СПА уикенд в Хисаря - екскурзия с автобус

119.00 лв.
 • 1
Държава:България
Транспорт:Автобус
Продължителност:2 дни / 1 нощувка
Отпътуване:23.10.2021
Маршрут:София - Копривщица - Хисаря - Старосел - Пловдив - София
Тип:Екскурзия
 • 19.06.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  119 лв .
 • 31.07.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  119 лв .
  Потвърден
 • 23.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  119 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване в 8.00 часа от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут София – Копривщица. Пешеходна обиколка на Копривщица с посещение на три къщи-музеи. Къщите са забележителни с характерната си архитектура и запазените в тях предмети: оригинално обзавеждане, стари оръжия, национални костюми, ценни бижута, образци на традиционните занаяти. Свободно време. Отпътуване за град Хисаря. Възникнал още през Античността, той се превръща в един от важните римски градове на територията на България - много са запазените обекти от онази епоха в центъра на града, като масивните укрепления, римските терми, римска гробница. Днес градът е известен със своите паркове и термални извори. Пешеходна разходка в центъра на Хисаря. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска. Свободно време за ползване на СПА центъра в хотела. Отпътуване за Старосел. Пристигане в околностите на с. Старосел, където се намира най-голямото струпване на тракийски храмове и гробници в България. Посещение на основния храм в местността Четиньова могила, разположена върху голямо възвишение, което се вижда отдалеч. Отпътуване за Пловдив. Пешеходна разходка в Стария град на Пловдив - Античният театър, църквите "Св. Богородица" и "Св. Константин и Елена", Етнографският музей. Свободно време. Отпътуване за София. Пристигане на ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.


Офертата включва


* транспорт с туристически минибус/автобус;
* 1 нощувка със закуска в хотел *** в Хисаря;
* пешеходни разходки в Копривщица, Хисаря и Пловдив;
* посещение на тракийския култов комплекс при Старосел;
* водач на български език.

Офертата не включва


* входни такси за посещаваните музеи и обекти в програмата - Етнографски музей в Пловдив (6 лв), Старосел (3 лв), Къщите музеи в Копривщица (10 лв);
* обяд, вечеря, разходи от личен характер.

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - включено в цената
Единична стая - +35 лв.