Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория

4 087.00 лв.
 • 1
Транспорт:Самолет
Продължителност:
Отпътуване:18.10.202205.11.202229.11.202227.12.2022
Маршрут:Кейптаун - Планински район Седарберг - Намакаленд – Река Гариеп - Намибия – река Гариеп – Каньон Фиш Ривър - Дюни Сосувлай – Национален парк Намиб – Науклуфт - Свакопмунд - Шпицкопе до Брандберг - "Бялата госпожа" - Национален парк Етоша - Ви
Тип:Екскурзия
 • 18.10.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4087 лв .
  Потвърден
 • 05.11.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4087 лв .
  Потвърден
 • 29.11.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4087 лв .
  Потвърден
 • 27.12.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4087 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от летище София за ЮАР с полет през Доха (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта).


ден 2
Описание:

Пристигане на летището в Кейптаун. Нощувка (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта).


ден 3
Описание:

Отпътуване за "Тейбъл Вю" за фотопауза при планината Тейбъл. След пристигане в лагера -  обиколка с водач в района на Седарберг. Вечерта информационна среща с водача за пълна информация за предстоящото пътуване. Нощувка в лагера.


ден 4
Описание:

Закуска. Ранно отпътуване на север през далечния град Спрингбок, известен най-вече със своите диаманти, мед и пролетни цветя. След това устройване на лагер, разположен точно до границата с Намибия. Лагерът е разположен на брега на реката, която разделя Република Южна Африка от Намибия. Нощувка.


ден 5
Описание:

Закуска. По желание:  полудневно приключение с кану - опознаване на красивата долина на реката с кану или свободно време в лагера. След обяд преминаване границата и пътуване до каньона "Фиш Ривър". След живописна разходка по ръба на каньона - вечеря на залез слънце, което е фантастична възможност за снимки. Нощувка.


ден 6
Описание:

Закуска. Ранно ставане и поемане по пътя до ръба на Каньон "Фиш Ривър".  След разходка по ръба на каньона, отпътуване на запад към към Кейтмансхоп. Следобедът ще бъде прекаран в заобикалящата го дървесна гора и гигантската детска площадка, наречена така заради начина, по който масивните долеритни камъни са поставени един върху друг, създавайки скални образувания и серия лабиринти. Нощувка.


ден 7
Описание:

Закуска. Пристигане в Национален парк Намиб - Науклуфт. Устройвамне на лагера, а след това  кратка екскурзия в каньона "Сесрием". Тази вечер нощувката е под небе осеяно със звезди и в тишината на пустинята Намиб, от време на време прекъсвана от воя на чакал или на един уникален гущер – лаещия гекон!


ден 8
Описание:

Ранно ставане за екскурзия до "Дюна 45" за посрещане на изгрева. След това  посещение на Сосувлай. По-късно - обиколка с местен водач за подробна информация  за уникалната пустинна екосистема и как бушмените са оцелели в суровите условия на пустинята. По желание: Трансфер до Дедвлай. Нощувка.


ден 9
Описание:

Закуска. Спирка за снимки на Тропика на Козирога, отпътуване към Атлантическото крайбрежие на Намибия и столицата на приключенията Свакопмунд.По пътя - спирка в лагуната Уалвис Бей, където често може да се види фламинго. Възможност за много допълнителни дейности и атракции и по желание разглеждане на града преди вечеря в един от местните ресторанти. Нощувка.


ден 10
Описание:

Закуска. Свободен ден за почивка, изследване на района или възможност за някои от многобройните дейности като разходка с АТВ по дюните или тандемен полет с парашут. При скачане с парашут в ясен ден може да се види целия път до следващата спирка от екскурзията! Друга възможност за свободното време е разходка по магазините в Свакопмунд и обяд.По желание: разходка с АТВ, спускане с борд по дюните, скачане с парашут, вечеря навън и т.н. 


Нощувка.


ден 11
Описание:

Закуска. Напускане на  крайбрежните зони  и отпътуване през пустошта до планината Шпицкопе. Огромни гранитни монолити оформят иначе плоския релеф. Устройване на лагер в дивата равнина в подножието на планината. Следобед - обиколка пеша за опознаването на уникалните скални образувания. По желание - възможност за планински преход със зашеметяващи гледки. Нощувка.


ден 12
Описание:

Закуска. Сутринта начало на трекинг (около 1 час) за посещение на скалните рисунки, които са на около 2000 годин. Брандберг (Горящите планини) са считани за най- високите в Намибия, именно там се намира известната „Бяла Госпожа”, една от над 45 000 скални рисунки в региона. След това продължаване на тура към региона на Каманджаб. Нощувка.


ден 13
Описание:

Закуска. Посещение на Национален парк "Етоша" -  място за наблюдение на някои от най-уникалните диви животни в Африка. Редките тревни площи дават големи възможности да се видят животни, които обикновено са скрити в гъста растителност. Сафари в парка. Вечер край водните басейни, където много животни идват да пият вода по тъмно. Нощувка.


ден 14
Описание:

Закуска. Сафари в Национален парк "Етоша". Вечер край водните басейни, където много животни идват да пият вода по тъмно. Нощувка.


ден 15
Описание:

Ранно сутрешно сафари, Отпътуване към Виндхук, столицата на Намибия. По пътя посещение на популярен пазар за местни занаяти, където се предлагат ръчно изработени сувенири на бартер. Виндхук е не само столица, но и културен, социален и икономически център на Намибия.  Пристигане във Виндхук. Кратка обиколка на града с водача на групата. По желание -  вечеря навън. Нощувка.


ден 16
Описание:

Закуска. Ранно отпътуване към Ганзи и преминаване в Ботсвана . Устройване на лагера се и среща с местното бушменско племе (Сан).  Запознаване с  някои традиционни племенни танци. По желание: разходка с бушмен. Нощувка.


ден 17
Описание:

Закуска. По желание - възможност за разходка с бушмен. Продължаване към Маун. Маун е изходен пункт към делтата на р. Окаванго и следобед подготвка  за тази екскурзия. Опаковане на малки чанти за двудневна екскурзия. По желание и налично време - панорамен полет над делтата на Окаванго. Нощувка в къмпинг на брега на красива лагуна.


ден 18
Описание:

Закуска. Отпътуване към делтата на р. Окаванго  с лодка, след което с камион. Разходка сред местната природата, където често могат да се наблюдават диви животни в естествената им среда. Ако нивото на водата позволява, разходка из делтата с мокоро (традиционно кану). Нощувка в къмпинг сред дивата природа.  


ден 19
Описание:

Закуска. Опътуване в посока Намибия. Пристигане в град Ната. Настаняване  в къмпинг в града. Сафари в резерват Ната, който формира размножителната площ за множество водни птици, включително пеликани и фламинго. Нощувка.


ден 20
Описание:

Закуска. Отпътуване  до Чобе. Разходка с лодка по реката на залез слънце, тъй като животните се виждат най-добре от река Чобе. Слонове, хипопотами, крокодили и много други животни живеят в Чобе. Нощувка.


ден 21
Описание:

Закуска. По желание: сутрешно сафари в Чобе. Отпътуване. Пристигане в град Виктория Фолс. Планиране на приключенските дейности за следващия ден. Посещение на величествения водопад Виктория и да се насладим на грохота на могъщата Замбези. По желание: Круиз по Замбези на залез слънце.По желание: прощална вечеря с всички нови приятели и участници в тура. Нощувка.


ден 22
Описание:

Закуска. Официален завършек на тура. По желание: допълнтелна възможност за различни вълнуващи дейности: целодневен рафтинг по белите пенливи води на река Замбези; бънджи скок от моста, който свързва Зимбабве със Замбия.; полет с хеликоптер над водопада целодневно приключение с борд по реката (в плитки или дълбоки води); круиз по залез слънце; сутрешно или следобедно сафари за наблюдение на лъвове или слонове - приключения, които не са за изпускане! Допълнителна нощувка (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта).


ден 23
Описание:

Отпътуване за България от летище "Виктория фолс" с полет през Кейптаун и Доха (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта). Според полетното разписание  може да се наложи допълнтелна нощувка в Кейптаун (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта).


ден 24
Описание:

Пристигане на летище София.


Офертата включва


* 19 нощувки в специални къмпинг палатки
* хранения: 19 закуски; 19 обяда; 19 вечери
* транспорт в специализиран сафари камион
* лицензиран англоговорещ водач
* Описаната в екскурзията туристическа програма
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"

Офертата не включва


* Международни самолетни билети (цена по допълнителна оферта)
* Трансфери летище - хотел - летище
* При необходимост (според полетното разписание) - нощувки в Кейптаун при пристигане в ЮАР и нощувки преди отпътуване за България
* Туристическа виза за ЮАР (Визата трябва да е многократна!): около 65 лв
* Визи за Зимбабве и Намибия
* Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се задължително на място)
* Разходи от личен характер
* Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
* За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Настаняване


Настаняване в палатка в специално разработени къмпинги по маршрута (2-ма и повече туристи) - включено в цената
Настаняване в единична палатка - +137 лв.
Комбиниране за настаняване в палатка в специално разработени къмпинги по маршрута (2-ма и повече туристи) - включено в цената

Допълнителни услуги и отстъпки


Настаняване в лодж в къмпингите - 1080EUR
Единично настаняване в лодж - 1520EUR