• Най-интересните туристически атракции в Турция

  Турция е невероятно интересна страна с богата култура, която предлага на посетителите си огромно разнообразие от различни туристически атракции. От осеяния с куполи и минарета пейзаж на Истанбул, през римските руини по западните и южни брегове, през плажовете на Анталия и средиземноморските крайбрежни курорти до мъгливите планини по бреговете на Черно море, Турция е страна, която може да очарова всеки посетител. Ето някои от най-големите забележителности на Турция, които туристите трябва да включат в маршрута си.

  Прочети публикацията

 • Турция

  Колоритна, ароматна, сиропирана и шумна, Турция е земя преди всичко на съхранените традиции. Като среща на Изтока със Запада, на древността с модерността и на безбройните им разнородни пластове, които съжителстват векове наред без да си пречат, страната свързва два континента с изключителното си географско положение, заобиколена от България, Черно море, Грузия, Армения, Азербайджан, Иран, Ирак, Сирия, Кипър, Средиземно, Мраморно и Егейско море и Гърция. 

  Прочети публикацията

 • Най-добрите курорти за лятна почивка в Турция

  Простирайки се на огромна територия от Европа чак до Близкия Изток, Турция е една изключително богата на природа и култура страна. Неслучайно именно тук избират да прекарат лятната си почивка милиони туристи от цял свят.

  Прочети публикацията

 • Истанбул – градът на два континента

  Древните традиции, славната история и съвременното излъчване превръщат Истанбул в един наистина уникален град. В него можете да откриете величието на Византия, Константинопол и модерния Истанбул – вплетени в неразривна връзка и обвити в неповторима енергия и очарование. Това е мястото, където Изтокът среща Запада, Европа се сблъсква с Азия и античното се смесва с новото.

  Прочети публикацията