Екскурзия в ЗАПАДНА АФРИКА - ГАНА, ТОГО и БЕНИН, родината на вуду магията

5 795.00 лв.
Транспорт:Самолет
Продължителност:
Отпътуване:06.10.2022
Маршрут:София-Иатанбул-Акра-Кумаси-Тамале-Кара-Сокоде-Абомей-Ломе-Ада-Акра-Истанбул-София
Тип:Екскурзия
 • 17.03.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  5795 лв .
  Потвърден
 • 06.10.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  5795 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване за Гана от летище София (Терминал 2) с полет на авиокомпания "Turkish airlines " в  21:15 ч. 


ден 2
Описание:

Излитане от международното летище в Истанбул  за  Акра в 02:00 ч.  Пристигане в Акра - столицата на Гана в 06:25 ч. Среща с местния гид и трансфер до хотела.


ден 3
Описание:

Закуска. Разходка в предградието Нима, където наблюдаваме бита и ежедневието на местните семейства. След това обиколка на Акра – Националният музей, Националният културен център, мавзолеят на Кваме Нкрума. Отправяме се към Елмина и по пътя посещаваме рибарското селце Джеймстаун - разходка до пристанището и крепостта. За чудесен изглед над местността, можете да се изкачите на върха на стария фар край крепостта. На път за Елмина посещаваме също и местните майстори на ковчези, чиито дърводелски произведения отразяват принадлежността на погребаните.


ден 4
Описание:

Закуска. Обиколка на Елмина и Кейп Коуст. Разглеждане на фортовете, свързани с търговията с роби, пристанището в Елмина, рибния пазар, светилището Асафо.


ден 5
Описание:

Закуска. По пътя за Кумаси разходка из Националния парк Какум и курорта Ханс Ботен, изграден като наколно селище. Пристигане в Кумаси, посещение на Културния център, известен с колекцията изкуство от периода Ашанти.


ден 6
Описание:

Закуска. Разглеждане на двореца Манхия, центърът на кралство Ашанти. Присъединяване към празненствата Акуасидае, ако сте избрали дата, която съвпада с фестивала. След това посещение на занаятчийските села Ахвиа и Нтонсо. По пътя за Бронг Ахафо спирка при водопада Кинтампо.


ден 7
Описание:

Закуска. Денят започва с разходка из резервата за маймуни Боабенг Фиема и скалните образувания Тано Боасе. Трансфер до Тамале.


ден 8
Описание:

Закуска. Посещение на едно от шестте села на вещици. По пътя за границата с Того посещение на селата на племената Дагомба и Конкомба, както и среща с племето Басар. Пресичане на границата с Того при Татали и пристигане в Кара.Закуска


ден 9
Описание:

Закуска. По пътя разходка из долината Тамберма с красивите къщи от кал и слама наречени „тата”. Посещение на занаятчийските центрове Лосо Сукала и Кодхани. Вечерта има възможност за наблюдаване на огнения танц на племето Тем в Тинаду.


ден 10
Описание:

Закуска. Посещение на традиционния тъкачен център и пазара в Сокоде, както и на местния пазар. Посещение на пъстрия пазар Ание и среща с трудолюбивите жени от племето Котоколи. Посещаваме също и производителите на специален вид местен сапун от племето Демадели, както и кварталът на ковачите. Трансфер до Абомей в Бенин.


ден 11
Описание:

Закуска. Посещение на двореца Абомей – рожденото място на вуду, както и на историческия музей в Абомей. Посещаваме също подземния град Агонгоинто, построен на 10 м. под земята с цел да служи като убежище. По пътя разходка из Ганви – "Африканската Венеция". 


ден 12
Описание:

Закуска. Посещение на Свещената гора и Храма на питоните. В центъра на града се намират впечатляваща катедрала и стар колониален квартал. В близост да португалската крепост се помещава Историческият музей. Експозицията е фокусирана върху търговията с роби и последващите връзки на Бенин с Бразилия и Карибите.


Пресичане на границата с Того. Пристигане в Ломе, столицата на Того. Обиколка на града – Площадът на независимостта, Националният музей, вуду светилища, католическата катедрала, пазарът Гран Марше.


ден 13
Описание:

Закуска. Пресичане на границата с Гана. Прекарване на деня в курорт с възможност за разходка до близкото рибарско селище, плаване с лодка по река Волта, водни забавления с джетове, водни ски и т.н. Трансфер до Акра следобяд. 


ден 14
Описание:

Свободен  ден преди  отпътуване. Трансфер до летището в Акра. Полет за Истанбул в 20:05 ч.


ден 15
Описание:

Пристигане на Летището в Истанбул в 06:00 ч. Полет за София в 07:40 ч. Кацане на летище София в 08:50 ч.


Офертата включва


* Самолетен билет София - Истанбул - Акра - Истанбул - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "Turkish airlines" при цена 1993 лв. към ноември 2021 г.;
* 12 нощувки със закуски в стандартни хотели;
* Описаната туристическа програма;
* Местен екскурзовод на английски език;
* Входни такси за всички обекти, включени в програмата;
* При група над 8 туристи - водач от България;
* Разходка с лодка по река Волта;
* Транспорт според маршрута с автобус с климатик;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

Офертата не включва


* Самолетни билети за вътрешните полети;
* Такси за визи - цената е около 180 Евро общо за трите държави;
* Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
* Допълнителни екскурзии и дейности по желание извън програмата;
* Обеди и вечери;
* Бакшиши за шофьор / екскурзовод / пиколо;
* Разходи от личен характер;
* Градски транспорт;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
* ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ :
* Визи: Задължително е получаването на виза за всяка от трите държави. Цената е около 180 евро общо за трите държави с наше съдействие.
* Ваксинации: Задължителни са ваксини срещу жълта треска и малария. Удостоверението за ваксинация за жълта треска е необходимо да се приложи към документите за кандидатстване за виза.
* Практическа информация: Носете със себе си не повече от 20 кг багаж в мека чанта/сак/раница.

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Единична стая - +882 лв.