Почивка в Гърция – екзотика на една ръка разстояние

  Слънце, бели пясъци, плажове „Син флаг“, вкусна храна, достъпни цени и хотели за всеки вкус и бюджет. И всичко това само на 100 -200 километра от нас. Ако търсите подобно място за вашата ваканция, изборът е само един – почивка в Гърция.

  За всеки, който планира почивка в Гърция, страната и нейните острови са известни с три неща - древна цивилизация, невероятни пейзажи и силно развит туризъм. Наистина, южната ни съседка е толкова богата на култура и красота, че никога не може да бъде напълно проучена, независимо колко пъти го посещавате, още повече само с една почивка в Гърция. Не случайно тя е сред 20-те най-популярни туристически дестинации по света.

  Почивка в Гърция 1
  Почивка в Гърция - топ дестинация

  В тази страна има някаква магия – от природата до местните, което кара хората да изберат за своята ваканция всяка година почивка в Гърция.

  Ако все още не сте имали щастието да изживеете магията и да направите почивка в Гърция, значи е време да планирате такава.

  Когато търсите почивка в Гърция, обикновено се отправяме към най – близките и познати дестинации – Солун, Олимпийска Ривиера, полуостров Халкидики и трите му ръкава – Касандра, Ситония и Атон, Корфу или Тасос.

  Една почивка в Гърция обаче няма да е пълноценна, ако не се потопите в романтиката на Ситония, не се насладите на залезите на Лефкада или не се докоснете до автентичността на перлите на Пелопонес.

  За да ви помогнем да планирате по – добре вашата почивка в Гърция, ще ви преведем през различните части на страната и ще ви покажем малка част от нейната магнетичност. А за да я усетите, просто трябва да отидете там. Защото почивка в Гърция може да означава преоткриване на един нов свят.

  Почивка в Гърция в Атика

  Иcтoричeскaта област Aтикa включвa полyοcтрoв цeнтралнатa част на стрaната, където се намира и стoлицaта на Гърция - Aтинa. Тук са и две от основните пристанищa на страната Пирeя и Рафина. Ако направите вашата почивка в Гърция тук, от Пирeя може да стигнете с ферибот до οcтрoвните грyпи на Цикладитe, Додекaнезитe, Cевернοeгейсκите и Сарoничeските оcтрοви, и дo Kрит.

  На вашата почивка в Гърция тук може да откриете древни археологически обекти, планински села, крайморски градове и много плажове.

  Почивка в Гърция на Крит

  Крит е най-големият гръцки остров, разположен в южната част на Егейско море. Една от най-популярните дестинации в страната, почивката в Гърция и на о-в Крит е мечтата за милиони туристи. Въпреки туристическото си развитие Крит успява да съхрани непокътнат уникалния си характер. Дългата му история е оставила следи като Минойските дворци, венециански градове, средновековни замъци, османски джамии и византийски манастири са най-важните забележителности. И разбира се, какво е почивка в Гърция без море, а най-отличителната характеристика на острова са плажовете.

  Почивка в Гърция на Цикладите

  Почивка в Гърция 2
  Почивка в Гърция - купете ваучер от нас!

  Цикладските острови са най-популярният островен комплекс и много търсена за почивка в Гърция дестинация. Разположен близо до Атина, само за няколко часа може да стигнете до тук с ферибот или за кратко време със самолет. Всички острови от групата са невероятна ваканционна дестинации за романтични двойки, групи от приятели или семейства. Санторини и Миконос са най-популярните острови на Цикладите и мечта за почивка в Гърция. Други известни острови са Парос, Наксос, Иос и Сифнос. Останалите острови са по-малко популярни, но не по – малко красиви. Тази островна група е известна с невероятните си плажове и уникалната архитектура, с варосаните къщички, сините прозорци и вятърните мелници. Ако това е вашата представа за ваканция, значи трябва да резервирате вашата почивка в Гърция.

  Почивка в Гърция на Додеканезите

  Додеканезите са 12 острова, които се намират в югоизточната част на Гърция, между Цикладите и бреговете на Турция. По-малко популярни от Цикладите и в по - различен стил, тези гръцки острови се отличават със своята средновековна архитектура и спокойните плажове, мечата за всеки, който търси спокойствие на почивка в Гърция. Най-популярните острови тук са Родос и Кос, както и Карпатос. Калимнос се развива като дестинация за скално катерене, Лерос е водолазна дестинация, а Патмос е известен със своя духовен характер – има по нещо за всеки по време на една почивка в Гърция. Останалите острови са по-малки по размер и се приемат по – скоро като алтернативни ваканционни дестинации.

  Почивка в Гърция на Източните Егейски острови

  Североизточните острови на Егейско море са разположени на север от Додеканезите и на изток от Спорадите. По-голямата част от островите формират границите на Гърция с Турция. Въпреки че туризмът тук не е толкова развит, колкото в останалите гръцки острови, те са известни с традиционната архитектура и семейна атмосфера – какво по – хубаво за почивка в Гърция. Самос, Тасос и Икария са известни със своите великолепни плажове, Хиос - със средновековните села, Лесбос с крайбрежието си, а Лемнос - с широките пясъчни брегове.

  Почивка в Гърция на Йонийските острови

  Почивка в Гърция 3
  Почивка в Гърция - най-добрите оферти!

  След Цикладите и Крит, Йонийските острови са най-популярната дестинация за всеки, който планира почивка в Гърция. Разположени в западната част на страната, исторически и културно тези острови са силно свързани с Италия. Архитектурата на столиците, включително град Корфу, град Закинтос и Аргостоли, много напомня на венецианския стил, тъй като тези острови са били превзети от венецианците през средновековието. По време на вашата почивка в Гърция тук ще намерите зелената природа и прекрасните плажове. Корфу, Закинтос, Кефалония и Лефкада са най-популярните острови.

  Почивка в Гърция в Епир

  Регионът Епир е географски разположен в северозападната част на Гърция, близо до границите с Албания. По-голямата част от този район е планински, но през последните години там се оформиха много известни туристически места. Парга и Сивота са най-известните летни места в Епир и идеални за една почивка в Гърция. Те привличат хиляди посетители с прекрасните плажове, зеления пейзаж и интересните забележителности.

  Почивка в Гърция на Спорадите

  Приказните острови на Спорадите са една от най – мечтаните дестинации за почивка в Гърция. Те ще ви пленят с невероятна природа, неземна красота, бели плажове и многообразие от активности и възможности за забавление. За почивка в Гърция младежите предпочитат Скиатос, докато Скопелос и Алонисос предлагат повече семейна атмосфера, но и прекрасни плажове. Най-малко известният, но също изключително красив остров е Скирос - с уединени плажове и интересни забележителности.

  Почивка в Гърция на Сароническите острови

  Сароническите острови се оформят като много предпочитана дестинация за почивка в Гърция. Те са най – близките до Атина острови и са търсени за бягство през уикенда. Кристалната вода, релаксиращата атмосфера и богатата история привличат много туристи за тяхната почивка в Гърция и предлагат различни изживявания. Порос е чудесен за ветроходство, Хидра има невероятна архитектура, Спетсес се откроява с елегантните си имения и Егина е идеален за семейни почивки.

  Почивка в Гърция в Тесалия

  Почивка в Гърция 4
  Почивка в Гърция - изберете къде сега!

  Регионът на Тесалия е разположен в северната част на Гърция, между Македония и Стрея. Метеора е най-впечатляващото място в Тесалия и популярна дестинация за почивка в Гърция. Областта омагьосва с с огромни скали, разположени в средата на долината и манастирите, построени на върха. Пелион е и чудесно място за почивка в Гърция – с прекрасна природна красота, с невероятни плажове и живописни села. Най - хубавите плажове се намират по бреговете на Лариса, най-големият град в Тесалия.

  Почивка в Гърция в Стереа

  Регионът Стереа, в Централна Гърция, точно над Пелопонес не е много отворен за туризъм, особено за чуждестранни туристи, но си заслужава вниманието. Древният оракул на Делфи е най-известното място тук, докато останалите туристически места са най-често посещавани от гърци. Нафпактос, Арахова, Карпениси и остров Евия са особено популярни за почивка в Гърция през цялата година, ако търсите нещо различно и искате да избягате от тълпите.

  Почивка в Гърция с област Македония

  И не на последно по значение и популярност място за почивка в Гърция е област Македония и нейните най – търсени от българите дестинации - Халкидики, Пиерия и Кавала, известни с приказни плажове и релаксираща атмосфера. Зимните дестинации и също търсени за почивка в Гърция са Кастория, Флорина, Лутра Позар и планината Олимп, места, които се отличават с неповторима естествена красота. Не пропускайте да посетите интересните забележителности като Дион, Вергина, Пела и Филипи.


  Почивка в Гърция в Атика
  Почивка в Гърция на Крит
  Почивка в Гърция на Цикладите
  Почивка в Гърция на Додеканезите
  Почивка в Гърция на Източните Егейски острови
  Почивка в Гърция на Йонийските острови
  Почивка в Гърция в Епир
  Почивка в Гърция на Спорадите
  Почивка в Гърция на Сароническите острови
  Почивка в Гърция в Тесалия
  Почивка в Гърция в Стереа
  Почивка в Гърция с област Македония