Дубай е показен - създаден, за да впечатлява!

Дубай е град и Емирство в Обединените Арабски Емирства, известен като център за луксозно пазаруване, ултрамодерна запомнящя се архитектура и оживена нощна сцена.

На Дубай принадлежи рекорда за най-висока сграда в света – Бурж Халифа е кула - небостъргач висока 828 метра, в основата му се намира езеро в което ежедневно изнасят своето представление „Пеещите и танцуващи Фонтани“- най-големите пеещи фонтани в света, представлението трае само 5 минути, но те са напълно достатъчни, за да завладеят. Комбинацията от Воден танц, прекрасни светлини и съпровода на музика ще ви накарат да изчакате още 30 минути и да видите следващото им представление. Между другото водата в езерото на Бурж Халифа е конденза на климатиците в сградата!

Следващото чудо е изкуствено създадения Палмов остров "Палм Джумейра" , палма със 17 листа сътворена във водата, на 11 от палмовите листа са разположени 1400 вили. Бижуто на острова е Хотел Атлантис – точното определение за него е главозамайващ, истинско произведение на изкуството. За Дубай - невъзможни неща няма, а Палмовия остров е реализирана мечта, която завладява въображението на хората.

Бурж Ал Араб, първият и единствен 7 звезден хотел в света превърнал с в символ на Дубай със своята запомняща се форма на кораб.

Магнетични и запомняши се „Дубай Тауърс“ четири небостъргача с разчупена архитектура, създаващи усещането за пламъчета на брега или - поредния реализиран сън!

Ами какво да кажем за картата на света - „Светът“ с континенти изобразени от архипелаг – изкуствени острови 300 на брой?

Дубай е като Оазис сред пустинята, атракциите са толкова много, богатството, лукаса и разкоша са така заслепяващи, че въздейства като магнит!

Колкото и да сте прочели, колкото и да сте слушали разкази, колкото и да сте подготвени – Дубай Пак ще Ви впечатли!