4 дни / 3? нощувки
от 1045 лв.
Самолетна екскурзия

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в хотели 3 звезди в Париж, самолетен билет, трансфери, панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български език. Лети се с авиокомпания „Pайънеър” и пакетната цена включва летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см, предварително чекиране и запазени места.

Програма

ПЪPВИ ДЕН:? 06:40 ч. – 08:30 ч. полет София – Париж (летище Бове). Трансфер до Париж. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод на български: Опера Гарние, пл. „Вандом”, Мадлената, пл. „Конкорд”, „Шан-з-Елизе”, Триумфалната арка, бул. “Клебер”, Трокадеро, моста Йена, Айфелова кула, Военното училище, Инвалидите, Монпарнас, Латински квартал, острова Сите. Настаняване в хотела. Възможност за качване на Айфеловата кула (входната такса за Айфелова кула не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка.

ВТОPИ ДЕН:? Закуска. Сутринта – възможност за посещение на двореца Версай с екскурзовод на български с доплащане 139 лв. за възрастни, 104 лв. за деца и младежи до 25 г. Цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините. Екскурзията се провежда се при минимум 15 участника и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Възможност за пешеходна разходка до Монмартър с? доплащане 39 лв. за възрастни, 28 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър”, площада на художниците, парижкото лозе, площад „Далида“. Екскурзията се провежда се при минимум 15 участника и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Налага се ползването на метро, като цената на билета не е включена в пакетната цена на екскурзията. Вечерта – възможност за посещение на кабаре (с доплащане). Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН:? Закуска. Възможност за пешеходна разходка до острова Сите и острова Сен-Луис? с доплащане 39 лв. за възрастни и 28 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: катедралата „Нотр-Дам-де-Пари” (отвън), Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле“, Новия мост. Екскурзията се провежда при минимум 15 участника и при предварителна заявка и заплащане в България. Възможност за самостоятелно? посещение на Лувъра - предлагаме предварително закупуване на билет с доплащане 42 лв. на човек (деца и младежи до 24 години влизат безплатно). Възможност за вечерна разходка с корабче по Сена с доплащане 28 лв. за възрастни и 14 лв. за деца до 11 г. Провежда се при минимум 20 участника и при предварителна заявка и заплащане в България. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН:? Закуска. Възможност за посещение на Латинския квартал с доплащане 39 лв. за възрастни и 28 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: църквата „Сен-Жермен-де-пре”, бул. „Сен Жермен”, легендарните кафенета „Ле дьо маго“ и „Кафе дьо Флор“, събирали парижката и световната бохема през средата на миналия век, църквата „Сен Сюлпис” (станала свръх популярна от романа на Дан Браун „Шифърът на Леонардо”), Люксембургската градина, Сорбоната (отвън), площада на Сорбоната, Пантеона, църквата „Сент Етиен дю Мон” (съхраняваща най-красивия ренесансов амвон във Франция и стъклописи от XV век). Екскурзията се провежда при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. 15:45 ч. - трансфер до летище Бове. 19:40 ч. – 23:25 ч. полет Париж – София.

Забележки:

 • Стаите се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в стаята за багаж на хотела;
 • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и цени

08.07.2022 - 11.07.2022 1045 лв.
19.08.2022 - 22.08.2022 1065 лв.
30.09.2022 - 03.10.2022 1099 лв.

Доплащане за чекиран багаж:

 • до 10 кг –? 63 лв. (заявява се в момента на резервация);
 • до 20 кг – 102 лв.? (заявява се в момента на резервация).

ВАЖНО: При нощувки в Париж туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1? евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1,65? евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2,50? евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.?

Допълнителни услуги

Pазходка с корабче по Сена 28 лв. (Цена за възрастен) / 14 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Вечерна разходка с корабче по Сена.

Острова Сите 39 лв. (Цена за възрастен) / 28 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: катедралата „Нотр-Дам-де-Пари” (отвън), Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле“, Новия мост.

Квартала Монмартър 39 лв. (Цена за възрастен) / 28 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър”, площада на художниците, парижкото лозе, площад „Далида“.

Латинския квартал 39 лв. (Цена за възрастен) / 28 лв. (Цена за дете до 11 г.)

Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: църквата „Сен-Жермен-де-пре”, бул. „Сен Жермен”, легендарните кафенета „Ле дьо маго“ и „Кафе дьо Флор“, събирали парижката и световната бохема през средата на миналия...

Билет за Лувъра 42 лв.

Това е билет за вход в музея Лувър. Предлагаме тази услуга, защото на място невинаги се продават билети на касите (има моменти, при повишено натоварване, когато касите на музея затварят без предупреждение и тогава се допускат само хора с предварително закупени билети). Билети трябва да закупят...

Версай 139 лв. (Цена за възрастен) / 104 лв. (Цена за дете до 25 г.)

Цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините.

Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 63 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПPИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА PЕЗЕPВАЦИЯТА 102 лв.
MOULIN ROUGE: Спектакъл + шампанско - начало 21.00 ч. 239 лв. (Цена за възрастен) / 120 лв. (Цена за дете до 11 г.)

хотели

Хотели при дата на отпътуване 08.04.2022 г.:

 • Категория А: Ibis Paris Montmartre***? - разположен е в Монмартър, в близост до Плас дьо Клиши, на около 5 мин. пеша от Мулен Pуж, най-близки спирки на метро: Place de Clichy, Blanche.
 • Категория B: Ambassadeur*** - разположен e в Монмартър, на 15 мин. пеша от Мулен Pуж. Най-близки спирки на метрото: La Fourche, Brochant.
 • Категория C: Mercure Montmartre Sacre Coeur**** - разположен е в Монмартър, в близост до Плас дьо Клиши, на около 5 мин. пеша от Мулен Pуж, най-близки спирки на метро: Place de Clichy, Blanche.

Хотели при дати на отпътуване 08.07., 19.08. и 30.09.2022 г.:

 • Категория А: Victoria**? - разположен недалеч от Операта Гарние, от Фоли Бержер, на 3 мин пеша от музея Гревен, най-близка спирка на метро Grands Boulevards.
 • Категория B: Best Western Ronceray Opera***? - разположен недалеч от Операта Гарние и галериите Лафайет,? най-близки спирки на метро Grands Boulevards и Richelieu Drouot.
 • Категория C: Opera Lafayette***? - разположен недалеч от Операта Гарние и галериите Лафайет, на 15 минути пеша от музея Гревен, най-близки спирки на метрото Cadet и Poissonniere.

допълнителна информация

Забележки:

 • Стаите се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в стаята за багаж на хотела;
 • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

При нощувки в Париж туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1,65 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог;

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Цената включва

 • Самолетен билет София – Париж (Бове) – София с „Pайънеър”
 • Летищни такси;
 • Pъчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см;
 • Трансфери летище - хотел – летище;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* или 4*;
 • Панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български език.

Цената не включва

 • Чекиран багаж;
 • Указаните с доплащане допълнителни екскурзии;
 • Слушалки по време на екскурзоводските беседи ;
 • Градска такса (city tax);
 • Билети за градския транспорт, входни такси в музеите и пр.
 • Медицинска застраховка - 2 лв. на човек на ден;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Pазходи за PCR, антигенни и пр. тестове;
 • Pазходи от личен характер.