10 дни / 7? нощувки
от 2595 лв.
Самолетна екскурзияСпециална цена до 15.06.2022 г. или до 15.07.2022 г.
Организирана група с обслужване на български език

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в района на Дамбула, 1 нощувка в Канди, 1 нощувка в Нувара Елия, 3 нощувки на брега на Индийския океан в хотели четири звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти, екскурзоводска програма на български и посещение на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, национален парк „Минерия”, ботаническата градина в Пераденя, Канди, Нувара Елия. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с минибус/автобус. Лети се с авиокомпания „Флай Дубай” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг).

Актуални условия за пътуване до Шри Ланка

Програма

ПЪPВИ ДЕН? –? 14:25? ч.- 21:25? ч. – полет София - Дубай.?

ВТОPИ ДЕН? –? 03:30 ч. - полет за Коломбо. 09:30 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТPЕТИ ДЕН? –? Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО).? Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г.? Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятна панорамна гледка.? Следобед - сафари в национален парк „Минерия”? eдин от най-посещаваните паркове в Шри Ланка заради своето богато био разнообразие. В парка живее голяма популация от диви слонове (150 – 200 броя). Могат да се видят 24 вида бозайници, 160 вида птици, 9 вида земноводни, 25 вида влечуги и 75 вида пеперуди. Сафарито се провежда със специално оборудвани сафари джипове, като в един джип сядат 6 човека. Завръщане в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪPТИ ДЕН? –? Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в хотела в Канди. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу - с доплащане 25 лв на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.

ПЕТИ ДЕН ? Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Отпътуване за Нувара Елия (75 км). По пътя – посещение на чаена плантация - мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като „Малката Англия”, заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Pазходка в центъра на града. Настаняване и вечеря в хотела в Нувара Елия. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН? –? Закуска. Отпътуване за западното крайбрежие на Шри Ланка (около 250 км). По път посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел на брега на Индийския океан, в някой от курортите по западното крайбрежие на острова. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН? ? Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на форта в Гале (отбранително съоражение, построено от португалците през 1584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду с доплащане 50 лв на човек. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН? –? Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове с доплащане 85 лв на човек. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН? –? Закуска. По обед отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечерта - трансфер до летището на Коломбо.

ДЕСЕТИ ДЕН? –? 01:50 ч. – 05:25 ч. - полет Коломбо - Дубай. 09:40 ч. – 13:25 ч. – полет Дубай – София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и цени

25.02.2022 - 06.03.2022 2745 лв.
до 15.06.2022 г.
11.11.2022 - 20.11.2022 2745? лв. 2595 лв.
до 15.07.2022 г.
02.12.2022 - 11.12.2022 2745? лв. 2595 лв.

Допълнителни услуги

Такса за издаване на виза 70 лв.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка: задграничен паспорт? с? валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането; Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка; Предварително се прави регистрация в...

Фолклорно шоу в Канди 25 лв.

Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци.

Гале Форт и сафари по река Маду 50 лв.

Посещение на форта в Гале? (отбранително съоражение построено от португалците през 1 584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и? водно сафари по река Маду.?

Наблюдение на китове в Шри Ланка 85 лв.

Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове.?

хотели

 • Сигирия -? хотел? Kassapa Lions Rock Resort****? или подобен;
 • Канди - хотел Topaz**** ? или подобен;
 • Нувара Елия - хотел Mirage Kings Cottage****? или подобен;
 • Вадува-? хотел Oak Ray Haridra Beach Resort & SPA***** или подобен;

допълнителна информация

Продължителност на полетите:

 • София – Дубай и обратно -? около 4 часа и 45 мин;
 • Дубай – Коломбо и обратно – около 4 часа и 30 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,67 лв. за щатски долар към 11.10.2021? г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Забележки:

 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;
 • Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.

Местна Валута:? Шриланкийска рупия.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка:

 • задграничен паспорт? с? валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
 • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка;
 • Предварително се прави регистрация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза;
 • Приблизителен срок за издаване на електрония документ: 3 дни;
 • Такса за издаване на туристическа? виза в размер на - 70 лева.;
 • Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон

Здравни изисквания:? няма специални здравни изисквания.?

  Цената включва

  • Самолетен билет;
  • Летищни такси;
  • 1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
  • 1 бр. ръчен багаж 7 кг;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • 2 нощувки? на база закуска и вечеря в района на Дамбула в хотел 4*;
  • 1 нощувка в Канди на база закуска и вечеря в хотел 4*;
  • 1 нощувка в Нувара Елия на база закуска и вечеря в хотел 4*;
  • 3 нощувки на брега на Индийския океан на база закуска и вечеря в хотел 4*;
  • Транспорт с минибус/автобус? по описаната програма;
  • Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата;
  • 1 бутилка минерална вода на човек на ден;
  • Водач - придружител от туроператора.

  Цената не включва

  • Такса за издаване на виза за Шри Ланка;
  • Входни билети за обекти, неупоменати? в програмата;
  • Фолклорно? шоу в Канди;?
  • Посещение на Гале Форт и сафари по река Маду;
  • Pазходка в океана за наблюдение на китове;
  • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор? – около 5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място);
  • Медицинска застраховка? – 2 лв. на човек на ден.;
  • Застраховка "Oтмяна на пътуване";
  • PCR или антигенен тест, ако такива са необходими;
  • Pазходи от личен характер;