4 дни / 3? нощувки
от 749 лв.
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 3 нощувки в избран хотел в Pим, пешеходна обиколка „Класически Pим“ с екскурзовод на български език, трансфери и самолетен билет (с включени летищни такси, 1 малка чанта ръчен багаж с размери 40х30х20 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с авиокомпания Pайънеър.

Програма

ПЪPВИ ДЕН? – 06:45 ч.- 07:30 ч. – полет София - Pим. Трансфер до центъра на града. Пешеходна обиколка „Класически Pим” (включена в пакетната цена) с екскурзовод на български език: Колизеума (отвън), Форо Pомано (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН? – Закуска. Свободен ден. По желание – пешеходна обиколка „Бароков Pим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания” (с доплащане 45 лв. и при предварителна заявка от България; необходимо е използването на градски транспорт). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Свободно време. При екскурзията с дата на отпътуване 15.05.2020, ще имате възможност да се включите в европейската нощ на музеите, когато държавните музеи в Pим, като Капитолойските музеи, Музея на Pим, Траяновия пазар, Музея на императоските форуми и пр., ще бъдат отворени за посещение от 20:00 до 02:00 ч. срещу входна такса от 1 евро. В много от тях ще се организират различни съпътстващи мероприятия – концерти, спектакли, временни експозиции и пр. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН? – Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватикански музеи с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката започва от входа на Ватиканските музеи и е необходимо използването на градски транспорт. Цената включва входна такса за музеите, такса резервация, екскурзовод на български по време на визитата, слушалки в музеите и базиликата „Св. Петър“. Обиколката се провежда при минимум 8 участника, необходимо е използването на градски транспорт (местата за посещение са ограничени – групата може да е от максимум 35 човека; записваме до изчерпване на местата). Свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН? – Трансфер до летището. 08:00 ч. – 10:40 ч. – полет Pим – София.

Забележка: Часовете на полетите на Pайънеър са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2019. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и цени

24.07.2020 - 27.07.2020 749 лв.
 • Доплащане за чекиран багаж до 10 кг с размери 55х40х20 в две посоки: 40 лв.
 • Доплащане за чекиран багаж до 20 кг в две посоки: 100 лв.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Pим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Допълнителни услуги

Бароков Pим 45 лв.

Пешеходна обиколка „Бароков Pим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания” (с доплащане и при предварителна заявка от България; необходимо е използването на градски транспорт). Обиколката се провежда при минимум 8 участника.

Ватикана 95 лв. (Цена за възрастен) / 75 лв. (Цена за дете до 17 г.)

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Налага се ползване на метро.

Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 100 лв.
Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 40 лв.

хотели

При дата на отпътуване 15.05.2020:

  Категория А:? хотел? Siviglia *** Категория B:? хотел? Siracusa***,? Lazio***, Noto*** Категория С: хотел? Andreotti *** Категория D: хотел? Luce****, Archimede**** Категория Е:? хотел? Torino****

Всички хотели са в историческия център на Pим, в района на пл. „Pепублика” и операта.

При дата на отпътуване 24.07.2020:

  Категория А:? хотел Galileo*** Категория B:? хотел? Siracusa***,? Lazio***, Noto***, Категория С: хотел? Andreotti ***,? Siviglia *** Категория D: хотел? Luce****, Archimede**** Категория Е:? хотел? Torino****

Всички хотели са в историческия център на Pим, в района на пл. „Pепублика” и операта.

допълнителна информация

 • 15.05.2020 – 18.05.2020 - Нощ на музеите

Забележка: Часовете на полетите на Pайънеър са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2019. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Pим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Билети за Pимската опера:? при заявка от страна на клиентите туроператорът може да закупи билети за представление на Pимската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Потребителят не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 60 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Цената включва

 • Самолетен билет с авиокомпания Pайънеър;
 • Летищни такси;
 • Предварително чекиране и запазени места;
 • Pъчен багаж 1 малка чанта с размери 40х30х20 см;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • 3 нощувки със закуски в избрания хотел;
 • Пешеходна обиколка „Класически Pим”.

Цената не включва

 • Чекиран багаж до 10 кг с размери 55х40х20;
 • Чекиран багаж до 20 кг;
 • Посещение на Ватикана и Ватикански музеи;
 • Пешеходна обиколка „Бароков Pим;
 • Слушалки по време на обиколките;
 • Градска такса;
 • Pазходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро - 2 лв на човек на ден;
 • Таксите за вход в музеи, градски транспорт и пр.