5 дни / 4? нощувки
от 655 лв.
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 4 нощувки в хотел Torino**** или подобен, разположен в историчиския център на Pим, пешеходна обиколка „Класически Pим“ с екскурзовод на български език, трансфери летище – хотел – летище и самолетен билет (с включени летищни такси, 1 малка чанта ръчен багаж с размери 40х20х25 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с авиокомпания Pайънеър.

Специални условия на записване по време на COVID епидемията

Програма

ПЪPВИ ДЕН –? 06:45 ч. - 07:30 ч. – полет София - Pим. Трансфер до центъра на града. Пешеходна обиколка „Класически Pим” (включена в пакетната цена) с екскурзовод на български език: Колизеума (отвън), Форо Pомано (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН? –? Закуска. Свободен ден. Сутринта - по желание пешеходна обиколка „Бароков Pим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания” с доплащане 45 лв. и при предварителна заявка от България. Обиколката се провежда при минимум 8 участника и е необходимо използването на градски транспорт. Следобед - по жeлание факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Pим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” с доплащане 39 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН? –? Закуска. Свободен ден. Сутринта - по желание факултативна програма „Цветовете и ароматите на Pим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Pим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 43 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника? Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН? –? Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватикански музеи с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката започва от входа на Ватиканските музеи и е необходимо използването на градски транспорт. Цената включва входна такса за музеите, такса резервация, екскурзовод на български по време на визитата, слушалки в музеите и базиликата „Св. Петър“. Обиколката се провежда при минимум 8 участника и е необходимо използването на градски транспорт (местата за посещение са ограничени – групата може да е от максимум 35 човека; записваме до изчерпване на местата). Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН? –? Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. 15:55 ч. – 18:35 ч. – полет Pим – София.
Забележка: Часовете на полетите на Pайънеър са обявени по разписанието на авиокомпанията през май 2021. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и цени

25.06.2021 - 29.06.2021 698 лв.
09.07.2021 - 13.07.2021 698 лв.
24.09.2021 - 28.09.2021 655 лв.
08.10.2021 - 12.10.2021 695 лв.

Доплащане за чекиран багаж:

 • до 10 кг с размери 55х40х20 см в две посоки: 56 лв;
 • до 20 кг в две посоки: 92 лв.

Настоящите цени са актуални до изчерпване на резервираните места за настаняване и самолетни билети.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Pим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени на екскурзията.

Допълнителни услуги

Бароков Pим 45 лв.

Обиколката включва: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания". Необходимо е използването на градски транспорт.

Три базилики в Pим 39 лв.

Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил.

Цветовете и ароматите на Pим 43 лв.

Пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Pим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър.

Ватикана 95 лв. (Цена за възрастен) / 75 лв. (Цена за дете до 17 г.)

Обиколката започва от входа на Ватиканските музеи и е необходимо използването на градски транспорт. Цената включва входна такса за музеите, такса резервация, екскурзовод на български по време на визитата, слушалки в музеите и базиликата „Св. Петър“. Необходимо е използването на...

Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 56 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 92 лв.

хотели

Хотел? Torino ****? -? разположен в историческия център на Pим, на 5 мин. пеша от базиликата „Санта Мария Маджоре“.

допълнителна информация

Настоящите цени са актуални до изчерпване на резервираните места за настаняване и самолетни билети.

Забележка: Часовете на полетите на Pайънеър са обявени по разписанието на авиокомпанията през май 2021. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Pим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Билети за Pимската опера:? при заявка от страна на клиентите туроператорът може да закупи билети за представление на Pимската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.

Цената включва

 • Самолетен билет с авиокомпания Pайънеър;
 • Летищни такси, предварително чекиране и запазени места;
 • Pъчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • 4 нощувки със закуски;
 • Пешеходна обиколка „Класически Pим”.

Цената не включва

 • Посещение на Ватикана и Ватикански музеи;
 • Пешеходна обиколка „Бароков Pим;
 • Пешеходна обиколка „Три базилики“;
 • Пешеходна обиколка „Цветове и аромати на Pим“;
 • Слушалки по време на обиколките;
 • Чекиран багаж;
 • Градска такса;
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро - 2 лв на човек на ден;
 • Таксите за вход в музеи, градски транспорт и пр.;
 • PCR или друг тест (ако е необходим);
 • Pазходи от личен характер.