Почивка в Златоград - специална програма за туристи над 55 години и техните приятели

239.00 лв.
Държава:България
Транспорт:Автобус
Продължителност:4 дни / 3 нощувки
Отпътуване:07.10.2021
Маршрут:София - Перперикон - Кърджали - Златоград - Старцево - Мадан - Татул - София
Тип:Екскурзия
 • 22.07.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  239 лв .
  Потвърден
 • 26.08.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  239 лв .
  Потвърден
 • 07.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  239 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване в 7:00 часа от ул. "Оборище" (в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски"), в 9:00 часа от Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург"). Посещение на Перперикон. Археологическият комплекс е разположен в Източните Родопи, на скален връх с надморска височина 470 метра и заема площ от 12 кв. км. Перперикон е включен сред 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Градски център, развивал се в продължение на хилядолетия, Перперикон е сред най-интересните археологически обекти в България. Обиколка на комплекса. Отпътуване за Кърджали и свободно време в центъра на града. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел Панорама ***. Вечеря. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска. Пешеходна разходка в Златоград, най-южният български град. Тук се намира най-старата построена по време на Османското владичество църква в Родопите - "Успение Богородично". Посещение на етнографския ареален комплекс - отлично запазен архитектурен резерват с идиличната атмосфера на действащите занаятчийски дюкяни, възрожденските къщи с бели варосани комини и щъркелови гнезда. Сред местните забележителности са историко-етнографският музей, църквата "Св. Георги" с музея на родопското образование, музеят, посветен на легендарния златоградски герой - Делю хайдутин, единственият по рода си в България музей на съобщенията. Свободно време. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време за ползване на СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Свободно време за ползване на СПА центъра на хотела, или по желание и предварителна заявка - екскурзия до Старцево и Мадан. Отпътуване за село Старцево и посещение на ферма за щрауси "Ранчо Краси". Отпътуване за Мадан. Посещение на кристалната зала, в която могат да се видят невероятни минерални образци от богатите рудни находища на Родопите. По желание - разходка до устроената пещера Шаренка с устроения тук музей на рудодобива. Връщане в Златоград. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 


ден 4
Описание:

Закуска. Отпътуване за Татул – планинско село в Родопите. До него са открити останки от древно светилище и от средновековна крепост. Тук се наблюдава пълна приемственост между езическите култове и християнската религия. Разглеждане на археологическия обект. Отпътуване за Кърджали и посещение на църквата "Св. Богородица" в квартал "Гледка" - манастирският комплекс, създаден по инициатива на отец Боян Саръев. Отпътуване за София. Пристигане на ул. "Оборище" (в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски") вечерта.


Офертата включва


* Транспорт с туристически автобус;
* 3 нощувки със закуски в хотел "Панорама" *** (или подобен);
* 3 обяда по тристепенно меню в ресторанта на хотела (без включени напитки);
* 3 вечери по двустепенно меню в ресторанта на хотела (без включени напитки);
* Ползване на СПА центъра на хотела: парна баня, сауна, джакузи, леден вир, зона за релакс, открит сезонен басейн;
* Пешеходна разходка в Златоград;
* Посещение на Перперикон, Кърджали, Татул, църквата "Св. Богородица" на отец Боян Саръев;
* Водач на български език;

Офертата не включва


* Напитки по време на обедите и вечерите;
* Входни такси за посещаваните музеи и обекти: Перперикон (6 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), музейните обекти в Златоград (3 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери във всеки от музеите), Татул (3 лв за възрастни, 1 лв за учащи);
* Полудневна екскурзия до Старцево и Мадан;
* Разходи от личен характер;

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая за комбиниране - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая (възрастен) - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая (дете до 12 години) - +-18 лв.
Единична стая - +75 лв.

Допълнителни услуги и отстъпки