Най-впечатляващите забележителности на Гърция

Гърция е една от най-впечатляващите дестинации за туристи от целия свят. С повече от 60 населени острова, множество исторически забележителности, запазени от хилядолетия насам, лазурни плажове и извисяващи се планини, тук безспорно има какво да видите.

Атон
Атон е името на планински полуостров в северната част на Гърция. Тук са разположени 20 православни манастира, в които живеят 1400 монаси. Атон е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет. Достъпът е строго контролиран и е разрешен само за мъже.

МистраРазположена в близост до териториите на древна Спарта, Мистра е древно селище на Пелопонес от XIV-XV век, управлявано от роднини на византийския император. Градът остава населен и по времето на Османската империя до 1832г., когато е изоставен. Днес от величественото селище са запазени спиращи дъха руни на фона на възхитителен пейзаж.

Линдос
Линдос е средновековен град разположен на територията на остров Родос – най-големият от Додеканезките острови. Линдос е съставен от мрежа от калдъръмени улички сред красиви бели къщи. Над града се издига Акрополът на Линдос, предлагащ невероятна гледка към околните пристанища и крайбрежна ивица.
Дефилето Самария
Дефилето Самария се намира в югозападната част на остров Крит. Общата му дължина от 17км го прави най-дългия пролом в Европа. Преходът през дефилето Самария е изключително популярен и се радва на повече от четвърт милион туристи всяка година. Пътят отнема средно от 4 до 7 часа и преминава през гори от вековни борове и кипариси, отвесни скали, исвисяващи на 600м и изоставеното древно селище Самария.
Плажът Миртос
Разположен в северозападната част на Кефалония, плажът Миртос е световноизвестен с магическите цветове на водата. Сините и тюркоазени цветове на морето рязко контрастират на чисто белия пясък и мраморни камъчета по плажа. Стръмните планини и високите скали зад Миртос допълват неговата красота. Неслучайно той 12 пъти е избиран за най-дория плаж в Гърция.


Античният град Делфи
В древността Делфи е бил най-значимият обект от религиозна гледна точка. През VIII в. пр. н.е. той се превръща в светилище на култа към Аполон и олицетворява единството на гръцкия политически и религиозен живот. Античният театър на Делфи е построен върху хълм, предоставяйки на зрителите изумителен изглед. Изграден е през IV в. и е събирал 5000-6000 души.

Метеора
Метеора е комплекс от шест манастира, разположени на върха на високи, труднодостъпни скали, наподобяващи каменни стълбове. Намира се в централната част на Гърция. Първият манастир е построен през XIV в. Достъпът до манастирите умишлено е труден. Използвали се дълги стълби и големи мрежи за изтеглянето нагоре както на стоки, така и на хора. Изисквала се много силна вяра, тъй като въжетата се сменяли единствено когато „Боговете им позволят да се скъсат.“


Миконос


Миконос е гръцки остров, част от Цикладските острови и е признат за една от най-атрактивните туристически дестинации в Гърция. Островът е изключително живописен бял лабиринт от малки улички, алеи и ниски постройки. Пясъчните плажове на Миконос са неповторими.


Партенонът
Партенонът е древногръцки храм на богинята Атина, разположен в най-високата част на Атинския Акропол. Строителството му започва през 447 г. пр.н.е. През дългогодишната си история Партенонът е служил като храм, крепост, църква, джамия и дори като пазар.
Санторини


Санторини е вулканичен Цикладски остров. Прочут е с белите калдъръмени улички и белосани къщи. Санторини привлича огромен брой туристи всяка година. Осеян е приказни плажове, таверни, магазинчета и дискотеки.

Ако и вие искате да се докоснете до красотата на тези забележителности, разгледайте и се запишете за някоя от почивките в Гърция на Актив Травел.


08.06.2015

Коментари
Нов коментарВашето име :
Коментар :
Въведете кода :


« Назад към всички публикации