Родопска приказка - екскурзия с автобус

105.00 лв.
 • 1
Държава:България
Транспорт:Автобус
Продължителност:2 дни / 1 нощувка
Отпътуване:09.10.2021
Маршрут:София - Перперикон - Татул - Златоград - Широка лъка - Бачковски манастир - София
Тип:Екскурзия
 • 10.07.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  105 лв .
  Потвърден
 • 28.08.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  105 лв .
  Потвърден
 • 09.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  105 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване в 7:00 часа от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 9:00 часа от Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел Санкт Петербург). Посещение на Перперикон. Археологическият комплекс е разположен в Източните Родопи, на скален връх с надморска височина 470 метра и заема площ от 12 кв. км. Перперикон е включен в 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Изследванията в последните години са категорични, че това е било светилището на един от най-популярните древни герои - Орфей. Отпътуване за Татул – планинско село в Родопите. До него са открити останки от древно светилище и от средновековна крепост. Тук се наблюдава пълна приемственост между езическите култове и християнската религия. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска. Пешеходна разходка в Златоград, най-южният български град. Тук се намира най-старата построена по време на Османското владичество църква в Родопите - "Успение Богородично". Етнографският ареален комплекс е най-голямата съвременна забележителност на Златоградската община. Отпътуване за архитектурния резерват Широка лъка. Селото е популярно с местното училище за фолклорни изкуства и уникалния Паметник на гайдаря. Широка лъка е и родно място на един знаменит българин - екзарх Стефан. Разглеждане на етнографския комплекс. Следобед - отпътуване за Бачковския манастир. Един от трите най-големи български манастири, основан през XI век от братята Бакуриани. Тук можете да видите една от чудотворните икони на Света Богородица у нас. Отпътуване за София. Пристигане на ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.


Офертата включва


* Транспорт с туристически автобус;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Златоград;
* посещение на Перперикон и Татул;
* пешеходни разходки в Златоград и Широка лъка;
* посещение на Бачковския манастир;
* Водач на български език.

Офертата не включва


* входни такси за Перперикон (6 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери), Татул (3 лв за възрастни, 1 лв за ученици), етнографски музей в Златоград (3 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери), Згуровски конак в Широка лъка (3 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери);
* обеди, вечери, кафе и други напитки;
* разходи от личен характер.

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Единична стая - +35 лв.
Допълнително легло в двойна стая - +0.00 лв.