• Флоренция - родното място на италианския Ренесанс

  Град Флоренция се смята за родно място на италианския Ренесанс и e своеобразен музей на архитектурата и изобразителното изкуство от този период. Това превръща Флоренция в една от най-популярните туристически дестинации в Италия, която всяка година привлича милиони туристи от цял свят. Ето някои от забележителностите на Флоренция, които не трябва да пропускате.

  Прочети публикацията

 • Италия

  От лозовите масиви на Тоскана, през гондолите на Венеция до фреските на Ватикана и върховете на Апенините Италия показва романтика и чувственост по много начини. Като полуостровна държава, заобиколена от Австрия, Франция, Словения и Швейцария, тя носи най-вече полъха и топлината на Средиземноморието. 

  Прочети публикацията

 • Най-интересните забележителности в Рим, които трябва да посетите

  Градът се намира в централната област Лацио и се пресича от две реки – Тибър и Аниене. Рим е изключително необикновен космополитeн град с богато културно наследство. Със своите невероятни дворци, древни църкви и базилики, внушителни римски монументи и статуи и великолепни фонтани „Вечният град“ със сигурност ще ви очарова. Ето някои от най-интересните забележителности в Рим, на които непременно трябва да се насладите, когато отидете на екскурзия в италианската столица.

  Прочети публикацията

 • Най-големите забележителности във Венеция

  Разположен върху общо 118 острова, Венеция е град като никой друг по света. Неговата визия почти не се е променила през последните 600 години. Наричан „Градът на мостовете“ или „Градът на каналите“, той е една уникална забележителност сам по себе си. Със своята богата история и невероятна архитектура Венеция определено е едно от местата, които всеки трябва да посети поне веднъж в живота си. Ето някои от най-атрактивните забележителности, които можете да разгледате в този удивителен град в северна Италия.

  Прочети публикацията

 • Местата в Тоскана, които трябва да посетите

  Тоскана е един от най-посещаваните региони в Италия и туристи от цял свят идват тук по различни причини. Много от тях го посещават заради изящните произведения на изкуството и богата средновековна история, а други - за да се наслаждават на изключително красивата природа. Трети включват района в маршрута си заради неповторимата кухня и световноизвестните вина. Ето някои от местата, които задължително трябва да посетите в Тоскана.

  Прочети публикацията

 • Местата в Милано, които трябва да посетите

  Милано е финансовата и модна столица на Италия. Макар и да не може да се похвали с исторически забележителности като тези в Рим или Флоренция, си заслужава да го включите в маршрута си, ако планирате екскурзия до Италия.

  Прочети публикацията

 • Обиколка на Италия

  Разположена в западната част на Европа, Италия е една от най-популярните туристически дестинации. Държавата с форма на ботуш е известна със своето изкуство, мода и дизайн, зашеметяващи пейзажи и кухня от най-висок клас. В Италия несъмнено има какво да видите и много места, които си заслужава да посетите.

  Прочети публикацията

 • Мистериите на Сицилия

  Сицилия е най-големият италиански остров и като цяло най-големият в Средиземно море. Но това е много повече от остров. Сицилия има неподръжаема култура и мистична история. Надникнете в този вулканичен остров и научете неговите тайни.

  Прочети публикацията