Екскурзия в РУСИЯ - Санкт Петербург - гордостта на Русия, Великден!

1 499.00 лв.
Държава:Русия
Транспорт:Самолет
Продължителност:5 дни / 4 нощувки
Отпътуване:23.04.2022
Маршрут:Санкт Петербург - Петропавловската крепост - река Нева - Ермитажът - летният дворец на Петър Велики - дворецът на Екатерина Велика
Тип:Екскурзия
  • 23.04.2022 г.
    -
    Цена на човек в двойна стая :
    1499 лв .
    Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 14:55 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за Санкт Петербург. Кацане на летище "Пулково" в Санкт Петербург в 18:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Туристическа програма по желание: в 00:00 ч. разходка с корабче по река Нева за наблюдение на подвижните мостове с включени трансфери от и до хотела (разходката с корабче продължава около 2 часа). Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език:  Дворцовият площад със Зимния дворец; Площадът на изкуствата; "Невски проспект"; Марсово поле; Лятната градина; паметникът на Николай I; Площадът на декабристите с паметника на Петър Велики; Генералният щаб на руската армия; Колоната на Александър; Мраморният дворец; бившето търговско пристанище на града. Посещение на Петропавловската крепост и катедралата "Св. Петър и Павел", където са погребани руските императори от времето на Петър I насам. Посещение на катедралата "Исакиевски събор". Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: Посещение на Юсуповския дворец с местен екскурзовод на български език - грандиозен дворец от XVIII век, разположен на река Мойка, а днешният му облик се оформя през XIX век, когато е закупен от фамилията Юсупов: Балната зала с емблематичните колони, възхитителната Зелена зала, частният театър в стил рококо. Интериорът на двореца е изключително богат и интересен с много зали, украсени с позлатени полилеи, стенописи, гоблени и мебели с изящна изработка. Дворецът се прочува през 1916 г., когато в него е извършено убийството на Григорий Распутин. Връщане в хотела. Свободно време (необходимо е ползването на градски транспорт) или туристическа програма по желание: Фолклорно шоу "Почувствуй себя русским" в концертната зала на Николаевския дворец в Санкт Петербург с включен кетъринг по време на антракта. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ермитаж - един от най-големите и най-старите в света културно-исторически музеи, където се съхраняват богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура в периода 6 в. - 19 в. Обяд в ресторант. Екскурзия с местен екскурзовод на български език до Царско село (днешният град Пушкин) – блестящ паметник на световната архитектура от края на 18 в. до началото на 20 в. Разглеждане на Екатерининския дворец и парк. Връщане в хотела. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Екскурзия до Петерхоф – перлата на руското изкуство, град на паркове, дворци и фонтани, служил за лятна резиденция на руските императори в продължение на два века. Петерхоф е построен по заповед на Петър Велики в чест на победата на Русия над Швеция по време на Северната война. Централно място заема Големият Дворец с великолепния си интериор, а трите монументални каскадни фонтана водят към Долния парк – истински шедьовър със своите 173 фонтана. Посещение на Големия дворец с местен екскурзовод на български език. Свободно време. Отпътуване обратно за Санкт Петербург с моторно корабче по Финския залив на Балтийско море. Свободно време (необходимо е ползването на градски транспорт) или туристическа програма по желание: Вечеря в емблематичния ресторант "Тройка" с включени вариете шоу и вокално - инструментален ансамбъл. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. Напускане на хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Санкт Петербург (необходимо е ползването на градски транспорт). Трансфер до летище "Пулково". Отпътуване за България в 19:20 ч. с полет на авиокомпания "Bugaria Air". Пристигане на летище София (Терминал 2) в 22.50 ч.


Офертата включва


* Самолетен билет и летищни такси София - Санкт Петербург - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
* Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг (с размери 55/40/23 см)
* Трансфер летище - хотел - летище
* 4 нощувки със закуски в хотел "Park Inn by Radisson Nevsky" **** (или подобен) в Санкт Петербург
* 1 обяд в ресторант в Санкт Петербург по 3-степенно меню (в ден 3 от програмата)
* Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език
* Посещение на Петропавловската крепост и Исакиевския събор с местен екскурзовод на български език (с включени входни такси)
* Посещение на Ермитаж с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса)
* Екскурзия до Царско село с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса за Екатерининския дворец)
* Екскурзия до Петерхоф с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса за Големия дворец и Долния парк)
* Връщане от Петерхоф до Санкт Петербург с моторно корабче
* Ползване на слушалки по време на цялата туристическата програма с местен екскурзовод
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
* Водач от България

Офертата не включва


* PCR тест (при необходимост)
* Административна такса за съдействие от агенцията при издаване на електронна виза за Санкт Петербург (заплаща се задължително с депозита)
* Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
* Нощна разходка с корабче "Подвижните мостове в Санкт Петербург" по река Нева (разходката продължава около 2 часа)
* Посещение на Юсуповския дворец с местен екскурзовод на български език
* Фолклорно шоу "Почувствуй себя русским" в концертната зала на Николаевския дворец в Санкт Петербург
* Вечеря в емблематичния ресторант "Тройка" с включено вариете шоу и вокално - инструментален ансамбъл
* Градски транспорт в Санкт Петербург (45 RUB - еднопосочен билет, 355 RUB за 10 пътувания в рамките на 7 дни)
* Разходи от личен характер
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
* За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - включено в цената
Единична стая - +399 лв.

Допълнителни услуги и отстъпки


PCR тест на специална цена в лаборатории "Рамус" преди отпътуване на турист - 60 лв.
Административна такса за съдействие от агенцията при издаване на електронна виза за Санкт Петербург (необходими документи: попълнена анкетна карта (предоставя се от агенцията), дигитална снимка в JPEG формат и паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане) - 20 лв.
Посещение на Юсуповския дворец с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи - 89 лв.
Нощна разходка с корабче "Подвижните мостове в Санкт Петербург" по река Нева - (с включен трансфер от и до хотела и местен екскурзовод на български език) на турист при минимум 15 туристи - 99 лв.
Фолклорно шоу "Почувствуй себя русским" в концертната зала на Николаевския дворец в Санкт Петербург с включен кетъринг по време на антракта - на турист при минимум 15 туристи - 145 лв.
Вечеря в емблематичния ресторант "Тройка" с включено вариете шоу и вокално - инструментален ансамбъл на турист при минимум 15 туристи - 109 лв.