Дубай е показен - създаден, за да впечатлява!

Дубай е град и Емирство в Обединените Арабски Емирства, известен като център за луксозно пазаруване, ултрамодерна запомнящя се архитектура и оживена нощна сцена.

На Дубай принадлежи рекорда за най-висока сграда в света – Бурж Халифа е кула - небостъргач висока 828 метра, в основата му се намира езеро в което ежедневно изнасят своето представление „Пеещите и танцуващи Фонтани“- най-големите пеещи фонтани в света, представлението трае само 5 минути, но те са напълно достатъчни, за да завладеят. Комбинацията от Воден танц, прекрасни светлини и съпровода на музика ще ви накарат да изчакате още 30 минути и да видите следващото им представление. Между другото водата в езерото на Бурж Халифа е конденза на климатиците в сградата!

Следващото чудо е изкуствено създадения Палмов остров "Палм Джумейра" , палма със 17 листа сътворена във водата, на 11 от палмовите листа са разположени 1400 вили. Бижуто на острова е Хотел Атлантис – точното определение за него е главозамайващ, истинско произведение на изкуството. За Дубай - невъзможни неща няма, а Палмовия остров е реализирана мечта, която завладява въображението на хората.

Бурж Ал Араб, първият и единствен 7 звезден хотел в света превърнал с в символ на Дубай със своята запомняща се форма на кораб.

Магнетични и запомняши се „Дубай Тауърс“ четири небостъргача с разчупена архитектура, създаващи усещането за пламъчета на брега или - поредния реализиран сън!

Ами какво да кажем за картата на света - „Светът“ с континенти изобразени от архипелаг – изкуствени острови 300 на брой?

Дубай е като Оазис сред пустинята, атракциите са толкова много, богатството, лукаса и разкоша са така заслепяващи, че въздейства като магнит!

Колкото и да сте прочели, колкото и да сте слушали разкази, колкото и да сте подготвени – Дубай Пак ще Ви впечатли!

 

Екскурзия до Дубай – само един път не стига

 

Екскурзии до Дубай 1
Екскурзии до Дубай - Разгледайте нашите оферти!

Дубай - голям и дързък, наперен и показен. Дубай е шум на мотори на супер-автомобили по улица с луксозни бутици. Дубай е бутилка шампанско за 1000 долара. Дубай е безкраен купон, на който се лее най – скъпият алкохол. Дубай е огромни молове с безброй магазини и неподозирани забавления в тях. Дубай е ски писта насред пустинята. Той е най-голямото, най-доброто и най-скъпото от всичко.

Поне това очакват хората, когато планират своя екскурзия до Дубай и пристигнат в този близкоизточен метрополис. И няма да сбъркат. Защото градът, който само допреди 50 години беше просто една географска точка на картата на света, днес е символ на лукса, блясъка, парите, архитектурните и инженерни постижения. Ако търсите място, което ще ви остави без думи и където не искате да имате миг почивка, изберете екскурзия в Дубай.

Или пък ако търсите забавления за вашето семейство, искате да оставите в децата си незабравими спомени и да се сблъскат с емоции, каквито няма да видят никъде по света, екскурзия до Дубай е отговорът.

А защо не да си направите един уникален шопинг тур с няколко приятелки „по женски“. И да се поглезите с луксозни СПА процедури? Знаете какво да направите – екскурзия до Дубай!

Празнувате годишнина и искате да изненадате любим човек? Да, знаете вече. С екскурзия до Дубай ще намерите всичко необходимо за това – романтика, гледки, изключително луксозни хотели и изживявания, които ще останат за цял живот.

Изобщо екскурзия до Дубай е за всички – за тези, които знаят точно какво търсят, но и за онези, които отиват без никакви очаквания, и са готови да се понесат на крилата на нощните забавления и купони.

И за да не бъдем голословни, ще ви покажем няколко убедителни причини да резервирате веднага вашата екскурзия до Дубай още днес. Както и няколко неща, които може да ви изненадат.

Екскурзия до Дубай изненадва с това, че храната е вкусна, но и евтина

Благодарение на голямото имигрантско население, включително огромен приток на хора от Индия, Пакистан, Бангладеш, Египет, Иран и Йордания, Дубай има невероятно добра и достъпна кулинарна сцена. По време на вашата екскурзия до Дубай просто се разходете по улиците на Дейра, един от по-старите и по-евтини квартали на града, и ще откриете вкусни ястия от целия свят, които се предлагат на улицата само за няколко дирхама. А за най-добрата пакистанска храна, се насочете покрай предградието на Satwa, за да вечеряте в скромния, но известен ресторант Ravi.

 

На екскурзия до Дубай ще намерите също и скъпа гурме храна

Дубай има репутацията на изключителна гурме дестинация, а това е видно само от световните топ готвачи, които отварят свои заведения тук. Но ако искате да им се насладите по време на вашата екскурзия до Дубай ще се наложи сериозно да се бръкнете. Все пак говорим за вечеря в ресторантите на Нобу Мацухиса, Гордън Рамзи, Гари Роудс, Джейми Оливър, Марко Пиер Уайт и Санджев Капур, което ще струва цената.

 

Ще се учудите, но по време на вашата екскурзия до Дубай, ще установите, че тук няма много местни жители

На тези, които правят за пръв път екскурзия до Дубай им е трудно да повярват, но тук местните са много малко. Едва 15% от населението на Дубай е съставено от национални граждани на ОАЕ, докато болшинството са емигранти, много от които са в страната от поколения или са родени в ОАЕ.

По време на вашата екскурзия в Дубай, можете да пиете. Много.

Екскурзии до Дубай 2
Екскурзии до Дубай - Подарете си невероятно преживяване

Да, има закони срещу публичното пиянство, алкохолът е изключително скъп, трябва да сте над 21 години, за да консумирате, и се сервира само в барове, свързани с хотели или клубове. Но това не означава, че ако сте на екскурзия до Дубай, сте обречени на сух режим. Защото ще се изненадате на разнообразието от бранч с шампанско, Happy Hour напитки и партита с много алкохол.

Ако сте на екскурзия до Дубай, имайте предвид, че уикендът започва в петък - с брънч

Защо кафенетата и ресторантите са пълни в петък сутрин, когато всички трябва да работят? Това е ислямският свят, което означава, че уикендите са петък и събота. Но за повечето хора в  Дубай, както и много посетители, дошли на екскурзия до Дубай, началото на уикенда означава едно нещо - брънч. И това не е лека закуска. Петъчните преди обеди са огромни и разкошни празници, с много храна, огромни бюфети и много алкохол.

По време на вашата екскурзия до Дубай ще разберете, че градът има история

Вярно е, че преди 50 години този възвишаващ се днес мегаполис е бил малко повече от рибарско селище (преди да бъде открит петрол). Но това не означава, че в Дубай няма история. Най-старата част на града е Ал-Фахиди, добре запазена културна зона, датираща от началото на 1900-та година. Тесните улички и традиционните домове тук са приятна почивка от небостъргачите и супермагистралите на Дубай.

 

Екскурзия до Дубай не е нищо без посещение на Бурж Халифа

Дори ако гледката на наистина, наистина висока сграда не звучи толкова удивително за вас, подгответе се да бъдете зашеметени. 829-метровата Бурж Халифа (Burj Khalifa) е най-високата сграда в света и наистина е трудно да се възприеме колко голяма е тя. Изгледът от наблюдателната палуба, на около 148 етажа над земята, е изумителна. Нищо не изглежда реално от тази височина - това е като да гледаш миниатюра на света. Затова и тя е задължителна дестинация за всяка екскурзия до Дубай. Качването на върха си струва всеки дирхам.

 

Това е екскурзия до Дубай, а той не е град за ходене

Длъжни сме да предупредим, ако планирате екскурзия до Дубай. Онези, които обичат да изследват градовете пеша, може да бъдат разочаровани. Като начало, обикновено навън е горещо като в пещ и надали ще искате да се разхождате на слънце. Плюс повечето неща в Дубай са на големи разстояния. Просто градът не е проектиран за пешеходци. Единствените места, където ще се чувствате удобно, са огромните търговски центрове, които, честно казано, осигуряват достатъчно място за разходки.

Когато подготвяте вашата екскурзия до Дубай си пригответе по – голяма сума за харчене, защото тук е рай за купувача

Говорейки за търговски центрове, Дубай е рай за почитателите на шопинга, наравно с мегаполиси като  Хонконг или Сингапур. Тук можете да купите всичко - от дизайнерски дрехи до бижута, подправки, висококачествени хранителни продукти и сувенири. В Dubai Mall има дори банкомат "Gold to Go", в който добре платежоспособни купувачи могат да изтеглят 30 грамова платка от чисто злато. И още нещо, ако планирате да направите екскурзия до Дубай, вашите познати могат да бъдат сигурни, че ще се върнете с подаръци….много подаръци.

Архитектурата е невероятна, затова ако търсите шедьоври, направете си екскурзия до Дубай

Екскурзии до Дубай 3
Екскурзии до Дубай - Реализирана мечта

Дубай не е само омагьосващ по размер и грандиозност - това е и място на изненадваща архитектурна красота. Говорим за икони като Burj Khalifa и Burj Dubai (луксозен хотел с форма на платно), както и невероятния проект Palm, който включва хотел Atlantis, извиващата се Cayan Tower и JW Marriott Marquis, най-високият хотел в света. По време на екскурзия до Дубай няма да може да свалите поглед от всички архитектурни и инженерни постижения, каквито няма никъде по света.

И все пак, отивайки на екскурзия до Дубай, имайте предвид, че тук е пустинята

Отнема толкова малко време, говорим за минути, за да се прехвърлите от небостъргачите и асфалта на Дубай до сухата, безкрайна пустиня. Веднага щом градът свърши, започват пясъчните дюни. Има много компании, които предлагат разнообразни преживявания в пустинята, от 4WD сафари до бедуински вечери, от трекинг п пясъка – до каране на четириколки. По време на една екскурзия до Дубай ще установите, че това със сигурност променя представата за град на търговските центрове и изисканите ресторанти.

 

Ако по време на вашата екскурзия до Дубай искате плаж, елате през зимата

Като се има предвид близостта му до пустинята, не е учудващо, че тук става  горещо - много, много горещо. Средните температури през летните месеци, от юни до август, варират от 38 до 40 градуса, а понякога достигат и до 48-50. Което е прекалено горещо, за да правите нещо навън по време на вашата екскурзия до Дубай, освен да изтичате до следващата климатична инсталация. Междувременно през зимата, тя е от 23 до 26 градуса през деня, което го прави идеален за скитане по улиците или за плажа.

С две думи – по време на една екскурзия до Дубай можете да почти всичко, което ви дойде на ум

Искате по време на екскурзията ви до Дубай да карате ски, когато е навън е 40 градуса? Няма проблем – идете до закритата ски – писта Ski Dubai. Играе ви се голф сред буйни зеленина в средата на пустинята? Можете да изберете измежду няколко места, където да го направите. Ако за вас екскурзия до Дубай не е пълноценна без яздене на камила, просто резервирайте тур.

А след като говорим за град на лукса и блясъка, какво е екскурзия до Дубай без гурме изживяване с френско шампанско? Само се огледайте.

Падате си по култура и искате нещо по – различно от молове и ресторанти по време на екскурзия до Дубай? Има множество концерти, художествени галерии, музеи…

А за любителите на екстремните спортове, екскурзия до Дубай ще предложи скокове с парашут, шофиране на кола от Формула 1, плуване с делфини, бънджи ...

Едно е сигурно. Ако решите да направите една екскурзия до Дубай, гарантирано няма да скучаете. Защото тук е светът, събран върху 72 000 квадратни километра.

Екскурзия до Дубай – само един път не стига

Екскурзия до Дубай изненадва с това, че храната е вкусна, но и евтина

На екскурзия до Дубай ще намерите също и скъпа гурме храна

Ще се учудите, но по време на вашата екскурзия до Дубай, ще установите, че тук няма много местни жители

По време на вашата екскурзия в Дубай, можете да пиете. Много.

Ако сте на екскурзия до Дубай, имайте предвид, че уикендът започва в петък - с брънч

По време на вашата екскурзия до Дубай ще разберете, че градът има история

Екскурзия до Дубай не е нищо без посещение на Бурж Халифа

Това е екскурзия до Дубай, а той не е град за ходене

Когато подготвяте вашата екскурзия до Дубай си пригответе по – голяма сума за харчене, защото тук е рай за купувача

Архитектурата е невероятна, затова ако търсите шедьоври, направете си екскурзия до Дубай

И все пак, отивайки на екскурзия до Дубай, имайте предвид, че тук е пустинята

Ако по време на вашата екскурзия до Дубай искате плаж, елате през зимата

С две думи – по време на една екскурзия до Дубай можете да почти всичко, което ви дойде на ум