• Перу

  Пътешествие назад във времето, в неразгадани и магични простори, пътуване, което всеки трябва да осъществи поне веднъж в живота си – така е описвана Перу и го доказва в пъстротата на традициите и съхранената автентичност с всяка крачка. Историята на изчезнала преди пет века цивилизация на инките, разказвана на голяма надморска височина, задъхва с гледки и постижения и днес. Крайбрежни равнини на запад, назъбени висини на Андите, преминаващи в ниски джунгли на Амазония на изток – границите на Перу се оформят от Южния Тихи океан, Боливия, Бразилия, Чили, Колумбия и Еквадор. 

  Прочети публикацията

 • Бразилия

  Държавата, кръстена на местното бразилско дърво, растящо по бреговата й ивица и неговия цвят, „червен като въглен”, има най-голямата икономика и славата на регионален лидер на Южна Америка. Там, където солариумите са забранени, а операциите за смяна на пола – безплатни, местните те посрещат с непринудени разговори и общуват без задръжки, се намира Бразилия – най-голямата в южното полукълбо и пета в света, страната, която всеки обиква още преди да я е посетил. Граничеща с Атлантическия океан, Аржентина, Боливия, Колумбия, Френска Гвиана, Гаяна, Парагвай, Перу, Суринам, Уругвай и Венецуела, тя е щедра на гори и национални паркове, равнинна на север с голямата Амазонска низина и планинска с възвишения на юг. 

  Прочети публикацията

 • Аржентина

  „Тиерра Архентина” или „Земята до сребърната река” – магията на Аржентина започва още с първия досег, завладява с емоцията на тангото, със страстта към футбола, с омаята на виното и апетитността на стека, за да не завърши никога и да остане задълго, ако не и за цял живот. Заобиколена от Южния Атлантически океан, Боливия, Бразилия, Парагвай, Чили и Уругвай, страната разкрива природното си многообразие в обширните низини на Пампа на север, възвишенията на Патагония на юг и скалистите Анди на запад. 

  Прочети публикацията

 • Перу – земен и митичен

  Перу е един от най-големите центрове на древната цивилизация. Хилядолетната му история е световноизвестна и изключително богата. Множество култури като Чиму, Чиван и Инки са оставили след себе си възхитителни руини и загадъчни артефакти.

  Прочети публикацията