Охрид - македонска панорама - екскурзия с автобус

205.00 лв.
  • 1
Държава:Македония
Транспорт:Автобус
Продължителност:4 дни / 3 нощувки
Отпътуване:26.04.2019
Маршрут:Скопие - езерото Матка - Охрид - манастирът "Св. Наум" - Струга - Вевчани - Битоля - Стоби
Тип:Екскурзия
  • 2016-11-10 - 195 - Потвърден
  • 2016-12-23 - 200 - Потвърден
  • 2017-03-02 - 195 -

Програма


ден 1
Описание:

Отпътуване от София в 7:30 ч. от площад "Александър Невски", 8:00 ч. от автогара Сердика, от Кюстендил в 9:30 ч. по маршрут Гюешево - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие - площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Триумфалната арка, дома-музей на Майка Тереза, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Настаняване. Нощувка.


ден 2
Описание:

Закуска. Отпътуване за Охрид. По пътя - посещение на каньона Матка. На това прекрасно място с девствена природа е създадено най-старото изкуствено езеро в Македония, край което се издига манастирът "Св. Андрей" с впечатляващи стенописи, строен по поръчение на брата на прочутия Крали Марко. Следобед - пристигане в Охрид. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 часа): църквата "Св.Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното културно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; Църквата "Св.Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Настаняване.  Нощувка.


ден 3
Описание:

Закуска. По желание: автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум". Заливът на костите представлява любопитен археологически обект с музей, посветен на древните хора, живели край водите на езерото преди повече от 4000 години. Манастирът, основан от Св. Наум Охридски, е разположен на 27 км южно от Охрид, на брега на Охридското езеро, в местност с неповторима природна красота. Разходка в комплекса с местен екскурзовод - църквата "Св. Архангели" с гроба на Св. Наум, парка на охридските извори, параклиса "Св. Петка". Свободно време в парка на охридските извори. Връщане в Охрид. Следобед по желание: екскурзия до град Струга и Вевчани. Пешеходна разходка в Струга покрай река Черни Дрин до родната къща на братя Миладинови (разглеждане отвън) и свободно време на стружката чаршия. Посещение на Вевчани - столицата на хумора в Македония, архитектурен резерват, живописно разположен в подножието на планината Ябланица северно от Струга. Свободно време в парка на Вевчанските извори. Връщане в Охрид. Нощувка.


ден 4
Описание:

Закуска. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър" - най-голямата в града, построена през 1830 г. на мястото на малък параклис със същото име. Свободно време в Битоля или по желание - посещение на античния град Хераклея Линкестис: важен стратегически град, основан от Филип Македонски и получил името си в чест на митологичния гръцки герой Херкулес. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски".

Офертата включва


* транспорт с комфортен туристически автобус;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* ("Ambasador" *** или подобен) в Скопие;
* 2 нощувки със закуска в хотел 3* ("Turist" *** или подобен) на Охридската ривиера;
* пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;
* туристическа програма в Скопие, Охрид, каньона Матка и Битоля;
* застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
* екскурзоводско обслужване;

Офертата не включва


* обеди и вечери;
* екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум";
* екскурзия до Струга и Вевчани;
* посещение на античния град Хераклея Линкестис;
* входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие, за манастира "Св. Андрей" в Матка (60 MKD), за църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD) в Охрид;
* входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт;

Настаняване


Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - включено в цената
Двойна стая за комбиниране - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - включено в цената
Единична стая - +75 лв.

Допълнителни услуги и отстъпки


автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум" и обиколка на комплекса с местен екскурзовод (без включена входна такса за манастира и комплекса Залив на костите), при минимум 14 записани туристи - 12 лв.
автобусна екскурзия до град Струга и Вевчани, при минимум 8 записани туристи - 12 лв.
посещение на античния град Хераклея Линкестис (с включена входна такса и беседа от местен екскурзовод) при минимум 5 записани туристи - 10 лв.
традиционна македонска вечер с жива музика (богато меню с чаша ракия или вино на човек, други напитки се заплащат допълнително), при минимум 6 записани туристи - 33 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! - 0 лв.
Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса! - 0 лв.
ползване на двойна седалка от един турист - 65 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая - 40 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая - 25 лв.
Трансфер от хотел "Хемус" *** до площад "Ал. Невски" на турист - 5 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия - 0 лв.