Екскурзия в Египет – връщане в историята и още нещо

  Могъщият Нил и великолепни паметници, зашеметяващата пустиня и буйната делта, далечно минало, което контрастира на съвременни градове, приветливи и гостоприемни жители. Това е Египет. И един добър повод да се замислите за екскурзия в Египет.

  И ако досега се колебаехте дали да организирате екскурзия в Египет, скоро ще намерите отговора. Само една екскурзия в Египет ще може да преживеете духа и атмосферата, която тази страна носи в себе си, а то няма нищо общо с това, което ще видите на телевизионния екран или на снимки.

  Само екскурзия в Египет ще ви накара да се влюбите и да заобичате тази страна.

  Само една екскурзия в Египет ще ви помогне да усетите историята, да се възхитите на величествените храмове, да усетите миризмите, топлината, пясъка, Нил и моментът, в който очите ви най-накрая поглеждат към пирамидите в Гиза.

  По време на екскурзия в Египет ще минете през историята и ще може да проследите пътят на древните египтяни, да се запознаете с техните бит, култура, изкуство и творения. А това е нещо, което ще остане с вас завинаги. Египет е просто чудо, което всеки трябва да изпита. Защото екскурзия в Египет е преживяване веднъж в живота.

  екскурзия в Египет 1
  Екскурзия в Египет - Разгледайте предлаганите от нас оферти!

  Кога да направим екскурзия в Египет?

  Когато планирате вашата екскурзия в Египет, имайте предвид, че между юни и август температурата е непоносима. Макар че може да радвате на лукса на тихи туристически атракции и по-голям избор на хотели, истината е, че в подобни жега няма да искате да правите нищо друго, освен да се отпуснете в някой басейн.

  Затова за вашата екскурзия в Египет изберете пролетта. Времето е приятно и основните атракции като пирамидите в Гиза, Асуан и Луксор са все още доста тихи. Освен това тогава ще се възползвате и от по-евтини хотелски цени, особено ако пътувате извън високия сезон, който е от декември до февруари.

  Избягвайте да правите екскурзия в Египет по време на Рамадан.

  Безопасно ли е да направим екскурзия в Египет?

  Истината е, че доскоро Египет се възприемаше като доста рискова страна, предвид кофликтите, които се развиха там. За щастие това вече е минало и днес страната се радва на спокойствие и мир. А това означава, че може да се насладите на вашата екскурзия в Египет пълноценно и без да се притеснявате от нищо.

  екскурзия в Египет 2
  Екскурзия в Египет - Незабравимо преживяване

  Какво да посетим по време на екскурзия в Египет?

  С покрити с пясък гробници, величествени пирамиди и издигащи се фараонски храмове, по време на една екскурзия в Египет ще усетите изследователския дух във вас. Посетете Долината на царете в Луксор, където е открита гробницата на Тутанкамон и вижте блестящите находки в Египетския музей в Кайро. Излезте с лодка по Нил, за да посетите Дендара, Едфу или някой от другите крайбрежни храмове, пресечете езерото Насър, за да видите шедьовъра на Рамзес II в Абу Симбел, или да отидете в пустинята, за да намерите следи от римски търговски находки.

  Задължителна дестинация при екскурзия в Египет е посещение на столицата. Кайро или Ал-Абиат, както е официалното име на града, означава „Покорителят“. Името е дадено, тъй като много нашественици ( монголите, кръстоносците и османците) са били разбити, когато са се опитали да го завладеят или са били победени от войници, изпратени от Кайро. Метрополисът е пълен с високи минарета и средновековни училища и джамии, някои от най-великите архитектурни шедьоври на средновековния ислям. В същото време местните християни от Египет, коптите, са пренесли своите традиции, които в много отношения се свързват с времето на фараоните. Открийте историята в ранните църкви на Кайро и в отдалечените манастири в пустинята.

  Ако по време на вашата екскурзия в Египет искате да се насладите и на няколко лежерни дни, изберете крайбрежието по Червено море – тук ще намерите уникална пустинна красота и изключителни изгреви, които ще помните цял живот.

  Старата поговорка, че Египет е дарът на Нил, все още е вярна: без реката няма да има плодородна земя, няма храна и. Въпреки че животът на хората все повече се откъсва физически от водата, в рамките на вашата екскурзия в Египет ще установите, че Нил още играе изключителна роля.

  За щастие на посетителите, реката е и идеалното място, от което да видите много от най-забележителните древни паметници, което е една от причините, поради които круизът на Нил е задължителна част по време на екскурзия в Египет.

  Египет ще ви предложи чудеса от всяко кътче и ще ви очарова с атмосферата, която витае във въздуха, но има няколко обекта, които няма как да пропуснете.

  Номер едно за всеки, който прави екскурзия в Египет са Пирамидите.

  Всяка година те са посещавани от милиoни туристи, които искат да усетят силната енергия, да се докоснат до нeпoвтopимaтa apxитeĸтypa и да се върнат към слaвнoтo минaлo нa Eгипeт. Кое ги прави обаче толкова магични и привлекателни? Може би това, че са oбвити в тaйнcтвeнocт и лeгeнди, които все още бъдат спорове сред учени и археолози. Когато отидете на екскурзия в Египет ще разберете за мистерията на тази бoгaтa и мoгъщa цивилизaция. Никъде другаде няма да намерите тoлĸoвa впeчaтлявaщи постройки, създадени пo изĸycтвeн път. А наред с това идват и въпроси – защо са построени, каква е логиката на подреждането им, как са оцелели?

  По време на една екскурзия в Египет ще видите Beлиĸитe пиpaмиди в Гизa, paзпoлoжeни нa плaтo, нa зaпaдния бpяг нa peĸa Hил, ĸpaй днeшнo Kaйpo. Te вĸлючвaт тpи гoлeми пиpaмиди – Xeoпcoвaтa, Πиpaмидaтa нa Xeфpeн, Пирамидата нa Mиĸepин. Заедно с няĸoлĸo пo-мaлĸи cгpaди те ca чacт oт Heĸpoпoлa - ocтaнĸи oт ceлищe, ĸъдeтo се намира и Гoлeмия Cфинĸc.

  екскурзия в Египет 3
  Екскурзия в Египет - За вас и вашето семейство

  Една екскурзия в Египет няма да е пълноценна ако не идете до Луксор

  Градът е наречен най-големият музей в света на открито, тъй като предлага изключително разнообразие от паметници. Задължително при екскурзия в Египет разгледайте Храмовете на Карнак - със запазени руини и над 200 постройки, включително голям храм на египетския бог Ра; Долината на царете, където са гробниците на фараоните от Новото царство – от Осемнадесета до Двадесета династия; Храмът в Луксор - голям древноегипетски храмов комплекс на източния бряг на река Нил.

  По време на екскурзията в Египет Луксор може да бъде удобна база, от която да се организират експедиции по Нил. Това е град, пълен с история, магия и красота, но ще го разберете когато отидете на екскурзия в Египет.

  Сред местата, които е добре да видите по време на екскурзия в Египет са още Мемфис - древноегипетски град на левия бряг на р. Нил, комплексът от паметници в Горен Египет – Негада, Иераконпол - един от най-древните градове на стария Египет.

  За да се потопите в автентичната атмосфера, по време на екскурзията е в Египет задължително идете до пазарът на Хан ал-Халили - един от най-старите пазари в Близкия Изток или вижте оазисът Бахария - богата на растителност и вода местност в пустинята, в област Гиза.

  Но страната предлага не само история, археология, изключително разнообразие на паметници и пустния. Ако за вас екскурзия в Египет звучи някак екзотично, има причина затова. Защото тук е Червено море - едно от най-любимите места за любителите на дайвинга от цял свят.

  Магията на Червено море не може да бъде разказана. Под водите му има над 1000 различни видове безгръбначни, корали, повече от повече от 1 100 вида риби, повечето от които са уникални за района.

  Екскурзия в Египет ще ви предложи голям избор от курорти, които впечатляват с лукс, комфорт и десетки удобства. Сред най – известните и любими на туристите са Шарм – Ел – Шейх, Хургада, Макади Бей, Сома Бей, Ел Гуна. Всеки от тях ще ви предложи от изключителна природа, през прекрасни рифове и забележителни плажове до оживен нощен живот или възможности за уединение и почивка.

  Екскурзия в Египет започва да звучи все по – привлекателно, нали? Изберете какво искате – история, архитектура, гмуркане или пълноценна почивка под лъчите на слънцето на Африка!

  екскурзия в Египет 4
  Екскурзия в Египет - Пълноценна почивка под лъчите на слънцето

  Екскурзия в Египет – връщане в историята и още нещо

  Кога да направим екскурзия в Египет?

  Безопасно ли е да направим екскурзия в Египет?

  Какво да посетим по време на екскурзия в Египет?

  Една екскурзия в Египет няма да е пълноценна ако не идете до Луксор