Екскурзия в САУДИТСКА АРАБИЯ - зад завесата на традиционния ислям!

4 995.00 лв.
 • 1
Транспорт:Самолет
Продължителност:9 дни / 8 нощувки
Отпътуване:17.11.2022
Маршрут:София-Истанбул-Джеда-Рияд-Ал Ула-Мадаин Салех - Табук- Рияд-Истанбул-София
Тип:Екскурзия
 • 10.02.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  4995 лв .
  Потвърден
 • 17.11.2022 г.
  -
  Цена на човек в двойна стая :
  5096 лв .
  Потвърден

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от летище София - Терминал 2 в 21:15 ч. за Саудитска Арабия с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Кацане в Истанбул в 23:40 ч. 


ден 2
Описание:

Отпътуване от Истанбул за Джеда в 01:45 ч. Кацане в 05:20 ч. на летище Джeда. Посрещане от представител на местната агенция. Настаняване в хотел и нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. Сутрешно посещение на някои от най-старите Отомански къщи, повечето направени от корал и укрепени с дърво, така че кораловите лъчи пресичат целия интериор на стените. Най-красива е "Къщата на Насиф", известна още като "Башен". Построена е през 1850 г от известното семейство Насиф – една от най-популярните търговски фамилии в историята на Джeда. През 19-ти и началото на 20-ти век къщата е била една от най-важните сгради в Джeда. Дори Крал Абудл Азис прекарал първата си нощ в града в тази къща, като гост на семейство Насиф, докато водел победната си армия към Западните провинции. Ще разгледаме къщата подробно отвън, а при възможност ще видим и вътрешния интериор. Обяд в местен ресторант. Посещение на Altaybat Int’l City for Sciences and Knowledge (Музей Абдул Рауф Халил) - много красив музей с огромни колекции с произведения на изкуството, етнографски образци и археологически находки. 


ден 4
Описание:

Свободно време в Джеда. Трансфер до летището. Отпътуване за столицата Рияд. След пристигане в Рияд ще посетим 99-етажната сграда Sky Bridge Kingdom Centre. Нощувка в хотел в Рияд.


ден 5
Описание:

Закуска. Туристическа обиколка на Рияд. Посещение на крепостта Масмак - известна историческа забележителност в центъра на Рияд, построена през 1895 г. Посещение на националния музей, чиито галерии проследяват цялата арабска история - от митовете за създаването на Вселената до днешни дни. В близост до музея се намира и дворецът Мураба, построен през 1937 г. в традиционния стил маджит. Нощувка в Рияд.


ден 6
Описание:

Свободно време и трансфер до летището за полет до Ал Ула. След като пристигнем там, ще посетим Скалата на Слона. Нощувка в къща за гости. 


ден 7
Описание:

(Екскурзия по желание до Мадаин Салех или Мадаин Салех + Джабал Икмах и Данан )


Закуска. Посещение на археологическия комплекс Мадаин Салех, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Известен в миналото като Хегра, това е един от най-големите запазени обекти от цивилизацията на набатеите, които са известни с древния се град Петра в Йордания. Тук ще можем да видим изключително добре запазените гробници, датиращи от 1 в.пр. Хр. По желание: посещение на Джабал Икмах, често описван като "отворена библиотека", заради множеството старинни надписи, издълбани в скалите. Отпътуване към Табук. Нощувка в хотел в Табук.


ден 8
Описание:

Закуска. Посещение на двореца Табук, построен през 1559 г. Крепостта е била построена с цел да предпазва града. Градът е бил важна спирка по поклонническия маршрут до Медина.


ден 9
Описание:

Трансфер до летището в Рияд. Отпътуване за България в 06:45 ч. Кацане на летище Истанбул в 11:20ч. Полет за София в 20:10 ч. Кацане на летище София в 20:25 ч.


Офертата включва


* Самолетен билет София - Истанбул - Джеда - Рияд - Истанбул - София в икономична класа, с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания "Turkish airlines" при цена 1372 лв. към ноември 2021 г.
* Самолетен билет за Джеда - Рияд - Ал Ула;
* Групови трансфери летище - хотел - летище;
* 6 нощувки със закуски в хотели 3 и 4 *;
* 1 нощувка в къща за гости в Ал Ула;
* Описаният транспорт по програмата;
* Описаната туристическа програма;
* Водач от България;
* Англоговорящ местен екскурзовод;
* Местни такси;
* Входни такси за всички обекти, включени в програмата;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

Офертата не включва


* Виза;
* Бакшиши за шофьор / екскурзовод / пиколо;
* Екскурзии по желание ;
* Екскурзия по желание до Мадаин Салех + Джабал Икмах и Данан - 95USD/365SAR;
* Посещение само за Мадаин Салех - 255SAR/70USD;
* Билет за Sky Bridge in Riyadh - 17USD/63SAR
* Еднопосочен билет Табук - Рияд 80EUR
* Еднопосочен билет Табук - Джеда 70EUR
* Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
* Разходи от личен характер;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Единична стая - +549 лв.