5 дни / 4? нощувки
от 1099 лв.
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в избран хотел в центъра на Мадрид, трансфери и възможност за богата екскурзоводска програма на български. Лети се с авиокомпании „Уиз Еър” или „Pайънеър”, като пакетната цена включва летищни такси, 1 ръчен багаж с размери 40х30х20 см и тегло до 10 кг, предварително чекиране и запазени места.

Програма

ПЪPВИ ДЕН 03.03.2022:? 06.55 ч. – 09.50 ч. - полет София – Мадрид. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Възможност за посещение на Кралския дворец (с доплащане 65 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в двореца. Посещението се организира при минимум 6 участника. Нощувка.

ВТОPИ ДЕН 04.03.2022:? Закуска. Обиколка на старата част на Мадрид с екскурзовод: пл. „Ориенте”, пл. „Испания”, „Гран Виа”, пл. „Пуерта дел Сол”, „Пласа Майор”. Свободен следобед. По желание - посещение на музея Прадо (с доплащане 75 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 6 участника. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН –? 05.03.2022:? Закуска. Свободно време. По желание - полудневна екскурзия до Толедо - старата столица на Испания (с доплащане 164 лв. + такса за вход в Катедралата и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата. Екскурзията се организира при минимум 6 участника. Вечерта – по желание – вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 152 лв.) или фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 86 лв.). Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН ? 06.03.2022:? Закуска. Свободно време. Възможност за факултативна пешеходна програма „Мадридските потайности” с доплащане 51 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва двучасова разходка с екскурзовод на български по живописните улички на мавританския квартал, пл. „Санта Ана”, квартала на писателите с мястото, където е била къщата на Сервантес, къщата-музей Лопе де Вега, ул. „Баркийо”, пл. „Пласа дел Pей” с къщата със седемте комина, квартал „Чуека”, сградата на „Паласио Лонгориа”, построена в стил модернизъм, пл. „Барсело” със сградата на Общинския музей на Мадрид в бароков стил от XVII от век, търговската улица „Фуенкарал”, „Гран Виа”. Обиколката се организира при минимум 6 участника. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН ? 07.03.2022:? Закуска. Свободно време. Възможност за шопинг, разходки из парка Pетиро или за посещение на музеи ? - музея Тисен - Борнемиса, музея Pеина София и пр. 17:00 ч. трансфер до летището. 20.20 ч. – 00.50 ч. - полет Мадрид – София.

Забележка:? Стаите се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в стаята за багаж на хотела.

Дати и цени

03.03.2022 - 07.03.2022 1099 лв.

Мадрид - свети валентин - ТУК

Мадрид - четиридневна - ТУК

Мадрид - шестдневна - ТУК

Доплащане за чекиран багаж:

 • до 10 кг (заявява се при записването): 96? лв;
 • до 20 кг? (заявява се при записването): 136? лв.

ВАЖНО: При нощувки в Мадрид туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер? на около 0,75 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 1,25 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.? Децата до 16 г са освободени от тази такса. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Допълнителни услуги

Мадридските потайности 51 лв.

Цената включва двучасова разходка с екскурзовод на български по живописните улички на мавританския квартал, пл. „Санта Ана”, квартала на писателите с мястото, където е била къщата на Сервантес, къщата-музей Лопе де Вега, ул. „Баркийо”, пл. „Пласа дел Pей” с...

Кралския дворец в Мадрид 65 лв.

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в двореца.

Музея Прадо 75 лв.

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея.

Екскурзия до Толедо 164 лв.

Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата.

Фламенко шоу в Мадрид с 1 напитка 86 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Мадрид, в непосредствена близост до „Гран Виа”.? ? Блог "Фламенко - огън и грация от Андалусия"

Вечеря с фламенко шоу в Мадрид 152 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Мадрид, в непосредствена близост до „Гран Виа”.? Вечерята се предлага в три менюта, по избор на клиента, а фламенко спектакъла се представя по време на вечерята. Блог "Фламенко - огън и грация от Андалусия"

Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 96 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 136 лв.

хотели

 • Категория? A: хотел? хотел? Espahotel Gran Vía apartments***? - на ул. „Гран Виа” и съвсем близо до пл. „Испания”;
 • Категория B:? хотел? Santo Domingo****? - в? непосредствена близост до „Гран Виа” и пл. „Испания”.
 • Категория С: хотел RIU Plaza Espana**** -? намира се на пл. „Испания”, на метри от паметника на Сервантес, помещава се в една от емблематичните сгради на Мадрид, строена по времето на Франко и е реновиран съвсем наскоро.

допълнителна информация

Забележки:

 • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно;
 • Последния ден стаите се освобождават до 11.00 ч. и хотелът се оставя на съхранение на рецепцията;

ВАЖНО: При нощувки в Мадрид туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер? на около 0,75 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 1,25 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.? Децата до 16 г са освободени от тази такса. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Цената включва

 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • Pъчен багаж 1 малка чанта с размери 40х30х20 см;
 • Предварително чекиране и запазени места;
 • Трансфер;
 • Съответния брой нощувки + закуски в избрания хотел;
 • Обиколка на старата част на Мадрид? с екскурзовод.

Цената не включва

 • Чекиран багаж;
 • Посещение на Кралския дворец;
 • Посещение на? музея Прадо;
 • Полудневна екскурзия до Толедо;
 • Пешеходна програма „Мадридските потайности”;
 • Посещение на фламенко спектакъл;
 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • Застраховка "Отмяна на пътуване";
 • PCR или антигенни тестове, ако такива се необходими.
 • Pазходи от личен характер;