ТАЙЛАНД - ОТ СЕВЕР НА ЮГ С ПОЧИВКА НА О-В ПУКЕТ

4 659.00 лв.
 • 1
Държава:Тайланд
Транспорт:Самолет
Продължителност:14 дни/11 нощувки
Отпътуване:01.04.2024
Маршрут:Банкок, Чианг Май, Чианг Рай, о-в Пукет

Маршрут: Банкок, Чианг Май, Чианг Рай, о-в Пукет

 

Дата: 01.04.2024 – 14.04.2024

 

14 дни/ 11 нощувки/ 11 закуски / 3 обяда / 2 вечери

 

1-ви ден 01.04.2024: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ                                                        

Заминаване от София в 21:10 часа за Банкок през Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 22:35 часа.

 

2-ри ден 02.04.2024: ИСТАНБУЛ – БАНКОК, Вечеря

Пристигане на международното летище в Банкок в 15:25 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотел THE BERKELEY HOTEL – 4*.

След освежаване ще имаме включена вечеря на круизен кораб по р. Чао Прая (Chao Phraya White Orchid Cruise). Нощувка.

 

 

3-ти ден 03.04.2024: БАНКОК, Закуска и обяд

Закуска в хотела. Освобождаване на хотела.

Престоят ни в Банкок, преди полета за Истанбул продължава с целодневна обзорна екскурзия на Банкок с включен обяд (включена в цената).

Банкок е градът на светлините и храмовете, миналото и настоящето. Историческият център на Банкок е разположен на остров Ратанакосин, на бреговете на р. Чао Прая. Турът ни ще започне с посещение на големият кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години. В пределите на двореца се намира Храма на изумрудения Буда (Wat Phra Kaew), който се счита за едно от най-свещените места в страната. Ще посетим и Ват По (Wat Pho) най-старият храм в Банкок. В него се съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Ключово място заема огромната статуя на полегналия Буда – 15 метра висока и 46 метра дълга. Позата на статуята представлява влизането в нирвана и края на преражданията. Позлатената фигура е полегнала на инкрустирани със злато и скъпоценни камъни възглавници, а на стъпалата на Буда са изрисувани върху седеф 108 будистки символа.

С яхта ще плаваме по река Чао Прая със своите канали, един от които каналът Лонг (Klong) и храмът на Зората (Wat Arun).

Обяд в ресторанта на най-високата сграда на Тайланд „Bayok Skye“ на 84 етаж (Включен в цената). Свободно време за шопинг.

 

4-ти ден 04.04.2024: БАНКОК - АЮТАЯ, Закуска и обяд

Закуска в хотела. Целодневна екскурзия до древната столица на Сиам и нейните храмове и исторически паметници – Аютая (Включен в цената).

Аютая, включен в ЮНЕСКО от 1991 г. е град в Тайланд, на около 80 километра северно от Банкок. Бивша столица на

Кралство Сиам и проспериращо международно търговско пристанище от 1350 г. до разрушаването му от Бирма през 1767 г. Руините на стария град сега образуват историческия парк Аютая, археологически обект, който съдържа дворци, будистки храмове, манастири и статуи. Паркът е на остров между 3 реки.

Обяд на круизен кораб, който по р. Чао Прая ще ни върне обратно в Банкок.

 

5-ти ден 05.04.2024: БАНКОК - ЧИАНГ МАЙ, Закуска и вечеря с шоу

Закуска в хотела. Трансфер до летище Банкок за полет до Чианг Май. Пристигане на летището в Чианг Май, посрещане и трансфер до хотел Duangtawan Hotel Chiang Mai 4*.

След кратка почивка ще започне обиколката на града, в която е включено посещение на най-значимите храмове, градските стени и главната порта.

Първата спирка е будисткия храм Wat Phra Sing -  дом на красивия параклис Lai Kham, впечатляващ със своята изящна дърворезба и стенописи.

Следва храма Wat Chedi Luang, известен с огромната си пагода, частично разрушена от земетресение през 1545г.

Вечеря с шоу програма в историческия Khantoke (Включен в цената).

Насладете се на вечерята по обичайния северен тайландски стил. Храната се сервира в големи чинии на ниски маси, докато вие седите на постелки на пода. Докато се наслаждавате на храната си, ще се забавлявате със селекция от северни културни представления. За завършек на вечерта има специално шоу на хълмовете, изпълнено от различни племенни членове на Yao, Lahu, Meo, Lisu, Karen.

Нощувка в хотела в Чианг Май.

 

6-ти ден 06.04.2024: ЧИАНГ РАЙ-ЗЛТАНИЯ ТРИЪГЪЛНИК, Закуска и обяд

Закуска в хотела.

Отпътуване към Чианг Рай, един от най-старите градове в Тайланд, основан през 1262 г. от крал Менграй като столица на династия Манграй. Понастоящем той е и най-големия град в северната част на Тайланд.  

Разглеждане на едно от най-посещаваните места тук - храмовия комплекс  Wat Rong Khun, издигнат през 1998 г. почти изцяло в бял цвят, заради което е по-известен като Белия храм, и декориран единствено с малки късчета отразително стъкло.

Посещение на Синия храм Wat Rong Suaten, известен със своя параклис в син цвят и околните статуи.

Време за обяд в местен ресторант (включен в цената).

Отпътуване за „Златния триъгълник” или мястото, където се събират границите на 3 държави – Лоас, Мианмар и Тайланд. В миналото тук е минавал пътя на опиума, който се е продавал на цената на златото.

Срещу допълнително заплащане ще можете да се насладите на разходка с лодка, за да видите великолепието на могъщата река Mae Khong.

Връщане в хотела в Чианг Май. Нощувка.

 

7-ти ден 07.04.2024: ЧИАНГ МАЙ, Закуска

Закуска в хотела.

Ще посетим най-популярната забележителност  на Чианг Май -  планинският храм Wat Doi Suthep, разположен на 1050м надморска височина. Гледката от тук към града и почти цялата провинция, е невероятна. Свободно време за шопинг.

Връщане в хотела в Чианг Май. Нощувка.

 

8-ми ден 08.04.2024: ЧИАНГ МАЙ – ПУКЕТ, Закуска

Закуска в хотела.

Трансфер до летището в Чианг Май за полет до остров Пукет. Кацане на летището в Пукет. Трансфер до избраният от вас хотел. Свободно време.

Нощувка.

 

9-ти ден 09.04.2024: ПУКЕТ Закуска

Закуска в хотела.

Информационна среща за запознаване с допълнителните екскурзии. Свободно време за плаж, почивка и забавления на един от най-красивите острови в Андаманско море. Насладете се на безкрайните бели плажове, кристалното море, многобройните магазини, уютните заведения, предлагащи голям избор от морска, интернационална и тайландска кухня, и винаги усмихнатите местни жители. Не пропускайте и енергичния и изпълнен с изненади нощен живот на най-известния плаж на острова - Патонг.

Полудневна обиколка на най-големите забележителности на о-в Пукет (включена в цената).

Екскурзията ще започне със спирка на живописна панорамна площадка за наблюдение и снимки на Андаманското крайбрежие с големия Буда. Ще се запознаем с древните легенди и съвременния живот на този богат на история остров. Ще продължим с разходка до най-големия будистки храм в Пукет - Ват Чалонг (Wat Chalong), където ще научите повече за религията будизъм и за някои древни ритуали свързани с нея.

Вечерта при желание: „Сиам Нирамит Шоу“, с вечеря - препоръчително ( срещу допълнително заплащане от 2200 бата, около 60 евро на човек ).

„Сиам“ е предишното име на Тайландското кралство отпреди 100 години. „Нирамит“, означава „Създаден от магия“. Siam Niramit отворя врати за първи път в Банкок през 2005 г. и е смятано за шоуто, което трябва да се види в Тайланд, представяйки изкуствата, културата и историята на Тайланд.

Siam Niramit отворя врати в Пукет през 2010 г. с повече атракции и развлечения.

 Нощувка.

 

10-ти ден 10.04.2024: ПУКЕТ, Закуска

Закуска в хотела.

Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до островите Пи-Пи с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 2800 бата, около 76 евро на човек, продължителност около 8 часа ).

Ще се качим от марината на бърза лодка и директно ще се отправим към Maya Bay, където е сниман филма „Плажът”. Ще видим залива и ще имаме възможност да направим снимки от палубата на лодката, след което ще имаме време да се потопим в кристалните води на Loh Samah и пещерата Pileh, ще преминем близо до пещерата Виникг – дом на лястовици, които гнездят там и да видим „Плажа на маймуните“. Ще се насладим на красивия подводен свят на големия коралов риф Хин Кланг и ще обядваме в ресторант на Phi Phi Natural Resort.

След обяд ще имаме свободно време за плуване и шнорхелинг на „Bamboo Island”.  А за почитателите на подводния свят, наблизо има и коралов риф.

Връщане в хотела около 18ч. Нощувка.

 

11-ти ден 11.04.2024: ПУКЕТ

Закуска.

Свободно време на о-в Пукет или възможност за допълнителна екскурзия до залива Панг-Нга и острова на Джеймс Бонд с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 2800 бата, около 76 евро на човек, продължителност около 9 часа).

Трансфер от хотела до марината, от където ще се качим на бърза лодка и ще се отправим към залива Панг-Нга преминавайки през остров Панак. Ще посетим острова Кох Тапу популярен като острова на Джеймс Бонд (където е снимана една от частите на филма). Ще се возим на кану в залива Ко Хонг и ще преминем през мангровите гори. Обяд в мюсюлманското селище Кох Пани изградено върху дървени колони (включен в цената на екскурзията). Свободно време за плаж и шнорхелинг на острова Кох Кай Най. Връщане в хотела около 18ч. Нощувка.

 

12-ти ден 12.04.2024: ПУКЕТ, Закуска

Закуска в хотела.

Свободно време за пълноценна почивка и разходки из острова.

Вечерта при желание: Simon Cabaret Show (срещу допълнително заплащане от 1100 бата, около 30 евро на човек, продължителност около 3 часа).

Посещение на „Шоу Фантазия”, с включена вечеря ( срещу допълнително заплащане от 2500 бата, около 68 евро на човек ).

Най-грандиозното и пищно шоу, което някога сте виждали, е на остров Пукет в Тайланд. Казва се Phuket FantaSea и съчетава красота, елегантност, музика, огромни декори, стотици артисти и живи животни. Това е най-големият увеселителен парк на острова, който ежедневно събира хиляди туристи, които са готови да се потопят в света на магията и фантазията. Разположен е на площ от 57 хектара и включва атракции, детски площадки, зоологическа градина, има редки албиноси животни и влечуги. Нощувка.

Нощувка.

 

13-ти ден 13.04.2024: ПУКЕТ – ИСТАНБУЛ, Закуска

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време и трансфер до летище Пукет за полет до Истанбул в 22:15ч.

14-ти ден 14.04.2024: ИСТАНБУЛ - СОФИЯ                                                                                               

Кацане на летище Истанбул в 04:45 ч. Полет за София в 07:25ч. Кацане на летище София 08:35ч.

Пакетни цени – Ранни записвания до 31.01.2024

 

 THE OLD PHUKET - 4* / Район - Карон / Закуска / Deluxe Terrace

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

01.04.2024

4659 лв

5496 лв

4526 лв

4290 лв

 

THE CHARM RESORT PHUKET - 4* / Район - Patong  Beach Area/ Закуска / Deluxe

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

01.04.2024

4733 лв

5643 лв

4506 лв

4408 лв

 

BURASARI RESORT - 4*  / Район - Patong  Beach Area/ Закуска / Premier

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

01.04.2024

4763 лв

5702 лв

N/A

N/A

 

THE NATURE RESORT - 5* / Kalim Bay Area (близо до Патонг) / Закуска / Deluxe

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

01.04.2024

4816 лв.

5809 лв.

4624  лв

4526 лв

 

BEYONG RESORT KARON - 5* / Район - Karon / Закуска / Deluxe Sea View

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

01.04.2024

4900 лв

5312 лв.

N/A

N/A

 

DIAMOND CLIFF RESORT & SPA - 5* / Район - Karon / Закуска / Deluxe Sea View

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възр. на доп. легло

Дете 2-11,99 г. с двама възрастни

01.04.2024

4910 лв.

5486 лв.

4770 лв

4300 лв.

 

Цената е на човек и включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул - Банкок - Пукет – София с Турски авиолинии с включен 23 кг. чекиран багаж и 10 кг. ръчен багаж;
 • Вътрешни полети Банкок – Чианг Май - Пукет с включен 20 кг чекиран багаж и 8 кг. ръчен;
 • ·       Всички трансфери по програмата;
 • 3 нощувки със закуски в Банкок в The Berkeley Hotel 4* или подобен;
 • ·       3 нощувки със закуски в Чианг Май в Duangtawan Hotel Chiang Mai 4* или подобен;
 • ·       5 нощувки със закуски на остров Пукет в избраният хотел;
 • ·       Обзорна обиколка на Банкок с включен обяд;
 • ·       Вечеря на круизен кораб в Банкок;
 • ·       Целодневна екскурзия до Аютая с включен обяд;
 • ·       Обзорна екскурзия в Чианг Май с включена вечеря с шоу програма;
 • ·       Целодневна екскурзия до Чианг Рай и Златния триъгълник с обяд;
 • ·       Полудневна екскурзия на о-в Пукет с посещение на най-голямата статуя на Буда;
 • ·       Водач, придружаващ групата и помагащ с превода на екскурзиите на място;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро  на човек на ЗД „Дженерали“;

 

Цената не включва:

 • Виза за Тайланд – 2200 бата около 58 евро на летище Пукет.
 • Хранения извън посочените в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителна екскурзия до островите Пи-Пи на о-в Пукет– 2800 бата, около 76 евро на човек с включен обяд;
 • Допълнителна екскурзия до залива Панг-Нга и о-ва на Джеймс Бонд на о-в Пукет– 2800 бата, около 76 евро на човек с включен обяд;
 • Шоу Фантазия с вечеря – 2500 бата, около 68 евро на човек;
 • Сиам Нирамит Шоу с вечеря - 200 бата, около 60 евро на човек;
 • Simon Cabaret Show - 1100 бата, около 30 евро на човек;

 

Необходими документи:

 • ·       Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;
 • Актуална паспортна снимка – 1 брой, нужна за визата на място;
 • Попълнен формуляр за виза.

 

Полетно разписание с АК Турски авиолинии:

TK1030 01 Април  София 2110 Истанбул 2235

TK  68 02 Април  Истанбул 0145 Банкок 1525

TK 173 13 Април  Пукет 2215 Истанбул 0445, на 14.04

TK1027 14 Април Истанбул 0725 София 0835

 

Условия за резервация:

 • ·       При записване се внася депозит от 750 евро.
 • ·       Пълно плащане до 30 дни преди заминаването;
 • Офертата важи при минимум 15 туриста;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • От деня, следващ подписването на договора, до 60 дни преди датата на отпътуване – няма.
 • От 59 до 30 дни до датата на заминаване, пълния размер на депозита от 750 евро.
 • При анулация по-малко от 29 дни преди заминаване – пълната сума по договора

 

Анулации без неустойки и връщане на суми:

 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

 

Към 10.10.2023 за влизане в Тайланд не се изискват Сертификати за ваксинация или отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19.

 

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

 

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди датата на отпътуване при чартърни полети, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалната смяна на имена в хотела.

Условията за пътуване по време на пандемията от Covid-19 са променливи и финалните такива ще бъдат оповестени от туроператора при наближаване на датата на заминаване.

В случай на извънредно положение или епидемична обстановка, клиентите са напълно информирани, че условията на пътуване могат да бъдат променяни и динамични, съобразявайки се с актуалната обстановка преди осъществяване на пътуването. Туроператорът ще уведомява клиентите си своевременно при всяка промяна на условията на пътуване.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.