4 дни / 3? нощувки
от 242 лв.
Автобусна екскурзия
Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в Истанбул и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Одрин и Истанбул, както и на парка Емирган в Истанбул. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.?

Програма

ПЪPВИ ДЕН? – 06:00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. Спирки: 07:00 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик; 07:30 ч. – Пловдив пред хотел „Тримонциум”, 09:30 ч – Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Кратка спирка в Одрин с разглеждане на? Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. и българската църква „Св. Георги”. Отпътуване за Истанбул. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН? –? Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език – среща на два континента: мостовете над Златния Pог, новата европейска част, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, хълма Чамлъджа, спирка при небостъргача Сапфир – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където от височина 236 м можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис (входна такса за терасата - 50 турски лири). Свободно време за разходка на пл. „Султанахмед”, Синята джамия (отвън), „Света София” (отвън) и пл. „Хиподрума”. Следобед - посещение на парка Емирган – един от най-красивите паркове в Истанбул, където през пролетта цъфтят безброй красиви лалета. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН? –? Закуска. Свободно време или факултативна разходка с кораб по Босфора с местен екскурзовод на български език (eкскурзията се провежда при минимум 25 записани туристи с доплащане от 40 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място). Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Следобед - по желание - факултативна екскурзия с посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод на български език (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е 90 турски лири, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника). Възможност за вечеря в ресторант Гар Газино с фолклорна програма (с доплащане на място около 30 евро на човек). Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН? –? Закуска. Свободно време Факултативна екскурзия с посещение на „Св. София” и двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 100 турски лири, както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се плащат на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. При посещение на „Св.София“е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете не могат да влизат в „Св. София“ по къси панталони*. ? Следобед - отпътуване по маршрут Истанбул – Одрин – Пловдив - София. Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор 43.

Дати и цени

01.04.2022 - 04.04.2022 242 лв. ранно записване
07.04.2022 - 10.04.2022 242 лв. ранно записване
16.04.2022 - 19.04.2022 242 лв. ранно записване
22.04.2022 - 25.04.2022 252 лв. ранно записване
29.04.2022 - 02.05.2022 252 лв. ранно записване

Допълнителни услуги

Двореца Долмабахче 26 лв.

Цената включва резервация и екскурзовод на български език по време на визитата; таксата за вход в двореца, която е 90 турски лири, се плаща на място.

Корабче по Босфора 40 лв.

Екскурзия с кораб по Босфора с местен екскурзовод на български език.?

Света София и Топкапъ 26 лв.

Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 100? турски лири, както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се плащат на място. При посещение на Света София е необходимо облеклото да е консервативно....

Допълнителна седалка 99 лв.

Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна.

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска? в хотели 3 звезди.

допълнителна информация

При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Цената включва

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • 3 нощувки с 3 закуски в хотел 3*;
  • Панорамна обиколка на? Истанбул с екскурзовод;
  • Посещение на парка Емирган.

Цената не включва

  • Такси за вход в музеи;
  • Всички специално упоменати допълнителни услуги;
  • Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Pазходи от личен характер.