Екскурзия Красивата Полша със Полет на полски авиолинии

2 385.00 лв.
 • 1
 • 2
 • 3
Държава:Полша
Транспорт:Самолет
Продължителност:8 дни / 7 нощувки
Отпътуване:30.08.202420.09.2024
Маршрут:София – Варшава – Люблин – Краков – Познан – Вроцлав – Варшава - София
Тип:Екскурзия

Красивата Полша ( 10 дни / 9 нощувки)

Екскурзия със самолет

Маршрут: София – Варшава – Люблин – Краков – Познан – Вроцлав – Варшава - София

Дати на отпътуване: 
01.03.2024 г.,   03.05.2024 г.,   30.08.2024 г.,   20.09.2024 г

 

Програма


Красотата е основно определение за Полша – красива природа, красива архитектура, красива музика. 

1 ден  - Отпътуване от София с Полет на полските авиолинии LOT в 18:25 ч. и пристигане във Варшава в 19:25 ч. Трансфер хотела, настаняване и нощувка.


2 Ден –Закуска. 
Целодневна обиколка на Варшава ( 8 часа). 
Ще ви заведем до Стария Град (Старе место) тук ще се насладите на старинните дворци, площади павирани улички със къщи от XVII и XVIII.., ще ви покажем Кралския дворец, Старият пазарен площад и Барбикан. Ще се разходим по Кралския път за да ви покажем Президентския дворец, Варшавския университет, църквата „Св. Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен, статуята на Коперник. Около площада на конституцията пък ще се пренесете във Времето на Сталин с гледката на скупчените като мавзолеи блокове. Нищо не е разрушено, хората гледат на тях като симпатични останки от миналото . 
Ще видим и Еврейското гето, Гроба на незнайния войн, Двореца на науката и културата, Кралския парк Lazienki с Палат над водата и паметника на Шопен и много други. След обзорната обиколка на Варшава, ще разполагате със свободно време. Вечеря и Нощувка. 

Възможни входни такси : Кралския дворец (11 евро), Панорамната тераса на двореца на Науката и Културата ( 6 евро), Łazienki Парк с двореца над водата (11 евро). 

3 Ден –Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Люблин, столицата на Източна Полша ,тук е бил един от най-големите центрове за подготовка на равини (Йешивот), по онова време 40% от жителите са били евреи. 
Пътуването трае около 2 ч. и 30 мин. Следва настаняване в хотела, малко свободно време за почивка и обяд. 
След което започва полудневна обиколка на града ( 4 часа), тя ще ви даде възможност да се насладите на средновековната архитектура на Старе Място и неговия дворец, които са построени отново след войната, на впечатляващата Краковска врата от 14 в., Кметството, Доминиканската църква и манастир основани през 13 век, ще може да се насладите на изобилието от исторически архитектурни стилове. Една от най-големите забележителности по време на обиколката ще бъде Катедралата, а един от най-важните исторически артефакти, набор от Руско-византийски фрески, които ще откриете в параклиса „Светата Троица“. Параклиса се намира в Люблинския дворец, тук бихте могли да посетите изложбения център в двореца и кулата му. Обширния площад пред двореца пък е бил еврекскя квартал, преди нацистите да го изравнят със земята, като е останал само един от 100 штибл (молитвен дом). След края на обиколката ще разполагате със Свободно време. Вечеря и Нощувка. 

Входни такси: Църквата „Света Троица“ (6 евро), музей на изложбения дворец на Люблин (5,50 евро), кулата на двореца ( 5 евро) . 

4 Ден –Закуска, напускане на хотела и отпътуване за Краков (пътят трае около 4 ч. и 30 мин.) Пристигане в Краков и настаняване в Хотела. Свободно време за обяд. Следва туристическа обиколка на града. 
Ще можете да се потопите в атмосфертата му със Полудневна обиколка (4 часа) даваща възможност за посещение на готическата базилика Св. Мария, в нея се намира прочутия дървен олтар изработен от Вит Ствош, а на всеки кръгъл час прозвучава сигнал от тръба. Сигналът е изсвирен за първи път по време на татарското нападение от страж, които искал да предупреди гражданите за нападението. Той е бил убит , докато свирел. И до днес сигналът от тръбата спира на същото място, до където той е успял да я изсвири. 
Посещение на стрия град със хълма Вевел където се намира кралския дворец и катедралата. Мнозина смятат Двореца за най-красивия в централна Европа, а катедралата се смята за най-красивия ренесансов образец в страната. 
Ще отидем и до стария еврейски квартал Kazimirez, за да разгледаме красивите синагоги. 
След обиколката ще разполагате със свободно време. Вечеря и Нощувка. 

Входни такси: Църквата „Света Мария“ (4,50 евро), Кралската Катедрала (6 евро), Кралския дворец ( 8 евро) 

5 ден –Закуска. По желание Отпътуване за Концлагера Auschwitz-Birkenau ( на около час път) обиколка с екскурзовод на Концлагера за 3ч. и 30 мин. и/или посещение на Солната мина Величка. Вечеря и Нощувка.

6 Ден –Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Познан, по пътя ще спрем за полудневна обиколка във Вроцлав – градът избран за културна столица на Европа за 2016 г. Ще имаме време за обяд след което продължаваме към Познан 
(пътуването до Вроцлав трае около 3ч. и 45 мин. , а продължението до Познан е още 3 часа). 
Вроцлав несъмнено е едно от най-чудесните места в Полша. Разположен е върху 12 острова и с посещението на най-старата част от града ще видите един от най-значимите Ostrow Tumski (в превод от полски Катедралния остров) 
Това е мястото където се намира Катедралата St. John the Baptist's и двуетажната готическа църква „Светия кръст“ който са построени през 13 в. 
Обиколката продължава до Университета с прекрасната му барокова зала „Leopoldina“ и завършва със разходка из пазарния площад, където несъмнено ще бъдете впечатлени от Готическото кметство. След края на обиколката продължаваме пътя си към Познан. 
Настаняване в Хотела. Свободно време. Нощувка. 

Входни такси: Катедралната кула (3.50 евро), Музея на Университета във Вроцлав (5 евро). Зала „Leopoldina” (5 евро), стогодишна зала. 

7 Ден –Закуска напускане на хотела. Среща с екскурзовода за Полудневна обиколка на Познан.
Тук също си имат Ostrow Tumski (Катедрален остров), с най-важната кралска резиденция в дните, когато Полша все още е била езическа страна. Това е мястото където ще намерите първата Катедрала на Полша „ Св. Петър и Павел“ (Папа Йоан Павел Втори казвал „Ето от тук е започнала Полша“) , след това ще ви заведем до чаровния Стар Град на Познан, където ще видите печата на града „Познанските козли“ : два чаровни козела, които си удрят главите всеки ден в 12ч. на обяд. Докато сте все още в стария град ще може да се възхитите на Площада с неговото Ренесансово Кметство. От тук ще продължите разходката си по тесните улички на историческия район докато не стигнете до църквата „Св. Станислав”, също известна като „fara” , ценна перла на Полския Барок, преливаща от позлатени орнаменти. Време за обяд в центъра на града, след което се отправяме към Варшава ( пътуването трае около 4 часа).
Настаняване в Хотел. Свободно време. Нощувка 

Входни такси: Готическата Катедрала: Параклиса(1.5 евро) и Кулата за наблюдение( 2 евро), Кметството (2.5 евро). 

8 Ден –Закуска. Напускане на хотела, трансфер към летището в 08:00 за полет към София в 10:50, пристигане в София в 13:50 ч.

 

Цени за ранни резервации до 23.11.2024

 

Дата

Възрастен в двойна стая

Единична стая

01.03.2024 г.

2385,00 лева

2875,00 лева

03.05.2024 г.

2385,00 лева

2875,00 лева

30.08.2024 г.

2385,00 лева

2875,00 лева

20.09.2024 г.

2385,00 лева

2875,00 леваЦената включва: 

 • Самолетен билет с Полски авиолинии LOT с включен чекиран багаж 20 кг.
 • 7 нощувки със 7 закуски и 6 вечери (3 във Варшава, 1 в Люблин, 2 в Краков, 1 в Познан)
 • целодневна туристическа обиколка във Варшва с обслужване на Български
 • полудневни туристически обиколки в Люблин, Краков, Вроцлав и Познан с обслужване на Български
 • транспорт с автобус по цялата програма
 • водач от агенцията
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро


Цената не включва: 

 • посещение на Концлагера Аушвиц с англииски екскурзовод – 35 евро (при мин. 10 записани)
 • посещение на солна мина Величка със оторизиран водач на англииски – 30 евро (при мин. 10 записани)
 • Входните такси за посещаваните обекти по желание
 • Разходи от личен характер

Условия за записване:


• заявка за резервация по е-мейл, придружена с Копие от задграничен паспорт или лична карта, валидни минимум 6 месеца след края на пътуването;
• След подготвяне на договор от Туроператора и подписване от 2 те страни следва да се заплати депозит в размер на 500 лева на човек;
• Краен срок за събиране на групата и пълно плащане: до 30 дни преди датата на заминаване.

Данни за паспортен и визов режим:


• Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
• За български граждани при посещение на Полша не се изисква виза;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия в случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:


• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка.  
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, глобата е размет на депозита;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните полети на LOT с един чекиран багаж до 23 кг, един ръчен багаж до 8 кг и включени летищни такси е 580 лева на билет. Посочената цена е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията. При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпаниите наложат такава).

Важно!
• Необходим брой за осъществяване на екскурзията:  20 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран до 30 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

• Последователността на туровете по програмата може да подлежи на промяна, поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” при ЗК „ЛЕВ ИНС” АД с покритие 25 000 лв. по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.
• Начин на плащане: в лева по банков път.