• Южна Африка

  Южна Африка е страна, богопомазана с великолепна природа, вдъхновила приказния свят на родения в нея Дж. Р. Р. Толкин, щедро надарена с растителен и животински свят, богата на злато, платина и диаманти. С крайбрежни низини и ивица от 2800 км, с Драконови и Капски планини на юг и изток и обширни плата на север, тя е очертана от Атлантическия и Индийския океан, Ботсвана, Лесото, Мозамбик, Намибия, Свазиленд и Зимбабве. 

  Прочети публикацията

 • Мароко

  Арабски, берберски, африкански и европейски влияния се сливат в едно, за да изпъстрят картината от порцеланови орнаменти в синьо, шумно пазарене сред ярки подправки, неописуеми багри на боядисани тъкани, шарки върху къносани женски ръце и имперски свидетелства с цвят на пясък и ковано желязо: картината на Мароко. Кръстена на старата си столица Маракеш и наричана Ал Магреб или „Запад”, страната се простира от низинното крайбрежие на Атлантика и Средиземноморието през заснежените върхове на Атласките планини до пустинята Сахара, а Алжир и Западна Сахара чертаят границите й. 

  Прочети публикацията

 • Какво от Египет не трябва да пропускате?

  Какво от Египет не трябва да пропускате?

  Прочети публикацията

 • Мароко – земя на кръстопът

  Мароко е една от най-многоликите страни в Африка, отличаваща се с високи планини, необятни пуснити, каменисто крайбрежие и извити алеи на древните градове и квартали. Когато пътувате до Мароко задължително трябва да посетите Маракеш, Фес и Мекнес.

  Прочети публикацията

 • Сус – съкровището на Тунис

  Един от най-популярните курорти в Тунис е град Сус. В него безпроблемно се съчетават комфортните условия за почивка и богатата историческа стойност. Градът предлага изключителни културни забележителности и прелестни плажове. Ето защо, не е изненадващ фактът, че този древен средиземноморски град продължава да очарова и привлича туристи от цял свят.

  Прочети публикацията