5 дни / 4? нощувки
от 759 лв.
Самолетна екскурзия

Това е индивидуален пакет, който включва 4 нощувки със закуски в хотел 3, 4 или 5 звезди в Малта и самолетен билет с авиокомпания „Уиз Еър” (с включени летищни такси, 1 бр. ръчен багаж с размери 40х30х20 см, предварително чекиране). Срещу доплащане предлагаме трансфери летище – хотел – летище, чекиран багаж и факултативни екскурзии с екскурзовод на английски език. Отпътуване: всеки вторник през октомври и ноември.

Специални условия на записване по време на COVID епидемията

Програма

ПЪPВИ ДЕН? – вторник:? 14:15 ч. – 15:15 ч. - полет София – Малта (Валета). Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ВТОPИ? ДЕН? – сряда:? Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна екскурзия до Трите града и синята пещера - Малтийския юг (с доплащане 73 лв. за възрастни и 40 лв. за деца до 11 год. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на английски и се провежда на сборен принцип с други туристи от различни националности). Екскурзията е с продължителност 4 часа и включва посещение на трите древни града Сенглеа, Коспикуа, Виториоза, които са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. Турът продължава с посещение на живописната Синя пещера, където ? огрените от слънцето корали правят кристално чистата морска вода да сияе в златисти отблясъци... Нощувка.

ТPЕТИ? ДЕН? – четвъртък:? Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна екскурзия до остров Гозо – вторият по големина остров от Малтийския архипелаг (с доплащане 141 лв. за възрастни и 79 лв. за деца до 11 год., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на английски език, обяд и се провежда на сборен принцип с други туристи от различни националности). Екскурзията е с продължителност около 8 часа и включва посещение на мегалитния храм „Джгантия“ - една от първите обществени сгради, построена от човека преди около 5800 години; посещение на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо и откъдето се разкрива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг – Pамла бей. Обяд в ресторант, намиращ се пред старинната крепост „Цитадела“ в центъра на столицата на Гозо – Pабат. След обяд екскурзията продължава с разходка из старинните улици на столицата до базиликата „Св. Георги“ и завършва с посещение на най-почитаното от малтийците място за религиозно поклонение – базиликата на Пресвета Богородица от Та Пину. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН? – петък:? Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна екскурзия до Мдина – древната столица на Малта (с доплащане 64 лв. за възрастни и 31 лв. за деца до 11 год. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на английски език и се? провежда на сборен принцип с други туристи от различни националности). Екскурзията включва разглеждане на крепостните стени и кули от IX век, посещение на катедралата „Св. Павел“ и разходка сред красивите къщи, построени преди повече от 400 години. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН? – събота:? Закуска. Свободно време. 16:15 ч. – 19:05 ч. – полет Малта (Валета) – София.

Забележка: В последния ден хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията. Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през септември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и цени

27.10.2020 - 31.10.2020 759 лв.
03.11.2020 - 07.11.2020 759 лв.
10.11.2020 - 14.11.2020 759 лв.
17.11.2020 - 21.11.2020 759 лв.
24.11.2020 - 28.11.2020 759 лв.

Доплащане за чекиран багаж, заявен в момента на резервацията:

 • до 10 кг – 98? лв. в двете посоки;
 • до 20 кг – 118? лв. в двете посоки.

Доплащане за? трансфери:

 • Трансфер с шатъл автобус летище – хотел – летище – 25 лв. на човек в две посоки.

Забележка: Свободните места по посочените цени са ограничени и подлежат на препотвърждение в зависимост от наличните самолетните билети и хотелски стаи по специалните цени.? Цената е валидна от 01.10.2020 до 30.11.2020 година.

ВАЖНО: При нощувки в Малта туристите (без децата под 18 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер? на 0,50 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Допълнителни услуги

Трите града и синята пещера - Малтийския юг 73 лв. (Цена за възрастен) / 40 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на английски и се провежда на сборен принцип с други туристи от различни националности. Екскурзията е с продължителност 4 часа и включва посещение на трите древни града Сенглеа, Коспикуа, Виториоза, които са били многократно арена на дълги...

Екскурзия до остров Гозо 141 лв. (Цена за възрастен) / 79 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на английски език, обяд и се провежда на сборен принцип с други туристи от различни националности). Екскурзията е с продължителност около 8 часа и включва посещение на мегалитния храм „Джгантия“ - една от първите обществени сгради,...

Екскурзия до Мдина 64 лв. (Цена за възрастен) / 31 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на английски език и се провежда на сборен принцип с други туристи от различни националности. Екскурзията включва разглеждане на крепостните стени и кули от IX век, посещение на катедралата „Св. Павел“ и разходка сред красивите...

Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 98 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 118 лв.
Трансфер летище - хотел - летище 25 лв.

хотели

Категория А: хотел? Oriana at The Topaz Hotel 3*? -? намира се в селището Буджиба, на 19 км от столицата Валета;
Категория B:? хотел? Dolmen Hotel 4*? - намира се в селището Буджиба, на 19 км от столицата Валета;
Категория C:? хотел? Cavalieri Hotel 4*? - намира се в селището Сейнт Джулианс, на 10 км от столицата Валета);
Категория D:? хотел The? Westin? Dragonara? 5*? -? намира се в селището Сейнт Джулианс, на 10 км от столицата Валета).

допълнителна информация

Забележки:

 • Свободните места по посочените цени са ограничени и подлежат на препотвърждение в зависимост от наличните самолетните билети и хотелски стаи по специалните цени.? Цената е валидна от 01.10.2020 до 30.11.2020 година.
 • В последния ден хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията;
 • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през септември 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Малта туристите (без децата под 18 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер? на 0,50 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Всички записвания в периода 01.08.2020 – 31.12.2020, поради Ковид’19 ситуацията,? се извършват срещу внесен депозит от 50 лв.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Потребителят не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 60 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
 • при сключване на договор в периода 01.08.2020 – 31.12.2020, поради Ковид’19 ситуацията, таксата прекратяване е както следва:? ако прекратяването е до 20 дни преди датата на отпътуване, такса за прекратяване не се удържа; ако прекратяването е от 19 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на туристическия пакет в лева; ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева. В случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването, поради затваряне на границите, внесеният депозит се възстановява в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Местна валута: евро

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Цената включва

 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • 1 бр. ръчен багаж с размери 40х30х20 см;
 • Предварително чекиране;
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3, 4 или 5 звезди в Малта.

Цената не включва

 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Чекиран багаж;
 • Допълнителни услуги;
 • Градска такса;
 • Билети за градски транспорт, входни такси и пр.;
 • Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Pазходи от личен характер.