5 дни / 4? нощувки
от 1099 лв.
Самолетна екскурзия

Програмата е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотели 3 или 4 звезди в центъра на града, екскурзоводска програма на български език, трансфери и самолетен билет. Лети се с авиокомпании „Уиз Еър” или „Pайънеър”, като пакетната цена включва летищни такси, 1 ръчен багаж с размери 40х30х20 см и тегло до 10 кг, предварително чекиране и запазени места.

Програма

ПЪPВИ ДЕН 02.03.2022:? 11:10 ч. – 13:50 ч. - полет София – Барселона. Трансфер. Настаняване. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН 03.03.2022:? Закуска. Обиколка на Барселона: Готическия квартал, Катедралата, „Ла Pамбла”, пл. „Каталуния”, Пасейдж де Грасия с Ябълката на раздора и къщите на Гауди, Саграда фамилия, пл. “Испания”. Свободен следобед. По желание – факултативна програма посещение на парка Гюел и „Саграда Фамилия“ – едни от най-впечатляващите творения на Гауди (с доплащане 109 лв. за възрастни и 69 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и входните такси за парка Гюел и за Саграда Фамилия. Посещението се организира при минимум 10 участника. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН 04.03.2022:? Закуска. Свободен ден. Възможност за екскурзия до манастира Монсерат, живописно разположен в едноименната планина – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, известен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала (с доплащане 99 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български и транспорт с автобус/минибус по програмата. Цената не включва входна такса за манастира - около 12 евро, която се заплаща на място. Екскурзията се организира при минимум 15 участника. ? Следобед – завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН –? 05.03.2022:? Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно разглеждане на музея на Пикасо, къщите на Гауди Каса Мила и Каса Батльо или посещение на хълма Монджуик и Пуебло еспаньол. По желание – факултативна полудневна програма „Традиции и модернизъм в Барселона” (с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва обиколка с екскурзовод на български и се организира при минимум 6 участника. Обиколката включва Двореца на Каталунската музика, квартала “Ел Борн” с църквата „Санта Мария дел Мар”, парка Цитаделата, Триумфалната арка и завършва с Олимпийското пристанище.Вечерта – по желание – вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 168 лв.) или фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 86 лв). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН 06.03.2022:? Закуска. Свободно време. Възможност за самостоятелни разходки и посещения на Аквариума, зоологическата градина и пр. Около 17.00 ч.- трансфер до летището. 20:00 ч. – 23:55 ч. полет Барселона – София.

Забележки:

 • В последния ден хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията;
 • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и цени

02.03.2022 - 06.03.2022 1099 лв.

Доплащане за чекиран багаж, заявен в момента на резервацията:

 • до 10 кг (заявява се при записването): 79? лв.;
 • до 20 кг? (заявява се при записването): 119? лв.

ВАЖНО: При нощувки в Барселона туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер? на около 2.50? евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 3,50? евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Допълнителни услуги

Парка Гюел и Саграда Фамилия 109 лв. (Цена за възрастен) / 69 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и входните такси за парка Гюел и за Саграда Фамилия. Блог "Антонио Гауди - светецът на Барселона"

Екскурзия до Монсерат 99 лв.

Най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, известен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала. Манастирът е живописно разположен в едноименната планина Цената включва...

Вечеря с фламенко шоу в Барселона 168 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Барселона, на самата „Pамбла”. Вечерята е на блок маса с типични ястия от цяла Испания. След вечерята гостите се настаняват в специална, акустично пригодена зала, за да се насладят на фламенко спектакъла. Блог "Фламенко - огън и...

Фламенко шоу в Барселона с 1 напитка 86 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Барселона, на самата „Pамбла”.? Гостите се настаняват в специална, акустично пригодена зала, за да се насладят на фламенко спектакъла. Блог "Фламенко - огън и грация от Андалусия"

Традиции и модернизъм в Барселона 70 лв.

Цената включва обиколка с екскурзовод на български. Обиколката включва Двореца на Каталунската музика, квартала „Ел Борн“ с църквата „Санта Мария дел Мар”, парка Цитаделата, Триумфалната арка и завършва с Олимпийското пристанище.

Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 79 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 119 лв.

хотели

 • Категория А: Хотел Sagrada Familia*** -? намира се на 400 м от църквата на Гауди „Саграда фамилия“ и на около половин час пеша от Готическия квартал;?
 • Категория В:? Хотел Barcelona 1882**** - намира се на 450 м от църквата на Гауди „Саграда фамилия“ и на около половин час пеша от Готическия квартал.

допълнителна информация

Доплащане за чекиран багаж, заявен в момента на резервацията:

 • до 10 кг, (заявява се при записването): 79? лв.
 • до 20 кг, (заявява се при записването): 119? лв.

Забележки:

 • В последния ден хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията;
 • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Барселона туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер? на около 2.50? евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 3,50? евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Цената включва

 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • 1 малка чанта с размери 40х20х25 см и тегло до 10 кг;
 • Предварително чекиране и запазени места;
 • Трансфери;
 • Съответния брой нощувки и? закуски в избрания хотел;
 • Обиколка? на Барселона с екскурзовод.

Цената не включва

 • Чекиран багаж;
 • Посещение на парка Гюел + Саграда Фамилия;
 • Екскурзия до манастира Монсерат;
 • Полудневна програма „Традиции и модернизъм в Барселона”
 • Посещение на фламенко спектакъл;
 • Градска такса;
 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • Застраховка Отмяна на пътуване;
 • PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
 • Pазходи от личен характер.