• Най-забележителните места в Мексико, които трябва да посетите

  Страхотните плажове, един от най-големите бариерни рифове в света, богатата култура и древната история на маите, всичко това превръща Мексико в една от най-популярните туристически дестинации в света. Мексико е разнолика страна, която е богата на контраст. Оживените плажове водят до тихи колониални градчета, докато курортните градове отвеждат към гъсти джунгли с папагали и екзотични маймуни. Тук можете да се насладите и на величествени планини и самотни острови. Всичко това и още много други интересни туристически атракции ви очакват в Мексико. За любителите на плажовете и нощния живот най-примамливи са световноизвестените курорти Канкун, Кабо Сан Лукас, Акапулко и Пуерто Валярта. Ето някои от най-интересните места в тази латиноамериканска държава, които трябва да посетите.

  Прочети публикацията

 • Чудесата на света, които ще ви запленят - част II

  Съществуват велики човешки творения, напълно заслужили да бъдат наречени „чудеса“. Ето кои са останалите невероятни постижения на човешкия гений, които будят възхищение сред туристите от цял свят и днес.

  Прочети публикацията

 • Мексико

  Страната на изпреварили времето си цивилизации: на олмеки, толтеки, теотиуаканци, запотеки, маи и ацтеки; на прецизни архитектурни монументи и завидни свидетелства за математически и астрономически познания; но и страната на неподправена красота, искрящи плажове, разточителни курорти, цветна атмосфера, приветливи хора и фиеста – това е Мексико. Завладяна от Испания през 16 в. и освободена през 19 в., днес нейните високи, скалисти планини, равнинни и пясъчни брегове, кактусови пустини, заснежени вулкани и влажни джунгли са обградени от Белиз, Гватемала и САЩ, Карибско море, Мексиканския залив и Северния Тих океан. 

  Прочети публикацията