• Япония

  Нипон или Нихон, или „откъдето слънцето произхожда” – така наричат родината си японците, повече известна като „страната на изгряващото слънце”. Кимоно, хайку, сакура, икебана; изящество, изисканост, грация, прецизност, съвършенство, красота – Япония е пренасяне в отделна реалност, вселена, различна и уникална. Разположена върху верига от над шест хиляди острова между Тихия океан и Японско море, тя е предимно планинска и гориста. 

  Прочети публикацията

 • Шри Ланка

  Наречена „Блестящ остров” на санскрит, Шри Ланка се свързва с необятни плажове и безкрайни чаени плантации, царствено минало и вечна архитектура, природни феномени и свещена красота. Владение на Португалия, Холандия, Великобритания, после свободен под името Цейлон и преименуван на Шри Ланка през 70-те години на ХХ в., островът в Индийския океан, на юг от Индия, е предимно равнинен с планини в централната южна част. 

  Прочети публикацията

 • Тайланд

  Красота, спокойствие и хармонично съществуване – това е „Земята на свободните” или Кралство Тайланд. Позната като изключително развита туристическа дестинация, с колоритна природа, храна, хора, обичаи, храмове, нощен живот, с особената грижа за госта и неговата пълноценна райска почивка. Предимно равнинна, с планини на север и платото Корат на изток, със средищно географско местоположение и благоприятна липса на колониално минало, страната е обградена от Тайландския залив, Андаманско море, Мианмар, Камбоджа, Лаос, Малайзия.  

  Прочети публикацията

 • Русия

  От Руска империя през Съюз на Съветските Социалистически Републики до днешната Руска федерация, най-голямата страна в света събира история, култура и наследство подобно на приказка на сладкодумен разказвач или картина на велик художник – ярко, пъстро, наситено и богато. Предимно планинска на изток и равнинна на запад, с най-дълбокото езеро Байкал, пазещо една пета от сладководните запаси на земята, нейната територия чертаят Северният ледовит океан, Тихият океан, Азърбейджан, Беларус, Естония, Грузия, Казахстан, Китай, Латвия, Литва, Монголия, Норвегия, Полша, Северна Кореа, Украйна, Финландия. 

  Прочети публикацията

 • Китай

  Пътят на коприната, Великата китайска стена, порцелан, медицина, бойни изкуства, ин и ян, създатели на хартията, бакнотите, кредитното банкиране, барута, футбола – китайците наричат себе си „централна нация” и предлагат от всичко и по много. Най-старата съществуваща цивилизация, с най-бързо развиващата се икономика, най-гъсто населената, с най-високия връх в света – Еверест, Китай е предимно с планински релеф, с плата и пустини на запад, и с равнини, низини и хълмове на изток. Като четвърта по големина в света тя е очертана от Южно- и Източнокитайско море, Корейския залив, Жълто море, Афганистан, Бутан, Виетнам, Индия, Казахстан, Киргистан, Лаос, Мианмар, Монголия, Непал, Пакистан, Северна Корея, Таджикистан и Русия.  

  Прочети публикацията

 • Камбоджа

  Със съзнание на кхмери, наследници на великата империя Ангкор, камбожданци смайват със заразяващия си позитивизъм, добронамереност и спокойствие. Все по-търсена и развиваща се туристическа дестинация Камбоджа е „Мека” на изискани хотели, ресторанти за ценители и високо ниво на обслужване, но и царство на мотопеди и велосипеди и техните ненадминати възможности да понасят огромни товари и много на брой пътници. Земята с равнинния релеф на низината на река Меконг и с планини на югозапад и север е заобиколен от Тайланд, Лаос, Виетнам и Тайландския залив. 

  Прочети публикацията

 • Йордания

  Там, където безкрайните пясъчни пейзажи могат да се побират в малки бутилки за спомен, където хармонично съжителстват антични реликви и съвременни постижения, библейска святост и туристически оазиси, луксозни домове и традиционни занаятчийници, живее усмихнатият и дрюжелюбен народ на Йордания. С пустинно плато на изток, с планински възвишения на запад и Голямата рифтова долина на река Йордан, страната е заобиколена от Израел, Ирак, Саудитска Арабия, Сирия, Арабския залив и Мъртво море. 

  Прочети публикацията

 • Индонезия

  Със спокойствието на подводния коралов свят и скритата божественост в танците, с изяществото на оризовите тераси, могъществото на многобройните планини и вулкани и с хармоничното съжителство на народи и вярвания Индонезия посреща всеки с усмивка и цветя, обгръща с гостоприемство и приласкава в райските си обятия. Бивша холандска и японска колония, най-голямата държава архипелаг с най-многолюдната мюсюлманска общност, трета в света по население, с над 17 хиляди острова, 6 хиляди от които ненаселени, тя е разположена между Индийския и Тихия океан и граничи с Малайзия, Папуа Нова Гвинея и Източен Тимор.

  Прочети публикацията

 • Индия

  Между Арабско море, Бенгалския залив, Бангладеш, Бутан, Мианмар, Китай, Непал и Пакистан се намира земята на висша хармония и божествена промисъл, на безкрайни приказки, пътешествия и медитация, на много религии, проповядващи мир и състрадание – вечната и неразгаданата, необятната, многолика и непредвидима Индия. Предимно равнинна, със заслепителни пясъци на запад и с блясъка на Хималаите на север, това е най-многобройната демократична държава в света и втора по гъстота на населението. 

  Прочети публикацията

 • Израел

  Разположен в Средния изток, между Средиземно море, Египет, Йордания, Сирия и Ливан, Израел e визуален разказ на тема религия, святост и история на човечеството. Мозайка от различни епохи, преломни събития, кръстопът на култури и народи, неизброими стъпки на поклонници и вярващи определят страната като специална и необикновена. 

  Прочети публикацията

 • Дубай

  Най-бързо развиващият се икономически център, с най-високата кула, с най-високо построените джамия и ресторант, с най-скоростните асансьори, с първия известен седемзвезден хотел, с най-големия търговски център, с най-дългата златна верижка в света, Дубай е пионер в редица начинания и може да надхвърли всякакви очаквания и фантазии.

  Прочети публикацията

 • Виетнам

  С една от най-бързо развиващите се икономики в Югоизточна Азия и неповторима природна красота Виетнам очарова, впечатлява и завладява. Страната, заобиколена от Тайландския залив, Тонкинския залив, Южнокитайско море, Китай, Лаос и Камбоджа, се характеризира с планински възвишения на север и обширната низинна делта на река Меконг на юг.

  Прочети публикацията

 • Израел - земя на три религии

  Израел е една от най-развитите съвременни държави в Близкия изток. Създадена през 1947г., тя заема малка територия, но има изключително богата история и огромно значение за съвременния религиозен свят. Именно в Израел възникват не една, а три религии – християнство, юдаизъм и ислям.

  Прочети публикацията

 • Индия – красота и приключения

  Културата и наследството на Индия са богата смесица от минало и настояще. Тази необятна страна предлага на посетителите си огромно разнообразие от религии и етноси, многоезични култури, както и множество паметници с хилядолетна история.

  Прочети публикацията

 • Дубай – ярък и неповторим

  Дубай е едно от седемте емирства на ОАЕ. Разположен на югоизточния бряг на Персийския залив, в този неповторим град са вплетени дълбоки традиции и авангардна, футуристична визия.

  Прочети публикацията

 • Неповторимият Тайланд

  Тайланд е като пъстър колаж от оживени сцени, включващи големи и модерни градове, мотоциклети и рикши, будистки храмове, изпълнени с монаси в оранжеви роби, хълмове заселени със занаятчийски племена, внушителни пейзажи, традиционни земеделски селища, древни руини и зашеметяващи крайбрежни ивици с прекрасни плажове и сини лагуни.

  Прочети публикацията