Чудесата на Родопите

115.00 лв.
Държава:България
Транспорт:Автобус
Продължителност:2 дни / 1 нощувка
Отпътуване:16.10.2021
Маршрут:София - Пловдив - Мезек - Ивайловград - Златоград - Смолян - Чудните мостове - Пловдив - София
Тип:Екскурзия
 • 26.06.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  115 лв .
  Потвърден
 • 11.09.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  115 лв .
  Потвърден
 • 16.10.2021 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  115 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване в 7.00 часа от София (улица "Оборище" в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски"), в 9.00 часа от Пловдив (бензиностанция OMV до хотел "Санкт Петербург") по маршрут Свиленград - Мезек. Посещение на тракийската гробница край селото - най-голямата куполна гробница, проучена в българските земи. Посещение на винарска изба "Мезек" с възможност за дегустация на местното вино. Отпътуване за Ивайловград - някогашен богат център на бубарството с прекрасни запазени старинни къщи на местните търговци на коприна. Свободно време и посещение на римската Вила Армира със запазените прекрасни антични мозайки. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска. Пешеходна разходка в Златоград, най-южният български град. Тук се намира най-старата построена по време на османското владичество църква в Родопите - "Успение Богородично". Етнографският ареален комплекс е най-голямата съвременна забележителност на Златоградската община. Отпътуване за Смолян. Кратка разходка и свободно време в центъра на града с възможност за посещение на регионалния исторически музей - един от най-големите и интересни музеи в България. Отпътуване за Чудните мостове. Двете огромни мраморни арки свързват бреговете на река Дълбок дол. Свободно време за разходка. Пристигане в Пловдив (на бензиностанция OMV до хотел "Санкт Петербург") и София (улилца "Оборище" в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски") вечерта.


Офертата включва


* Транспорт с туристически автобус/минибус;
* 1 нощувка в хотел 3* в Златоград;
* Посещение на винарна "Мезек", тракийската гробница край Мезек, Ивайловград, Вила Армира, Чудните мостове;
* Пешеходни разходки в Златоград и центъра на Смолян;
* Водач на български език;

Офертата не включва


* Дегустация на вино във винарна "Мезек" (5 лв за възрастни);
* Входни такси за тракийската гробница край Мезек (4 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), Вила Армира (5 лв за възрастни, 3 лв за учащи и пенсионери), етнографски музей в Златоград (3 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери), регионалния исторически музей в Смолян (5 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), входни такси за други музеи и обекти, посещавани индивидуално;
* Обеди, вечери, кафе и други напитки;
* Разходи от личен характер;

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - включено в цената
Единична стая - +35 лв.