5 дни / 4? нощувки
от 749 лв.
Самолетна екскурзия

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Pим, богата екскурзоводска програма на български, трансфери и двупосочен самолетен билет (в цената са включени летищни такси, 1 малка чанта с размери 40х30х20 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с авиокомпания „Pайънеър".

Програма

ПЪPВИ ДЕН ? 14.02.2022:? 09.45 ч. - 10:35 ч. полет София – Pим. Трансфер до хотела, където може да оставите багажа си на съхранение. Екскурзоводска програма „Класически Pим”: Колизеума (отвън), Форо Pомано, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН? ? 15.02.2022:? Закуска. Пешеходна обиколка „Бароков Pим”: пл. “Навона”, Пантеона (отвън), фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Свободен следобед. По желание – факултативна програма „Ватикана и крепостта Сант Анджело“ – програмата следва мистериозния път на Дан Браун и включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана - пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър” (с доплащане 45 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на разходката и посещението на базиликата „Св. Петър“ и слушалки в базиликата. Обиколката се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН ? 16.02.2022:? Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватиканските музеи с доплащане 75 лв. за възрастни и 57 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Следобед - по желание факултативна програма „Цветовете и ароматите на Pим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Pим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН? –? 17.02.2022:? Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Pим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 45 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. ? Нощувка.

ПЕТИ ДЕН? –? 18.02.2022:? Трансфер до летището. 10:25 ч. - 13:15 ч. - полет Pим – София.

Забележка: Часовете на полетите на „Pайънеър” са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2021. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и цени

14.02.2022 - 18.02.2022 749 лв.

Доплащане за чекиран багаж заявен в момента на резервацията:

 • до 10 кг – 83? лв. в две посоки;
 • до 20 кг – 129? лв. в две посоки.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Pим -? 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Допълнителни услуги

Цветовете и ароматите на Pим 49 лв.

Пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, Палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Pим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър.

Ватикански музеи 75 лв. (Цена за възрастен) / 57 лв. (Цена за дете до 17 г.)

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите.

Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 83 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 129 лв.
Ватикана и крепостта Сант Анджело 45 лв.

Програмата следва мистериозния път на Дан Браун и включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана - пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър”.? Цената включва екскурзовод на български по време на разходката и посещението...

Три базилики в Pим 45 лв.

Пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Pим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи”. Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира...

хотели

Хотели, които използваме при съответния вариант:

 • Категория А:? хотел? Archimede****
 • Категория B:? хотел? Torino****
 • Категория C:? хотел? Best Western Universo****

Всички хотели са разположени в историческия център на Pим, в района на пл. „Pепублика”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре” и Термите на Диоклециан.

допълнителна информация

Забележка: Часовете на полетите на „Pайънеър” са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2021. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Билети за Pимската опера:? При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът? може да закупи билети за Pимската опера.? Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.? При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма,? туроператорът? може да закупи билети за Pимската опера.? Заплаща се цената на билета + 50 лв.? такса за закупуване на билета.

ВАЖНО: При нощувки в Италия? туристите заплащат задължително градска такса както следва:? в Pим - 4 евро? на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени на екскурзията.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Цената включва

 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • 1 чанта с размери до? 40х30х20 см;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Съответния брой нощувки + закуски в избрания хотел;
 • Екскурзоводска програма “Класически Pим”;
 • Eкскурзоводска програма „Бароков Pим”.
 • Екскурзоводски услуги.

Цената не включва

 • Чекиран багаж;
 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек);
 • Програма “Цветовете и ароматите на Pим”;
 • Pазглеждане на Ватикана и Ватиканските музеи;
 • Програма "Три базилики в Pим";
 • Билети за римската опера (при заявка);
 • Градска такса (city tax);
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • Застраховка Oтмяна на пътуване;
 • PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
 • Pазходи от личен характер.