Екскурзия до Красивата Полша

1 390.00 лв.
 • 1
Държава:Полша
Транспорт:Самолет
Продължителност:8 дни / 7 нощувки
Отпътуване:24.08.2019
Маршрут:София - Варшава - Люблин - Краков - Познан - Вроцлав - Варшава - София
Тип:Екскурзия
Заглавие:Екскурзия до Красивата Полша
ПРОГРАМА

1 Ден – излитане от София в 14:35ч, Терминал 1 с директен полет на авиокомпания LOT до Варшава, пристигане в 15:35 ч. Посрещане на летището и трансфер до Хотела, настаняване. Свободно време, вечеря в хотела(по желание и срещу доплащане) и нощувка.

2 Ден – Закуска.

Целодневна обиколка на Варшава ( 8 часа).

Ще ви заведем до Стария Град (Старе место) тук ще се насладите на старинните дворци, площади павирани улички със къщи от XVII и XVIII.., ще ви покажем Кралския дворец, Старият пазарен площад и Барбикан. Ще се разходим по Кралския път за да ви покажем Президентския дворец, Варшавския университет, църквата „Св. Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен, статуята на Коперник. Около площада на конституцията пък ще се пренесете във Времето на Сталин с гледката на скупчените като мавзолеи блокове. Нищо не е разрушено, хората гледат на тях като симпатични останки от миналото .

Ще видим и Еврейското гето, Гроба на незнайния войн, Двореца на науката и културата, Кралския парк Lazienki с Палат над водата и паметника на Шопен и много други. След обзорната обиколка на Варшава, ще разполагате със свободно време. Вечеря в хотела(по желание и срещу доплащане)и Нощувка.

Възможни входни такси : Кралския дворец  (9 евро), Панорамната тераса на двореца на Науката и Културата ( 4 евро), Łazienki Парк с двореца над водата (6 евро). 

 

3 Ден – Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Люблин, столицата на Източна Полша ,тук е бил един от най-големите центрове за подготовка на равини (Йешивот), по онова време 40% от жителите са били евреи.

Пътуването трае около 2 ч. и 30 мин. Следва настаняване в хотела, малко свободно време за почивка и обяд. 

След което започва полудневна обиколка на града ( 4 часа), тя ще ви даде възможност да се насладите на средновековната архитектура на Старе Място и неговия дворец, които са построени отново след войната, на впечатляващата Краковска врата от 14 в., Кметството, Доминиканската църква и манастир основани през 13 век, ще може да се насладите на изобилието от исторически архитектурни стилове. Една от най-големите забележителности по време на обиколката ще бъде Катедралата, а един от най-важните исторически артефакти, набор от Руско-византийски фрески, които ще откриете в параклиса „Светата Троица“.  Параклиса се намира в Люблинския дворец, тук бихте могли да посетите изложбения център в двореца и кулата му. Обширния площад пред двореца пък е бил еврекскя квартал, преди нацистите да го изравнят със земята, като е останал само един от 100 штибл (молитвен дом).  След края на обиколката ще разполагате със Свободно време. Вечеря в хотела(по желание и срещу доплащане)и Нощувка.

Входни такси: Църквата „Света Троица“ (4 евро), музей на изложбения дворец на Люблин (3,50 евро), кулата на двореца ( 3 евро) .

 

4 Ден – Закуска, напускане на хотела и отпътуване за Краков  (пътят трае около 4 ч. и 30 мин.) Пристигане в Краков и настаняване в Хотела. Свободно време за обяд. Следва туристическа обиколка на града.

Ще можете да се потопите в атмосфертата му със Полудневна обиколка (4 часа) даваща възможност за посещение на готическата базилика Св. Мария, в нея се намира прочутия дървен олтар изработен от Вит Ствош, а на всеки кръгъл час прозвучава сигнал от тръба. Сигналът е изсвирен за първи път по време на татарското нападение от страж, които искал да предупреди гражданите за нападението. Той е бил убит , докато свирел. И до днес сигналът от тръбата спира на същото място, до където той е успял да я изсвири.

Посещение на стрия град със хълма Вевел където се намира кралския дворец и катедралата. Мнозина смятат Двореца за най-красивия в централна Европа, а катедралата се смята за най-красивия ренесансов образец в страната.

Ще отидем и до стария еврейски квартал Kazimirez, за да разгледаме красивите синагоги.

След обиколката ще разполагате със свободно време. Вечеря в хотела(по желание и срещу доплащане)и Нощувка.

Входни такси: Църквата „Света Мария“ (3,50 евро), Кралската Катедрала (4 евро), Кралския дворец ( 6 евро)

5 ден – Закуска.  По желание Отпътуване за Концлагера Auschwitz-Birkenau ( на около час път) обиколка с екскурзовод на Концлагера  за 3ч. и 30 мин. и/или посещение на Солната мина Величка. Вечеря в хотела(по желание и срещу доплащане)и Нощувка.

 

6 Ден – Закуска.  Напускане на хотела и отпътуване за Познан, по пътя ще спрем за полудневна обиколка във Вроцлав – градът избран за културна столица на Европа за 2016 г. Ще имаме време за обяд след което продължаваме към Познан

(пътуването до Вроцлав трае около 3ч. и 45 мин. , а продължението до Познан е още 3 часа).

Вроцлав несъмнено е едно от най-чудесните места в Полша. Разположен е върху 12 острова и с посещението на най-старата част от града ще видите един от най-значимите Ostrow Tumski (в превод от полски Катедралния остров)

Това е мястото където се намира Катедралата St. John the Baptist's и двуетажната готическа църква „Светия кръст“ който са построени през 13 в.

Обиколката продължава до Университета с прекрасната му барокова зала  „Leopoldina“ и завършва със разходка из пазарния площад, където несъмнено ще бъдете впечатлени от Готическото кметство. След края на обиколката продължаваме пътя си към Познан.

Настаняване в Хотела. Свободно време. Вечеря в хотела(по желание и срещу доплащане)Нощувка.

Входни такси: Катедралната кула (2 евро), Музея на Университета във Вроцлав (3 евро). Зала „Leopoldina” (3 евро), стогодишна зала.

 

7 Ден – Закуска напускане на хотела. Среща с екскурзовода за  Полудневна обиколка на Познан.

Тук също си имат Ostrow Tumski (Катедрален остров), с най-важната кралска резиденция в дните, когато Полша все още е била езическа страна.  Това е мястото където ще намерите първата Катедрала на Полша „ Св. Петър и Павел“  (Папа Йоан Павел Втори казвал „Ето от тук е започнала Полша“) , след това ще ви заведем до чаровния Стар Град на Познан, където ще видите печата на града „Познанските козли“ : два чаровни козела, които си удрят главите всеки ден в 12ч.  на обяд. Докато сте все още в стария град ще може да се възхитите на Площада с неговото Ренесансово Кметство. От тук ще продължите разходката си по тесните улички на историческия район докато не стигнете до църквата „Св. Станислав”, също известна като „fara” , ценна перла на Полския Барок, преливаща от позлатени орнаменти.   Време за обяд в центъра на града,  след което се отправяме към Варшава ( пътуването трае около 4 часа).

Настаняване в Хотел. Свободно време. Нощувка

Входни такси: Готическата Катедрала: Параклиса(1.5 евро) и Кулата за наблюдение( 2 евро), Кметството (2.5 евро).

8 Ден – Закуска. Напускане на хотела за трансфер до Летището. Полета за София излита в 10:55и пристига в 13:55 в София.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА: 

Дата на заминаване

На човек в двойна/ тройна стая за резервации

до 07.12.2018

На човек в двойна/ тройна стая за резервации

след 07.12.2018

Доплащане за Единична стая

до 07.12.2018

Доплащане за Единична стая

след 07.12.2018

01.06.2019

15.06.2019

29.06.2019

1 390 лева

1 490 лева

   240 лева        

   290 лева    

24.08.2019

1 440 лева

1 540 лева

240 лева

290 лева

Цената включва:
 • самолетен билет със включени летищни такси
 • 7 нощувки със закуски ( 3 във Варшава, 1 в Люблин, 2 в Краков, 1 в Познан)
 • целодневна туристическа обиколка във Варшва с обслужване на Български
 • полудневни туристически обиколки в Люблин, Краков, Вроцлав и Познан с екскурзовод на англииски и превод от водача на Български
 • транспорт с автобус по цялата програма
 • водач- преводач от агенцията
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

 

Цената не включва:
 • Чекиран багаж до 23 кг. - 30 евро
 • Доплащане за вечери в Хотелите / по желание/: 190 лв.
 • посещение на Концлагера Аушвиц с англииски екскурзовод – 28 евро (при мин. 10 записани)
 • посещение на солна мина Величка  с  оторизиран водач на англииски – 25 евро (при мин. 10 записани)
 • Входните такси за посещаваните обекти по желание Разходи от личен характер

Забележка:

 • За реализирането на екскурзията е необхоним минимален брой  20 записали се туристи!
 • Агенцията обявява потвърждение до 30 дни преди заминаване.

 

Условия за записване:

 • Депозит от 500 лв. на човек при резервация
 • Доплащане 30 дни преди заминаване

 

Някои интересни факти за посещаваните градове:

Варшава в много отношения е едно чудо, 86 % от сградите и са били разрушени по време на Втората световна война, и са построени точно там където са били, историята на града и неговия дух са възродени отново.

Този град държи на всички аспекти от своята история, от католицизма и монархизма до травмите и страданията по време на втората световна война и бедните години на съветската епоха.

Вместо да разруши монументалния дворец на културата и науката (дар от Сталин и и връх на социалистическия реализъм), който се намира в самия център, града го превръща в привлекателен център за развлечения и го приема в своето бъдеще.

Чувството за хумор и неподправения чар излъчван от младежката енергия на този град в който една пета от населението е под 20 години, го превръща в приятно и забавно за посещение място.

Люблин

В днешни дни е възприел модела на типичен старинен и университетски град, тук висшето образование и културния обмен доминират над промишлеността.

Стария град е пълен с кафенета и ресторанти. В Люблин като в красив университетски идват да се обучават, забавляват и пият 80 000 студенти.

Краков

Разположен в долината на река Висла в подножието на Карпатското плато, това е един чаровен старинен град, който единствен сред големите градове на Полша остаа незасегнат от разрушенията на Втората световна война. Днес той е един добре запазен средновековен град с живописни павирани улички, множество църкви, музеи, кафенета, ресторанти и барове.