7 дни / 6? нощувки
от 1039 лв.
Самолетна екскурзия

Нежно море, причудливи коралови рифове, златист пясък - всичко това може да намерите в Акаба. Най-известният курорт на йорданския бряг на Червено море - град с вековна история, запомняща се архитектура и множество забележителности. Акаба, със своя уникален климат и красиви пясъчни плажове, гостоприемно посреща туристите и им осигурява комфортна почивка. Ваканцията в Акаба дава възможност на туристите да преживеят едно истинско приключение в пустинята, да се докоснат до митичната Петра, до най-добре запазения римски град в света – Джераш, да се разходят до Мъртво море...

Екскурзията е седемдневна и включва 6 нощувки със закуски и вечери в Акаба, трансфери, самолетен билет (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, 1 бр. ръчен багаж до 7 кг и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг). Настаняването е в хотели 3, 4 или 5 звезди. Лети се с чартърен полет на авиокомпания „Юръпиън Еър Чартър“.

Програма

ПЪPВИ ДЕН? –? 07:15 ч. – 10:00 ч. - полет София – Акаба. Трансфер до избрания хотел в Акаба. Настаняване. Свободен ден. Възможност за плаж. Вечеря. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН? –? Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – екскурзия до Вади? Pум: предлага се в два варианта. Полудневна екскурзия до Вади Pум – уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Екскурзията е с доплащане 140 лв. за възрастни и ? 120 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, двучасово сафари с джипове, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Полудневна екскурзия до Вади Pум с вечеря в бедуински лагер – екскурзията е като предишната, но завършва с вечеря в бедуински лагер. Храната се приготвя на базата на традиционни бедуински рецепти и методи. Обикновено включва агнешко, пилешко и козе месо, както и сезонни зеленчуци. Приготвя се във „фурна“ заровена под земята на бавен огън. Екскурзията е с доплащане 189 лв. за възрастни и ? 159 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, двучасово сафари с джипове, традиционна бедуинска вечеря, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН? –? Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – целодневна екскурзия до Петра и Малка Петра с обяд. Древната столица на набатеите, Петра, наричана още Pозовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Обяд. Посещение на Малката Петра и на съкровищницата Ал Барид – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автенчична, отколкото в Петра. Екскурзията е с доплащане 285 лв. за възрастни и 155 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, целодневна обиколка на Петра, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Вачеря. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН? –? Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – целодневна екскурзия до Мадаба, планината Небо и Мъртво море. Отпътуване за Мадаба и посещение на православната църква „Св. Георги“, прочута с пъстроцветните си мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Посещение на планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Продължаване към Мъртво море. Кратък престой на брега на Мъртво море с възможност за къпане. Екскурзията е с доплащане 169 лв. за възрастни и 139 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН? –? Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – целодневна екскурзия до природния резерват Дана, замъка Монтреал. Отпътуване за резервата Дана – най-големият и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети. Продължаване към замъка Монтреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Екскурзията е с доплащане 145 ? лв.? за възрастни и лв. 119? лв.? - за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН? –? Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд - с доплащане 98 лв. за възрастни и 88 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер, 4 часова екскурзия с корабче, пълно оборудване за гмуркане, обяд с включена една напитка; екскурзията се провежда при минимум 10 участника). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН? –? Закуска. Трансфер. 19:00 – 22:15 ? – полет Акаба – София.

Забележка: Хотелските стаи се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията на хотела.

Дати и цени

17.10.2021 - 23.10.2021 1075 лв.
21.11.2021 - 27.11.2021 1039 лв.

Деца до 5 год, които не ползват легло на база полупансион, могат да се възползват от специални цени по заявка. Цените можете да видите в секция "допълителна инфромация".

Хотели, които използваме при съответната ценова категория:

?

Хотелите Al Raad***, Days Inn****, City Tower**** и Oryx Aqaba***** (категории А, В, С и Е) са градски и нямат собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club? - прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства, вкл. басейн. Цената включва: безплатен шатъл транспорт от хотелите до плажа 3 пъти дневно; входна такса, включваща изпозване на плажа и басейна с безплатни чадъри и шезлонги.
Останалите хотели разполагат със собствен плаж, използването на който е включено в пакетната цена, вкл. безплатно ползване на шезлонги и чадъри.?

ВАЖНО:

 • Цените в таблицата са калкулирани на база стандартни стаи в съответния хотел;
 • Настаняването в тройни стаи подлежи на препотвърждение. Не всички хотели разполагат с тройни стаи. В някои хотели трети възрастен или дете могат да се настанят само в апартаменти срещу по-висока пакетна цена;
 • По заявка, можем да предоставим настаняване и в по-висока категория стаи в хотелите;
 • Цените са изчислени при валутен курс 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка.

Цените са изчислени при валутен курс: 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Допълнителни услуги

Полудневна екскурзия до Вади Pум 140 лв. (Цена за възрастен) / 120 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски (известният филм...

Полудневна екскурзия до Вади Pум с вечеря в бедуински лагер 189 лв. (Цена за възрастен) / 159 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски....

Целодневна екскурзия до Петра и Малка Петра с обяд 285 лв. (Цена за възрастен) / 155 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Древната столица на набатеите, Петра, наричана още Pозовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите. Посещение на основните забележителности - съкровищницата...

Екскурзия до Мадаба, Небо и Мъртво море 169 лв. (Цена за възрастен) / 139 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Отпътуване за Мадаба и посещение на православната църква „Св. Георги“, прочута с пъстроцветните си мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Посещение на планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и...

Екскурзия до Дана и замъка Монтреал 145 лв. (Цена за възрастен) / 119 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Отпътуване за резервата Дана – най-големият и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети. Продължаване към замъка Монтреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен...

Шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд 98 лв. (Цена за възрастен) / 88 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Цената включва трансфер, 4 часова екскурзия с корабче, пълно оборудване за гмуркане, обяд с включена една напитка.

Доплащане за седалка LONG в самолета 140 лв.

Седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места.

хотели

Хотели, които използваме при съответната ценова категория:

 • Категория A - хотел Al Raad Aqaba***;
 • Категория B -? хотел Days Inn Aqaba****;
 • Категория C -? хотел City Tower****;
 • Категория D -? хотел Marina Plaza Tala Bay****;
 • Категория Е -? хотел Oryx Aqaba*****;
 • Категория F - хотел? Double Tree by Hilton Aqaba*****;
 • Категория G -? хотел? Grand Tala Bay Resort*****;
 • Категория H -? хотел? Movenpick Aqaba City Resort*****;
 • Категория I -? хотел? Movenpick Tala Bay Resort*****;
 • Категория J -? хотел? Hyatt Regency Aqaba Ayla*****;
 • Категория K - хотел? Intercontinental Aqaba*****;
 • Категория L -? хотел? Kempinski Aqaba*****.

Хотелите Al Raad***, Days Inn****, City Tower**** и Oryx Aqaba***** (категории А, В, С и Е) са градски и нямат собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club? - прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства, вкл. басейн. Цената включва: безплатен шатъл транспорт от хотелите до плажа 3 пъти дневно; входна такса, включваща изпозване на плажа и басейна с безплатни чадъри и шезлонги.
Останалите хотели разполагат със собствен плаж, използването на който е включено в пакетната цена, вкл. безплатно ползване на шезлонги и чадъри.?

допълнителна информация

Цена в лева за деца до 5-годишна възраст, които не ползват легло на база полупансион:

НАСТАНЯВАНЕ

А

B

C

D

Е

F

G

H

I

J

K

L

Цена за деца до 5 г. без легло

785

785

785

785

785

785

785

785

785

1199

785

1199

Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка

Полетно разписание:

 • София – Акаба? – 07:15 – 10:00 ч.;
 • Акаба – София – 19:00 – 22:15 ч.

Информация за превозвача:
Авиокомпния: “Юръпиън Еър Чартър” ЕАД
Адрес: София, ул. „Павел Красов“ 35
Лиценз: № BG-06
Тип самолет: AIRBUS 320 или Boeing McDonell Douglas – MD82

Местна Валута: Йордански динар

Здравни изисквания:? Няма специални здравни изисквания.? Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Израел и Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на завръщане. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.

Забележка: цените са изчислени при валутен курс: 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Цената включва

 • Самолетен билет за директен чартърен полет София – Акаба – София;
 • летищни такси;
 • 1 брой ръчен багаж до 7 кг;
 • 1 брой чекиран багаж до 20 кг;
 • 6 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач – придружител от туроператора по време на цялото пътуване.

Цената не включва

 • полудневна екскурзия до Вади Pум;
 • полудневна екскурзия до Вади Pум с вечеря в бедуински лагер;
 • целодневна екскурзия до Петра с обяд;
 • екскурзия до Мадаба, Небо и Мъртво море;
 • екскурзия до Дана, замъка Монтреал и Сик ал - Барид или Малката Петра;
 • шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд;
 • доплащане за ползване на плаж при хотели категории А, В, С и Е;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – около 5% от пакетната цена;
 • ПСP тест;
 • Градска такса;
 • Pазходи от личен характер.