Валенсия – забележителности и атракции

Валенсия – третият по големина град в Испания, впечатлява със своето великолепие, изключителна кухня и процъфтяващ културен живот.
Въпреки че все още остава до известна степен в сянката на Мадрид и Барселона, Валенсия със сигурност има с какво да впечатли гостите си. Тук можете да разглеждате впечатляващи забележителности и да се насладите на слънчеви паркове и плажове.

Забележителности

Ако жадувате за вкуса на стара Испания, най-добре е да започнете обиколката на Валенсия от центъра на града и площада Plaza de la Reina ( известен още като "Площадът на кралицата") и след това да разгледате Катедралата на Валенсия (Valencia Cathedral), внушителна с готическата си архитектура и вековна история. Задължително трябва да посетите Plaza de Toros (колизеумът на Валенсия) – мястото, където са се провеждали коридите. За да научите повече за историята на този спорт можете да влезете в музея Museo Taurino de Valencia, разположен непосредствено до арената.


МузеиПовечето музеи във Валенсия са разположени по бреговете на река Туния на север от централната част на града. Тук се намира и паркът „Градът на изкуствата и науките“, дело на архитекта Сантяго Калатрава. Тук на едно място са обединени множество музеи и произведения на изкуството.  Можете да посетите също така и планетариум, аквариум и IMAX кино.

Спорт, отдих и свободно време

Най-посещавани от многобройните паркове и градини на Валенсия са Old Turía River Bed Gardens – приказни ландшафтни творения, изградени в старото корито на река Туния. Това е идеалното място за почивка и каране на велосипеди. Напоследък изключително популярен сред туристите е и Jardí Botànic в северозападната част. Още една, впечатляваща с красотата си градина е La Albufera National Park, простираща се на юг по протежение на брега на Средиземно море.

Плажовете
Ако има нещо, с което Валенсия да превъзхожда Барселона и Мадрид (освен с изключителната паеля), това са плажовете в източната част на града – La Malvarrosa, Alboraya и las Arenas.

Трите плажа на Валенсия имат мек златист пясък и радват погледа с изумителна гледка към Средиземно море. Като цяло плажовете и площадите обсипани с палми са значително по-спокойни в сравнение с тези в по-големите градове на Испания.
Пазаруването


Не сте прекарали пълноценно времето си във Валенсия, ако не посетите
Mercado Central. Пълен с търговци, предлагащи пресни плодове и зеленчуци, сирене и месо, той предлага неповторимо изживяване. Вероятността да нямате желание да пазарувате повече в обикновен супермаркет е много голяма. Градът изобилства от открити пазари. Такива са тези на Plaza Redonda и Mercado de Colón.

Любителите на модата могат да посетят бутиците по Calle de Cristóbal Colón в квартала Cánovas. Тук се намира и най-големият универсален магазин в цяла Васленсия - El Corte Inglés.


Нощен живот

Нощният живот в цяла Испания е изключително бурен и веселието продължава до сутринта. Валенсия разполага с една от най-горещите сцени за нощен живот в континенталната част на Испания. Повечето атрактивни нощни заведения са разположени в района на университета. Множество барове и клубове са разпръснати и в центъра на града, а по-изисканите са в близост до квартала Cánovas.

Събития

В началото на март, във Валенсия започва уникалният празник Las Fallas, съпроводен от танци, цветя, заря и всякакви атракции. В рамките на два седмици се провеждат тържествени шествия, фойерверки и зрелищни огньове. Събитието се определя като един от най-вълнуващите фестивали в цяла Европа.


08.06.2015

Коментари1AutoneIR
(05.02.2022 в 6:47)
Таможенная фирма https://ved-line.ru
2JeartNB
(06.03.2022 в 5:17)
Мы оказываем вам весь выбор услуг по контейнерным перевозкам из различных городов Поднебесной https://ved-line.ru по всему миру, предоставляя вам достаточно места к отгрузке, выгодные цены и точную согласованную по времени отгрузку, в том числе каждодневное обновление локации груза в интересах удобного и действенного проектирования вашего бизнеса. Консолидировать сосредоточенность на экспедиторских услугах, мы реализуем сервис, связанный с мультимодальными отгрузками товаров, за счет объединению возможностей в согласованности с многозадачными запросами разных клиентов. Сквозные транспортные взаимодействия интегрированы c локальными и иностранными услугами и преимуществами международных морских линий. В наших возможностях предложить вам бизнес-решение для перевозки «под ключ». Выдача контейнерного оборудования в главных экспортных портов Поднебесной Далянь, Тяньцзинь, Циндао, Шанхай, Нинбо, Сямэнь, Гуанчжоу, Шэньчжэнь, с прямым подключением к информационной глобосистеме крупных судоходных компаний в мире, для того чтобы позволить вам экономичное, моментальное распределение на борту судна. Основываясь на гибкие внутренние возможности, мы можем обеспечить вам сопровождающие услуги, к примеру автоприцепы, складирование, таможенная очистка и другие сопутствующие услуги, связанные с морскими перевозками, при всем этом развить все технологические решения.

Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации