• Чудесата на света, които ще ви запленят - част I

  Вижте кои са сътворените от човешка ръка забележителности от цял свят, които без преувеличение биха могли да се нарекат „чудеса“ и които могат да бъдат видяни и днес, за разлика от Седемте чудеса на Древния свят, унищожени от земетресения и пожари.

  Прочети публикацията

 • Гърция

  Синьо и бяло са цветовете, характеризиращи Гърция не само заради националния флаг на страната. Белотата е и в градския пейзаж на атинския мегаполис, и в мрамора на Акропола, и във варосаните къщи, и в ситния пясък и каменистите брегове. А за синьото напомнят и морската шир, и куполите на църквите на остров Санторини, и сините флагове за чисти плажове, и свежо боядисаните селски прозорци и врати. Заобиколена от красивите Егейско, Йонийско и Средиземно море, Гърция се свързва най-вече с представата за архипелаг от около 2000 острова, въпреки че по-голямата част от страната е планинска.

  Прочети публикацията

 • Какво да не пропускате, ако сте на почивка на остров Санторини

  Санторини безспорно е един от най-популярните гръцки острови в Егейско море. Това райско кътче е известно преди всичко с красивата си природа и специфичните за него малки бели къщи и тесни калдъръмени улички, на чийто фон се открояват сините куполи на църквите.

  Прочети публикацията

 • Йонийските острови

  Йонийските острови са група от седем по-големи и множество малки острови в Йонийско море, наричани Heptanese или в превод „Седемте острова“. Както пише за тях писателят Лорънс Даръл, това е мястото, където „синьото наистина започва“. Кристалните води и блестящите пясъчни плажове са изумително красиви. Всеки от Йонийските острови има свой собствен характер и очарование.

  Прочети публикацията

 • Най-впечатляващите забележителности на Гърция

  Гърция е една от най-впечатляващите дестинации за туристи от целия свят. С повече от 60 населени острова, множество исторически забележителности, запазени от хилядолетия насам, лазурни плажове и извисяващи се планини, тук безспорно има какво да видите.

  Прочети публикацията