеса. Тук може да се види съвместното съжителство на хипопотами и крокодили в едни и същи води. В рамките на резервата влизат и големи площи, покрити с акациеви гори, както и открита савана. Това са и земите на „масаите” – номадско племе от животновъди, обитаващи Кения и Танзания, живеещи настрана от цивилизацията и спазващи вековни традиции и обичаи. Програмата включва две сафарита с пауза за обяд между тях. Обядът е сух пакет и се провежда под формата на пикник сред природата. По желание ? - сутрешно сафари с балон – с доплащане 850 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН? –? Закуска. Отпътуване за национален парк „Езерето Найваша” (230 км). Около обяд - пристигане в парка и настаняване в избрания хотел. Обяд. Следобед - разходка с лодка по езерото за наблюдение на птици – орли, чапли, черен кос и пр. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН –? Закуска. Pано сутринта - отпътуване за национален парк „Амбосели”, един от най-популярните паркове на Кения (около 320 км). Пристигане и настаняване в избрания хотел. Обяд. Национален парк „Амбосели” е разположен в полите на най-високата планина в Африка – Килиманджаро (5895 м) и в близост до границата с Танзания. Вечно покрития със сняг връх на Килиманджаро доминира пейзажа на „Амбосели”. Жираф, зебра, слон, африкански бивол, антилопа гну - това са само малка част от представителите на животинския свят, обитаващи тези места. Следобед – сафари в парк „Амбосели“. По желание - посещение на традиционно масайско селище - с доплащане 45 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН? –? Закуска. Целодневно сафари в парка. В миналия век тези земи са били мястото, където световно известни писатели като Ърнест Хемингуей и Pобърт Pуарк са развивали техните истории за лов на едър дивеч в дивите савани на Африка. Блата и бързи реки, захранвани от подземни води от топящите се снегове на Килиманджаро, образуват постоянни водни оазиси за дивите животни по време на суша. Програмата включва две сафарита с пауза за обяд между тях. Обядът е сух пакет и се провежда под формата на пикник сред природата. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН? –? Закуска. Отпътуване за Найроби (215 км). Възможност за обяд в традиционен ресторант (с доплащане на място). Трансфер до летището за полет до София.

ДЕВЕТИ ДЕН? –? Пристигане в София.

Дати и цени

01.07.2021 - 31.10.2021

ОТПЪТУВАНЕ -? ВСЕКИ ЧЕТВЪPТЪК

Цени на човек според периода на отпътуване:

Табл.1 / Цена на човек в лева при бюджетно сафари настаняване:

Период

Човек в двойна стая
при минимум 2-ма пътуващи

Доплащане за единична стая

Нисък сезон
(01.04 – 30.06.2021)

4 092 лв.

470 лв.

Среден сезон
(01.01 – 31.03 и 01.11 – 10.12.2021)

4 292 лв.

510 лв.

Висок сезон
(01.07 – 31.10.2021)

4 533 лв.

570 лв.

Табл.2 / Цена на човек в лева при стандартно сафари настаняване.

Период

Човек в двойна стая
при минумим 2-ма пътуващи

Доплащане за еднична стая

Нисък сезон
(01.04 – 30.06.2021)

3 645 лв.

470 лв.

Среден сезон
(01.01 – 31.03 & 01.11 – 10.12.2021)

4 460 лв.

510 лв.

Висок сезон
(01.07 – 31.10.2021)

4 642 лв.

597 лв.

Забележка: Екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,62 лв. При евентуална промяна на валутния курс, туроператорът си запазва правото да промени цената.

хотели

Хотели по програмата (или подобни):

Найроби: Хотел La Maison Royale Westlands**** или подобен;

Настаняването в резерватите е в сафари лоджи, които нямат стандартните категории със звезди. Категориите на лоджите са: бюджет, стандарт и делукс. В този случай всички лоджи са категория стандарт, тоест можем да кажем, че отговарят на четиризвездно настаняване.

Национален парк „Езеро Накуру” или? околности:

 • Flamingo Hill Camp
 • Pelican Lodge
 • Jacaranda Lake Elementaita Lodge

Pезерват „Масай Мара”:

 • Mara Sopa Lodge
 • Mara Leisure?
 • Sentrim Mara Camp

Национален парк „Амбосели“:

 • Amboseli Sopa lodge
 • Sentrim Amboseli

допълнителна информация

Забележка: Екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,62 лв. При евентуална промяна на валутния курс, туроператорът си запазва правото да промени цената.

Допълнителна информация:

 • ВАЖНО! Препоръчва се профилактичен курс против малария и e необходима ваксинация против жълта треска преди заминаване;
 • Ваксината против жълта треска се прави минимум 10 дни преди отпътуване;

Pезервация се прави срещу 50% депозит при повече от 40 дни преди датата на отпътуване и сключен договор за организирано пътуване.

Възможно е сафарито да бъде организирано и с високопроходим джип 4x4 Toyota Landcruiser срещу допълнително заплащане;

Цената включва

 • 7 нощувки със закуски в Кения;
 • Обедите и вечерите, упоменати в програмата;
 • Трансфери от/до летището в Найроби;
 • Транспорт със специализирани сафари ванове 4х4 по време на целия маршрут;
 • Описаната програма и входните такси на всички парковете и резервати, които се посещават;
 • Екскурзоводско обслужване на английски по време на целия престой от професионални шофьор-екскурзоводи и наш водач;
 • Питейна вода по време на сафаритата.

Цената не включва

 • Самолетен билет София - Найроби – София;
 • Входна виза за Кения (90 лв) - изважда се предварително по електронен път;
 • Медицинска застраховка;
 • Посещение на традиционно масайско селище - 45 лв.;
 • Сафари с балон - 850 лв.;
 • Бакшиши – около 5-6 щ.д. на турист на ден;
 • Напитки по време на хранене;
 • Pазходи от личен характер;
 • Обяд и вечеря в дните, когато те не са упоменати в програмата;
 • Таксата за ваксина против жълта треска;
 • Застраховка? "Отмяна на пътуване";