Оферти за почивка

Понякога планирането на всяка част от ваканцията и търсенето на оферти за почивка е също толкова забавно, колкото и самата почивка. Но понякога искате някой друг да свърши цялата работа за вас и просто да намерите готова пакетна оферта за почивка,която да резервирате. Защото ровенето за хотели, търсенето на маршрути и следенето на полети може да бъде трудна и досадна задача, особено когато просто искате да избягате от ежедневието си. Плюс това, често можете да намерите по-добри оферти за почивка, когато резервирате пакет.

Затова с тази статия ви предлагаме няколко основни съвета за това как да намерите идеалната оферта за почивка.

Оферти за почивка 1
Оферти за почивка - Разгледайте при нас!

Съвет 1 за изгодни оферти за почивка: гъвкавост за местата, които искате да посетите

Най-изгодните оферти за почивка могат да ви отведат на неочаквани места, ако сте по-отворени към дестинациите. Вместо да търсите оферти за почивка за определен брой дни само за конкретно място, ви препоръчваме да се насочите по-скоро към дейност, която харесвате (например плаж, ски, музеи) или да изберете по-обща дестинация, например на ниво държава или няколко съседни държави (Франция, Англия и Италия, например) или по-голям географски район (например Сахара или Алпите), а след това да търсите оферти за почивка, които отговарят и на някои от по-конкретните ви изисквания. Когато сте по-гъвкави към изискванията си за мястото, ще имате повече избор и е по-възможно да получите по-добра оферта за почивка.

Съвет 2 за изгодни оферти за почивка: планирайте напред във времето или резервирайте последната минута

Най-добрите оферти за почивка, които можете да намерите винаги са или резервации в последната минута, или планирани за дълъг период от време напред. Когато търсите добри оферти за почивка, най-добре е да планирате повече от три месеца предварително, а за летни оферти за почивка, дори четири месеца. Резервацията на оферта за почивка в последния момент обикновено означава по-малко от две седмици. Планирането на пътуването само за две седмици обаче крие рискове, особено ако ако сте подали вече молба за отпуск - може да не успеете да намерите подходяща оферта за почивка за вашите дати, което ни води към следващия съвет.

Оферти за почивка 2
Оферти за почивка - Почивка на планина

Съвет 3 за изгодни оферти за почивка: промяна на планираните дати

Офертите за почивка обикновено са с фиксирани дати или брой дни. Например, ако офертата за почивка може да е за дълъг уикенд - от петък до понеделник, но не е задължително да се ограничавате с тези дати - към някои оферти за почивка има възможност да удължите престоя си срещу допълнително заплащане. А ако няма такава възможност, може да го организирате сами. Например, намерили сте изключително изгодна оферта за почивка, но няма възможност да удължите пътуването. В такъв случай можете да си осигурите сами допълнителните нощувки и транспорта в едната посока и офертата за почивка пак да бъде изгодна.

Съвет 4 за изгодни оферти за почивка: гъвкавост за времето на пътуване

При търсенето на идеалната оферта за почивка, гъвкавостта е от съществено значение. Това, което по-горе писахме по отношение на дестинацията, важи и за времето на пътуването - ако нямате строги изисквания, ще имате избор от повече и по-добри оферти за почивка. Под време на пътуването визираме конкретно време от годината, когато да е почивката (в малко преди началото и малко след края на сезона е по-лесно да намерите изгодни оферти за пътуване, а и освен финансово, това понякога има и други предимства), колко време за престой има на различните места, предлагани в офертата за почивка и дори време от деня, когато са самолетните полети или потеглянето на автобуса към мечтаната дестинация и връщането обратно.

Оферти за почивка 3
Оферти за почивка - Оферти за Египет

Съвет 5 за изгодни оферти за почивка: гъвкавост по отношение на удобствата

Ще се потретим, колкото повече гъвкавост имате, толкова по-изгодни оферти за почивка ще намерите. Повечето оферти за почивка включват превоз и хотелски нощувки. Някои предлагат също и кола под наем, достъп до забележителности или храна на база ол инклузив. Най-добре е да бъдете гъвкави по отношение на изискванията си към удобствата, които желаете да са включени към офертата ви за почивка - може на място да изберете кои забележителности да посетите и да намерите дори по-изгоден вариант, а също така винаги може и сами да потърсите автомобил под наем или на място да решите, че предпочитате да ползвате градския транспорт, например. А така вашата оферта за почивка ще е излязла доста по-изгодна.

Съвет 6 за изгодни оферти за почивка: вземете и приятел (или двама)

Част от офертите за почивка се заплащат на човек, но са предвидени за двама. Ако пътувате сами, вероятно има допълнителна такса. Някои от офертите за почивка излизат по-изгодно на човек, когато има трима повече пътуващи, които резервират заедно (обикновено споделят една стая). А ако сте повече хора, за някои забележителности можете да получите и групово намаление от входния билет. Това не важи само за самостоятелните ваканции, нои за груповите оферти за почивка - когато имате някой познат, не само ще споделите приключението, но няма да се налага да сте с непознат в стая или да плащате допълнително за настаняване в самостоятелна стая. Освен това ще можете да си разделяте разходи за храна, ако някое от храненията не е включено в офертата за почивка, както и да имате компания, ако искате в свободното време да разгледате някоя забележителност, която не е включена в офертата за почивка.

Съвет 7 за изгодни оферти за почивка: понякога си заслужава да похарчите малко пари за по-добри условия

Обикновено в офертите за почивка, заедно с евтин хотел, се предлага и втора възможност на малко по-висока цена. Второто място за нощувка обикновено е по-луксозен, с повече екстри и е на по-добра локация. Въпреки че цената за офертата за почивка става малко по-висока, обикновено напълно си заслужава, особено ако държите на повече комфорт и удобства. Това важи особено за държави като Египет, Мароко, Индия и т.н., където стандартът е малко по-различен

Оферти за почивка 4
Оферти за почивка - Почивка на море

Бонус: как да намерите изгодни оферти за почивка в 3 стъпки

Когато знаете основните съвети, сега е време да изберете своята оферта за почивка от АКТИВ ТРАВЕЛ.

    • Вземете решение за детайлите за вашата оферта за почивка

Първо, прегледайте отново съветите по-горе и вземете поне приблизително решение за датите, местата, хората, бюджета и други детайли за пътуването ви, на които трябва да отговаря вашата оферта за почивка. Както вече стана дума, колкото по-гъвкави сте, толкова по-вероятно е да намерите изгодна оферта за почивка, но от друга страна, това може да доведе до по-дълго търсене на подходящата оферта за почивка.

    • Определете какво е добра оферта за почивка за вас

Преди да се спрете на конкретна оферта за почивка, трябва да имате идея колко би ви струвало, ако не се възползвате от услугите на туристическа агенция. Така ще имате и по-добра представа как ще ви е по-изгодно - да платите готова оферта за почивка, или да направите сами организацията. Можете да разгледате цените на полетите, автобусните билети, както и цените на нощувките. Така, ако намерите нощувки за 600 лв., а транспортът е 400 лв., ще знаете, че оферта за почивка под 1100 лв. е наистина изгодна. Тук трябва да отбележим и още нещо - има места, на които е по-добре да имате екскурзовод или да познавате местен човек. Освен това, има забележителности, закоито можете да вземете билети, само ако сте група или организирана екскурзия. В тези случаи офертите за почивка биха били по-добрият избор, дори цената им да е малко над бюджета ви.

    • Намерете своята оферта за почивка и запазете своето място

Разгледайте нашите оферти за почивка по-долу, изберете идеалната за вас и се свържете с нас, за да резервирате вашата почивка. Пожелаваме ви лек път и весело изкарване.

Оферти за почивка

Съвет 1 за изгодни оферти за почивка: гъвкавост за местата, които искате да посетите

Съвет 2 за изгодни оферти за почивка: планирайте напред във времето или резервирайте последната минута

Съвет 3 за изгодни оферти за почивка: промяна на планираните дати

Съвет 4 за изгодни оферти за почивка: гъвкавост за времето на пътуване

Съвет 5 за изгодни оферти за почивка: гъвкавост по отношение на удобствата

Съвет 6 за изгодни оферти за почивка: вземете и приятел (или двама)

Съвет 7 за изгодни оферти за почивка: понякога си заслужава да похарчите малко пари за по-добри условия

Бонус: как да намерите изгодни оферти за почивка в 3 стъпки