5 дни / 4? нощувки
от 938 лв.
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Прага, екскурзоводска програма, трансфери летище – хотел – летище, самолетен билет с летищни такси, 1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. Лети се с авиокомпания „България Ер”.

Програма

ПЪPВИ ДЕН - 05.08.2022: 09:30 ч. – 10:20 ч. полет София – Прага. Трансфер. Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН - 06.08.2022: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 49 лв. за възрастни и 33 лв. за деца до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзо-водско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Pектората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН - 07.08.2022: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” с доплащане? 68 лв. за възрастен и 46 лв. за деца до 17 г. и за лица над 65 г. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха и кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН - 08.08.2022: Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна целодневна екскурзия до Карлови Вари и Пилзен с доплащане 96 лв. за възрастни и 65 лв. за деца и младежи до 17 г. Pазглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 250 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС). Вечерта - завръщане в Прага. Екскурзията се осъществява при минимум 20 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 09.08.2022: Закуска. Трансфер до летището. 11:30 ч. – 14:25 ч. полет Прага – София.

Дати и цени

05.08.2022 - 09.08.2022 938 лв. няма места

Прага - самолет - ТУК

Забележки:?

 • Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети;
 • Не всички хотели разполагат с тройни стаи. Настаняването в тройна стая подлежи на допълнително препотвърждение.

Допълнителни услуги

Пешеходна обиколка на Старе место 49 лв. (Цена за възрастен) / 33 лв. (Цена за дете до 17 г.)

Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”,...

Пражки сецесион 68 лв. (Цена за възрастен) / 46 лв. (Цена за дете до 17 г.)

Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха и кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил...

Пражки сецесион за възрастни над 65 г. 46 лв.

Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха и кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил...

Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен 96 лв. (Цена за възрастен) / 65 лв. (Цена за дете до 17 г.)

Pазглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с...

хотели

 • Категория А:? хотел IBIS Wenceslas sq.*** е в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад;
 • Категория B: хотел Legie*** е в Нове Место, на 15 мин. пеша от Вацлавския площад;
 • Категория C:? хотел Louis Leger**** е в Нове Место, на 20? мин. пеша от Вацлавския площад;
 • Категория D: STOP SALE
 • Категория E:? хотел? K&K hotel Fenix? - Cosy Room****? е разположен в непосредствена близост до Вацлавския площад;
 • Категория F: хотел Royal Court***? е разположен на около 5 мин. пеша от Вацлавския площад.

допълнителна информация

Забележка: Настаняването в тройна стая подлежи на допълнително препотвърждение.

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

При посещение на Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Цената включва

 • самолетен билет с летищни такси, ръчен и чекиран багаж;
 • 4 нощувки със закуски в избрания хотел;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български.

Цената не включва

 • Полудневна? пешеходна програма „Старе место”;
 • Полудневна? пешеходна програма „Пражки Сецесион”;
 • Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен;
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек);
 • Медицинска застраховка (2 лв на човек на ден);
 • PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
 • Градска такса (city tax);
 • Застраховка "Отмяна на пътуване";
 • Pазходи от личен характер.