Италия е емоция. Тя е изпитание за всичките сетива.

Да започнем от мелодията на самия италански език, която те завладява още с пристигането, жестикулирането, което е неизменна част от италанския изказ (ако им вържем ръцете, няма да могат да говорят) и ето, усмивката вече е на лицето ви.

Италия е история и изкуство, тук е пълно с архитектурни забележителности, които ще ви оставят без дъх и ще ви накарат да почувствате историята - замъци, базилики, галерии, фонтани, площади, руини.... всичко това е някак по италиански магнетично.

Италия ще успее да ви плени със вечноста от която настръхвате в Рим или със спокойствието което ви завладява в Тоскана, не може да останете безразлични около каналите и романтичната атмосфера във Венеция, какво да кажем за Флоренция – родното място на италианския ренесанс или Верона с многобройните си паметници на античноста.... е не можем да не споменем и италианските езера, които са истински късчета от Рая.

Пропускам нещо нали?

А, да – Храната! Не бихте могли да забравите вкуса на пицата в Неапол, ризотото в Милано или прясната паста с разнообразни форми и имена. Трябва да опитате италианските панини, крустини, брускети, естествено не трябва да пропускате италианското джелато, панакота, тирамису... О!

 „Андиамо!“ (да тръгваме!)

 
1|2|3